Fagervall: – Känns som att grabbarna gick för det!

Joakim Fagervall var ömsom nöjd och ömsom missnöjd med Björklövens insats efter kvällens 5-3 seger borta mot Södertälje.

-Det känns redan i den första perioden som att grabbarna gick för det. Vi skapar tillräckligt bra chanser och vi är lite bättre än Södertälje i period nummer ett, men sen tycker att vi sätter oss i en situation, dels för att Södertälje åker mycket skridskor, men vi hakar oss till fyra utvisningar som är solklara i den andra perioden och det är inte okej i det läget, sa Fagervall i intervjun med C More efter matchen. När just utvisningarna kommer på tal så menar han att det är många faktorer som spelar in att man tar dom, men att man håller på att sätta sig i skiten just då. -Nu hade vi ett väldigt bra boxplay idag som räddade upp det, fortsatte han.

Sen tycker han också att laget spelade jättestressat när Södertälje gör 4-3, men att man uppträder som ett lag som ligger där Löven ligger i tabellen. -Vi höll ju nästan på att stressa in en puck i eget mål. Nu lyckas vi freda oss ur den perioden och sista minuterna så tycker jag att vi håller ut bra, avslutade han.

När det gäller det omdiskuterade målet som man ringde på så förklarade domare Anders Sandahl att han själv inte såg om pucken var inne eller ej, men att en av linjedomarna tyckte det och menade att man borde ringa på det. När även den andra linjedomaren tyckte att pucken var inne så valde man därför att ringa och förklarade också för lagkaptenerna att om situationsrummet inte kunde avgöra om det var mål eller inte så skulle man döma mål. När situationsrummet inte kunde se, vare sig om pucken van innanför ELLER utanför mållinjen så valde man att döma mål. Man pratade också om Niklas Pavels tackling och gurgel innan Björklövens 4-2 mål och där menade man att tacklingen var OK och att båda spelare därefter var lika goda kålsupare. Han menade vidare att Tobias Hages crosschecking inte var någon crosschecking då det var alldeles för lite kraft i den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: