Fagervall kvar, Dalle ut

Björklöven skickade nyss ett PM om att man skrivit ett 3 års avtal med Joakim Fagervall, avtalet gäller som huvudtränare men han kommer att fortsätta som GM. I samma PM meddelar man att Daniel Johansson inte får förlängt förtroende.

Joakim kommer alltså den kommande säsongen agera så väl General manager, huvudtränare samt vara sportchef. Innebär detta att Jocke kommer att slita ut sig eller att man denna säsong haft för många poster?

Här är PM:et i sin helhet

Björklöven har i dag gjort klart med Joakim Fagervall som huvudtränare för representationslaget de kommande tre säsongerna.

– Jag brinner enormt mycket för både föreningen och uppgiften. Vi ska vända på detta och ta kliv framåt, säger han.

Kontraktet innebär att Joakim Fagervall i sin nya roll som headcoach har ett övergripande ansvar för representationslaget och att han tillsvidare fortsätter som general manager. Bakgrunden till förändringarna är det svaga sportsliga resultatet under innevarande säsong.

– Joakim kommer också att ansvara för rekryteringen av laget inför den kommande säsongen, vilket i sin tur innebär att vi inte förlänger sportchef Daniel Johanssons kontrakt. Daniel blir kvar med administrativa arbetsuppgifter kontraktstiden ut, berättar Mikael Salomonsson, styrelseordförande i Björklöven och tillägger:

– Säsongens resa har inte gett det resultat vi förväntat oss och vi måste därför genomföra förändringar. Vi ser Joakim Fagervall, med den kunskap och energi han har, som en viktig nyckel i det arbetet, både på kort och lång sikt.

Styrelsen och ledningen sätter ett stort värde på det strategiska grundarbete som Joakim Fagervall svarat för i sin roll som general manager. Han kommer därför också att vara delaktig i ett långsiktigt utvecklingsarbete med den sportsliga verksamheten i fokus. Tillsammans med styrelserepresentanter kommer han att ta fram ett förslag på en ny sportslig organisation inför kommande säsong.

– Jag kände det under matchen mot Mora senast, att det är härligt att vara tillbaka i hetluften – i båset med spelarna. Det kändes också fantastiskt att få det mäktiga publikstödet, trots att det gått knackigt för oss. Nu vill jag att vi ger tillbaka till publiken, säger Joakim Fagervall.

***

Våra spontana tankar är att det här är ett helt riktigt beslut. Daniel Johansson har under dessa två år har visat att han i nuläget inte besitter det kontaktnät och den beslutsamhet som posten kräver, något han säkert kan få på sikt men Löven är inte i det läget att man har råd med den lyxen att kunna lära upp en sportchef, här behövs någon som är klippt och skuren för rollen direkt. Vad tycker ni läsare?

10 thoughts on “Fagervall kvar, Dalle ut

 • 24 januari, 2017 kl. 20:22
  Permalänk

  Skönt! Mycket bra beslut

  Svar
 • 24 januari, 2017 kl. 20:24
  Permalänk

  Jippi! Bara hoppas att det går att bryta kontrakten över nästa säsong med Wikström, Nicke och eventuellt Stefan A om inte han steppar upp utav helvete. Kanske vi kan få hem några av våra gamla gröngula hjältar nu igen med fagge vid rodret. Hoppa inte det är försent att rädda löven från Dalles terror.

  Svar
  • 25 januari, 2017 kl. 06:40
   Permalänk

   Tror knappast de killarna blir kvar. Ska man ta kliv kan man inte behålla killar som redan är utanför laget vid full trupp kvar, trots att det är kvar. Att ha kvar dessa kostar också pengar i längden, förmodligen mer än deras totala lön tillsammans.

   Svar
 • 24 januari, 2017 kl. 20:34
  Permalänk

  Tycker det låter som en bra lösning, han får helhetsansvaret men troligen behöver han 2 assisterande om han ska mäkta med både GM och tränarsysslan. Hoppas nu löven kan ha ett lag för nästa säsong färdigt snabbt utan att det ska kryddas hit och dit med spelare under säsongen. Satsa på 8 bra backar och en stark första kedja, fyll sedan ut med juniorer och spelare på väg upp. Hoppas sponsorer gör en rejäl satsning på löven. Pengar är inte allt men vad är snittlönebudget i SHL jämfört med HA? Utöver tv avtal för SHL vad har ex saik i sponsorintäkt jmf med löven? Visst är det 2 olika nivåer men ändock, vi måste växa för att lyckas både på kort och lång sikt.

  Svar
 • 24 januari, 2017 kl. 21:56
  Permalänk

  Känns mycket bra! Att bara ha Fagervall som GM i en sportsligt numera inte så framgångsrik förening som Björklöven kändes som ett otroligt slöseri. Nu när han ska vara Huvudtränare..GM och Sportchef så känns det dock som väldigt mycket?? Nå….känner han att han orkar alla rollerna så är det helt rätt man på rätt plats..jag tror stenhårt på Fagervall! Nu gäller det bara att hålla sig kvar i HA först å främst sedan ser framtiden ljus ut för löven.

  Svar
  • 25 januari, 2017 kl. 06:38
   Permalänk

   Sen var väl tanken att få in honom som GM just för att Björklöven just nu inte är en så framgångsrik förening? Få ihop allt spretande till en helhet. Sen spretar ju det här en hel del och knappast hållbart i längden, men blir intressant att se hur man löser det på sikt.

   Svar
   • 25 januari, 2017 kl. 10:04
    Permalänk

    Jo helt rätt..men för att bli framgångsrik så måste man ju ha en trupp som håller å lägga det mesta av krutet där!? Årets backbesättning var väl inte av högsta klass om man säger så…och det verkar ju inte som man haft råd å förstärka den? Men den här lösningen är bra…bara Fagervall inte tar på sig för mycket…men nu blir det ju mer ”enhetligt” (och mer pengar över till spelare nästa år?)om man säger så.?

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: