Exlöv lägger av och blir tränare

Säsongen 10/11 gjorde han 18 matcher i Björklöven och den gångna säsongen blev hans sista som spelare. Nu lägger 42-årige Alexandrs Macijevskis av och blir direkt huvudtränare för HK Kurbads, klubben hans spelat med de tre senaste säsongerna.

Alexandrs Macijevskis rundar en Hudiksvallsback säsongen 2010/11*). Foto:AXELLÖF

Alexandrs har dessa säsonger varit assisterande lagkapten, tränare i olika ungdomslag samt att han även spelande assisterande tränare i förfjol. Han har också under åren varit landslagscoach för såväl U17 samt damlandslaget, men nu ligger fokus alltså på att coacha det regerande mästarlaget i Lettland HK Kurbads, som den gångna säsongen alltså till slut blev mästare efter att förlorat tre raka finaler mellan 2013-2016. Utöver det kommer han också att vara en av tränarna i det nyskapade Kurbads Idrottsskola.

*) Björklöven vann för övrigt matchen med 3-0 och Macijevski svarade för 1-0 målet och spelare även fram till det sista. Också den matchen där forne storspelaren Magnus Nilsson var rabiat utöver det vanliga efter en interfereceutvisning och drog på sig 2+10+20 min i en och samma situation. Nog få som såg den matchen som glömt det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: