Exlöv blev mästare!

Två exlöv var i högsta grad inblandade i skrällen i Finland då HPK blev finska mästare efter att i finalen besegrat de suveräna seriesegrarna och storfavoriterna Kärpät. Man vann efter en dramatiskt skunde och avgörande match som krävde förlängning för att kunna kora mästarna.

Bildresultat för filip riska 2019
Filip Riska, färsk finsk mästare.

Kärpet var som sagt storfavorit till guldet då de tog hem grundserien med hela 19 poängs marginal till tvåan Tappara och 38 (!) före de nyblivna mästarna HPK från Hämnälinna.

Filip Riska och Jesper Lindgren ingick alltså i detta skrällag som tog klubbens första guld sedan säsongen 2005-06 och som inte ens nått semifinal de senaste tio säsongerna. En anekdot om laget som vann 05/06 är att det laget innehöll en viss Olli Korkeavouri och att Kärpät tog hem även den grundserien överlägset (16 poäng), men nådde då inte ens final.

34-årige Filip Riska spelade i Björklöven den gångna säsongen, men flyttade hem till Finland i hopp om spel i hemstaden Vasa, men fick nobben och hamnade i HPK, något han knappast ångra nu, men knappast trodde på när säsongen startade.

– Ärligt sagt så var det inte riktigt någon som trodde det. Vi var väl rankade som att om vi ens tar oss till slutspel så är det en bragd för laget. Men spelarna utvecklades hela tiden och självförtroendet höjdes vartefter. Vi tog en månad i gången, konstaterar Riska för svenska yle.

För Filip Riska innebar det här karriärens tredje FM-guld. Säsongerna 2008-2009 och 2011-2012 fick han lyfta den Kanadainspirerade bucklan med JYP från Jyväskylä. Riskas kontrakt går nu ut och han ska ta sommaren på sig för att bestämma om det blir spel även nästa säsong.

21-årige Jesper Lindgren tog sitt första guld som senior och spelade i HPK på lån från Torontos organisation och kommer att inleda den kommande säsongen i deras AHL-lag Marlies.

Vi skickar förstås ett stort grattis till Filip och Jesper!

* * *

Glöm inte heller vår silly-tävling (länk) där du kan tävla om biljetter till Bo Kaspers Orkester.

Återigen, stort tack till Brännbollsyran!

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg. 

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: