Exlöv rör på sig

Vår sillyseason får gott vänta på sig, men för andra klubbar och spelare händer det förstås saker. I morse listade kollegan The S vad som hittills hänt i de hockeyallsvenska klubbarna när det gäller nyförvärv och förlängningar. Utöver det har det hänt en del när det gäller f.d. spelare i Björklöven och som ni vet gäller #förevigtföralltid och vad vi kallar Green Connection.

Ikväll blev det offentligt att Jacob Stenqvist, efter två poäng starka säsonger i Finska Ässet, skrivit på för KHL-klubben Severstal Cherepovets. I Björklöven har det hittills blivit 103 matcher med 11 mål och 35 assists som poängmässigt facit.

*

Jacob Peterson, i SHL och Frölunda respektive Färjestad de två senaste säsongerna, men en spelare vi inte glömt efter en och en halv säsong på lån från Frölunda, där han på 64 matcher frälste oss med otaliga sköna kroppsfinter men också 18 mål och 16 assists. Nu har han skrivit ett rookie kontrakt med Dallas Stars över två år. Redan då förstod man att han en dag skulle skriva ett NHL-kontrakt, något vi nog även kan säga om vår Pontus Andreasson. Två spelare stöpt i nära samma form. Enda skillnaden är att Ponta inte är draftad. Är han som 22-åring redan att anse som late bloomer?

*

Ytterligare ett exlöv byter land och då tänker jag på Lumpan. Emil Lundberg, som var lagkapten och vann den interna poängligan i Norrköpingsklubben med 42 poäng på 52 matcher vilket är karriärsbästa, blir inte kvar utan siktar på spel utomlands. Återstår att se vart.

* * *

Vill du tippa på ett kommande skrivfel på vår sajt går du nog bet, men är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: