Exlöv in i AHL-lag

Han förde Björklöven till klubbens första SM-guld som lagkapten 1987 och med närmare 100 landskamper med dubbla VM-guld(86/87,90/91), VM-silver(89/90) och SM-silver 81/82 drar nu tränar yrket Peter Andersson vidare. Meritlistan kan förstås dras längre än så. Läs bara HÄR.

Efter den aktiva karriären har han som tränare assisterat Björklöven(2008-2010), Modo(2011-2013) och SCL Tigers i den Schweiziska ligans andradivision mellan åren 2013-2015. Efter ett mellanår åtrar han sig nu en ny utmaning, detta som assisterande tränare till Ulf Samuelsson i AHL-laget Charlotte Checkers, samme Uffe som han assisterade i Modo.

Lite komiskt att man, som nu många påpekat för mig, att man inte kan lita på sin magkänsla. Jag och bloggkollegan Angelina mötte Peter på Ica Maxi i onsdags och tänkte då att vi skulle fråga honom om han framtida planer. Lät honom dock gå då han såg så grymt fokuserat ut…och visst satt magkänslan rätt där…han hade siktet på toaletterna. Så tappar man ett scoop! Lär av det blivande journalister. Låt inget komma i vägen för er story, inte ens ett toabesök! Lita på er magkänsla!

Charlotte Checkers har genom åren huserat byxspräckare som Scott King (vem glömmer?), Lucas Wallmark, Victor Rask, Elias Lindholm och Jacob Mikfliker, men Peter är som vanligt, likt alla gamla tränare helt bortglömt och passé.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: