Exlövet hyllas av TAIF tränaren

Axel Levander, 20, fostrad i Björklöven har i år en hel del olika lags statistik på sitt CV denna säsong. Luleå i SHL, Piteå i HockeyEttan, men numera i kvällens motståndare Tingsryd, där han hyllas av lagets tränare Magnus Sundquist.

Han har den senaste tiden fått igång poängproduktionen via en 3 mål och 1 assist bl.a. ett mål mot Leksand när laget vann med 4-3. Till NSD berättar tränare Sundqvist varför det lossnat för Levander.

– Man glömmer lätt att det är en ung kille och allsvenskan är ingen dålig nivå. Han kom först hit och då var frågan hur länge han skulle bli första omgången, men nu (i slutet av december) när det blev klart att han blir kvar här hela året så har jag sett honom växa både på isen och som person. Han har kommit jäkligt bra in i gänget och på så sätt vuxit som spelare, säger Magnus Sundquist och fortsätter:

– Jag tycker han har sina styrkor. Han jobbar bra men har väl fram till för nån tid sen fortfarande haft en liten släng av juniorhockey i det här, men det är nog mycket för att han har velat så mycket. Nu har han verkligen vuxit och fått förtroende. Det är kul att se.

Sundqvist avslutar med.– Han har varit bra för oss. Det är jättekul att se. Det är en fin och bra kille och mycket populär i laget. Tingsryd är ett litet ställe men vi har en fruktansvärt bra sammanhållning i laget. Det är hockey i byn här. De tränar på förmiddagarna, äter lunch ihop och gör mycket saker tillsammans. Det ser ut som att han stormtrivs.

Vi får väl önska exlövet ett sådär lycka till ikväll och hoppas att han ikväll inte stormtrivs för mycket.

 

***

Ett annat exlöv lämnar Hockeyallsvenskan och det är AIK:s Robin Axbom som avslutar säsongen i EHC Lustenau i Alps Hockey League.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: