Exlöv till Kiruna IF

Exlövet Joakim Törnqvist lämnar Teg och avslutar säsongen i Kiruna IF. – Det ska bli fantastiskt att få avsluta säsongen med ett par bra matcher och förhoppningsvis playoff och kvalserie, säger Törnkvist till klubbens hemsida.

Megazone

– Efter den gångna helgen där vi kom till start med en alldeles för tunn trupp för att matcha våra ambitioner så väljer vi att förstärka laget. Törnqvist är en person som också uppfyller våra kriterier som människa och hockeyspelare, säger sportchef Mattias Älvero.

– Det är en hårt arbetande lagspelare som även vet var målet finns. Han kommer passa in i vår grupp på ett ypperligt sätt. Han besitter också en rutin från spel i högre serie med Björklöven vilket betyder mycket för vårt unga lag, säger tränare också han ett exlöv i Tomas Sandlin.

Jocke har i år svarat för 19 poäng på 19 matcher för Teg.

***

Björklövens tränare under förra säsongen Patrik Wener fick ju i veckan som gick sparken ifrån sin franska klubb Biancon och till slut var det kanske inte så konstigt. Han uppger kulturkrock som orsak och sa bl.a. följande till hockeysverige.se. – Att kasta mig in i det helt okända inför säsongen kändes rätt. Det var den utmaningen jag som ledare och person behövde. Väl på plats kände jag snabbt att detta är en sportslig kulturkrock. Klubben ville något som spelarna inte är redo för.

Vi har uppgifter på att Patrik skulle värva spelare så vände han sig till exempelvis Tomas Larsson som sa att han inte var redo för hockey eftersom han fortfarande hade problem med sin skadade fot. Det skulle inte vara något problem för Patrik. – Äh, kom hit och lira några matcher. Du behöver inte spela jämt. Kom och tjäna lite pengar. Ungefär så ska det ha låtit. Hur många matcher har då Tomas spelat? Två av 20 matcher. Om detta sen är helt sant vete tusan, men OM det skulle vara det så är det helt otroligt.

***

Olli Julkunen, som provspelade för Björklöven under en tripp till Vasa för ett antal säsonger sedan lämnar den fiska andraligan Mestis och KooKoo för att avsluta säsongen i den tyska andraligan och klubben Eispiraten Crimmitschau.

Megazone

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: