Experterna vs er läsare?

I dag på hockeyallsvenskan.se en stor enkät (länk) med 47 st. så kallade experter och där trodde majoriteten på suveränen Timrå IK i finalen, ca 21% eller 10 stycken på seger för Björklöven. Däribland bl.a. Mr Madhawk, Nils Andersson, Björn Oldéen och inte minst allas vår Lasse Grankvist. Det kan nog passa Löven rätt bra och slå lite ur underläge mot stjärnspäckade och ligasuveränen Timrå med ligans stora star i Ulf.. flåt.. Jonathan Dahlén.

Jag tänkte vi kort kunde jämföra det resultatet med den omröstning vi körde här på sajten hur långt Löven skulle gå i slutspelet. Där stoppades omröstningen inför den andra kvarten mot Mora IK med underläge 0-1 i den serien.

Omröstningen gav då följande resultat kring hur långt Löven går i slutspelet?

37% – SHL, dvs. hela vägen..

31% – Tar tyvärr slut redan i kvarten! 

7% – Överlever kvarten men faller rättvist i semin.

7% – Till final, men räcker inte riktigt till.. 

7% – Till final, men faller med flaggan i topp..

6% – Faller säkert i semifinalen på en djävla domartabbe. 

5% – Vinner kvarten klart men faller snöpligt i semifinalen.

2% – Ja, du.. det vette fan.. ids inte ens rösta!

*

Föga överraskande var ändå en rätt stor andel av som röstade hyggligt optimistiska redan då, tot. 51% som trodde på final och alltså 37% som redan då trodde vi skulle gå hela vägen och då även infria förväntningarna om spel i SHL säsongen 21/22. För egen del la jag min röst väldigt tidigt när omröstningen var i gång, så långt var jag inte fel ute då jag minst tippat på final..

Men nu laddar vi för första finalen mot Timrå IK, vi behöver alltså fyra segrar till apropå #ouppklaradeaffärer.

Nu vet vi iaf att domare blir Daniel Eriksson och Daniel Wessner, hade nog hoppats och trott på domare från SHL när det ändå bara spelas en match til dag och då ångestmötet mellan Brynäs och HV71.

Inte sant? Dina egna tankar kring experttipset på Hockeyallsvenskan.se eller kring resultatet i omröstningen.. fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Experterna vs er läsare?

  • 19 april, 2021 kl. 01:18
    Permalänk

    Mina tankar är att flera av ”experterna” inte har någon vidare koll som det verkar. Jag må hålla på Löven, men Timrå har INTE en bredare trupp. Timrå har däremot några spetsspelare som är bättre än Lövens spets. Och någon ”hockeyprofessor” tror att Löven bara vunnit 1 av de 9 senaste matcherna mot Löven. Har man så dålig koll på statistiken så blir det såklart alltid svårare att vara en ”expert”. Vi andra vet ju att Löven har ett kraftigt övertag mot Timrå när det gäller inbördes möten de senaste 2 säsongerna. Det kraftiga övertaget kan inte bara viftas bort som historia, för helt uppenbart så passar Löven illa för Timrå.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: