Fagervall lämnar efter säsongen

Björklöven meddelade i dag vid lunchtid på sin hemsida följande:

Vi var intresserade av ett fortsatt samarbetet och har lämnat ett kontraktsförslag som Jocke har tackat nej till. Tillsammans har vi ett väldigt bra samarbete men efter många år i klubben vill han söka en ny utmaning. Nu ska vi gemensamt göra allt för att det ska bli en bra avslutning, säger Björklövens sportchef Per Kenttä.

Coach Fagervall ritar på tavlan, iaf säsongen ut. Foto: Lucas Norlin

Man fortsätter:

Vi har valt att gå ut med information kring detta för att undvika spekulationer så Jocke och laget kan fokusera på avslutningen av säsongen. Alla övriga frågor kring detta kommer vi avhandla efter säsongen är färdigspelad, avslutar Björklövens sportchef Per Kenttä.

*

Här har ju rykten redan sen tidigare gått att Malmö Redhawks är intresserade, men vart Fagervall hamnar återstår att se.

För at få stopp på rykten och spekulationer tror jag det var klokt att meddela redan nu, sedan hoppas man verkligen inte att det ska komma påverka laget i slutet på säsongen. Det är ändå en djäkligt skum bransch där man i slutet på ena säsongen säkrar nytt, eller väljer att komma se sig om efter nytt precis när allt ska avgöras.

Sedan är ju varje säsong sin egen och lever lite sitt eget liv, men trots allt att ett gäng förlängningar under säsongen och en som kapten #13 Andersson som så här långt enbart haft Fagervall varje säsong och ville fortsätta vara med på tåget. Nu är han absolut kvar på tåget och även om sportchef Per Kenttä är kvar blir det i vart fall lite nytt i båset.

Helt klart spännande att följa den jakten framöver..

Headcoach Fagervall Foto: Lucas Norlin

Sedan vill sajten passa på att tacka Jocke för den här tiden, ställde sig själv till sist i båset och såg till att vi säkrade kontraktet i säsongens sista match med Västerås 16/17. 17/18 blev vi femma och i slutspelsseriens näst sista match mötte vi både David Bergman och SSK i Scaniarinken, annars vet vi inte hur den säsongen faktiskt slutat. Fjolårssäsongen vill vi alla bara glömma..

Så nu tar vi med oss att Jocke får sluta på topp, det vore ju inte helt fel att få avsluta med att ta laget hela vägen.

Tack Jocke!

Kommentarer, reflektioner och tankar.. fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

6 thoughts on “Fagervall lämnar efter säsongen

 • 4 februari, 2020 kl. 16:52
  Permalänk

  Mycket glädjande nyhet, det är bra med förändring.

  Svar
 • 4 februari, 2020 kl. 19:32
  Permalänk

  Bra. Dax för en ny röst med nytt tänk i båset. Måtte vi inte få någon av de avdankade och kringresande tränarna som kommer å går som skitiga skjortor. Ta en ny frisk fläkt med en Modern syn på hur hockey skall spelas. Förstärk läget med fysiskt starka spelare både offensivt och defensivt så går vi upp i SHL nästa säsong.

  Svar
  • 4 februari, 2020 kl. 23:33
   Permalänk

   Fantastiska nyheter. Tycker Fagge är helt bedrövlig som matchcoach eller att komponera kedjor, sist med 5 kedjor, vet inte om man ska skratta eller gråta. Är ju rätt komiskt att man blir chockad den gång dom tog ut målvakten med 3+ minuter istället för 1-2 mins kvar som han annars gör. Vi behöver nog inte oroa oss med ersättaren då vi har Herren Jesus på vår sida.

   Svar
 • 5 februari, 2020 kl. 09:43
  Permalänk

  Gillar Fagge! Kanske mer som människa än tränare. Tycker han gjort ett bra jobb. Så klart kan saker gjorts bättre, men med en annan tränare hade vi kunna vara tillbaka i 1:an och harvat! Nu är vi det topplaget staden och fansen förtjänar! Det har Fagge en stor del i, de kan ingen ta ifrån honom! Tackar för allt och lycka till i fortsättningen

  Svar
  • 6 februari, 2020 kl. 11:28
   Permalänk

   Jag håller med. Visst kan man inland önska lite aktivare coachning, men jag bugar djupt över resultatet hitintills i år och inser kanske snart hur bra vi faktiskt är!

   Svar
 • 5 februari, 2020 kl. 09:56
  Permalänk

  Och påtal om att spelare/ledare redan är klara för andra lag innan säsongen är slut är bedrövligt! Tycker NHLs regelverk är klart mycket bättre( grundprincipen iaf, visst finns det saker som borde ändras i deras regler också). En spelare på kontrakt får bara förhandla med laget spelaren tillhör, om nytt kontrakt under säsongen. Vill spelaren till annan klubb så förhandlas det efter säsongen är färdigspelad för alla lag.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: