Ett fall framåt!

Det var ju tyvärr nästan lite motvilligt man sökte sig söder om älven i eftermiddags. Efter gårdagen och den insatsen på näthinnan och att det dessutom var serieledande Lakers på andra planhalvan fanns väl inte mycket som talade för våra grön-gula krigare.

Men aj vad man bedrog sig. De förändringar som gjorts kändes bra och helt plötsligt fanns lite speed i den första kedjan, lite effektivitet i den andra och därtill en tredje med mycket vilja och attityd. Undra om inte första perioden kan ha varit den bästa den här säsongen, 19-6 i skott och då var 2-1 helt missvisande och kraftigt i underkant.

Tyvärr får Växjö sina kassar alldeles för lätt och man kan verkligen inte säga att vi hade marginalerna med oss. Visserligen sköt vi mycket mot mål, men fortfarande är det mycket alibi över avsluten. På något märkligt sätt kändes som att Lakers låg närmast segern i slutet på den tredje perioden. Så ska det baske mig inte vara när Löven dominerat den första kraftigt och kommit tillbaka efter en liten dipp i andra, skottstatistiken var trots allt 50-25 i grön-gul favör. De betydligt hetare och effektivare Lakers gjorde mål på hart när varje chans, så man var nästan lite orolig varje gång de ens kom in i vår zon.

!!! Johan Wikström: Vilja, energi och en sällan skådad attityd. Om vi ville se att det skulle tävlas i varje byte, i varje period hela matchen så var det Wikström personifierat.

!! Lövens första period: Helt plötsligt fanns speed, timeing, kombinationer och mycket vilja. Möjligen var det förändringarna eller minskad press genom gårdagens förlust. Respekten för serieledande Växjö lyste i alla fall helt med sin frånvaro och skulle grapparna lira så här fler perioder kommer vi garanterat plocka fler pinnar.

! Jesse Schultz: Visserligen alltför osynlig i själva spelet, tycker dessutom att kroppshållning och inställning kan ifrågasättas. Men Jesse kan nog sniffa sig till en målchans på mils avstånd. 3 poäng (2+1) i afton och rätt starka 10 p (5+5) på de 10 matcher han gjort i vår tröja, Jesse levererar och det rätt rejält.

??? Hade Växjö fler än 4 målchanser?

här skrev smålandsposten.

11 thoughts on “Ett fall framåt!

 • 15 november, 2009 kl. 09:17
  Permalänk

  Håller med om det mesta men alibiskotten var färre än vanligt och jag vill påstå att Löven hade ytterligare 10 lägen som får klassas som målchanser. Fasth var grym i Växjökassen. Stora plus till Mustonen som kan bli riktigt bra (ska ha cred för både Jimmys och Wikströms mål) och Lindgren som rätt använd (ej med Isak!!!) kan dra sönder motståndarförsvar med sin speed. Förläng Wikströms lånekontrakt asap.

  Svar
 • 15 november, 2009 kl. 16:28
  Permalänk

  Svar till Henrik (2009-11-15 09:17)
  Klart vi hade fler lägen och borde fått med oss tre pinnar. Det enda som oroar är att vi är på tok ineffektiva och med ett passivt försvarsspel tappar man andan så fort motståndarna kommer in i vår zon.

  Vad gäller Mustonen är jag inte alls lika impad. Klart det finns speed, känsla men framförallt mycket vilja. Men när det snackades om en sniper av klass tycker jag det stämmer så där. Jag ser mer en kämpe med lite handleder.. vad gäller speed och att han skulle bräcka Lindgren garvar jag högt. Lindgren backar i från Tomi alla dar i veckan…

  Fortsätter Wikström så här så.. absolut!!

  Svar
 • 15 november, 2009 kl. 18:30
  Permalänk

  Ett förtydligande. Har ALDRIG påstått att Musto har mer speed än Lindgren. Lindgren har ju sjuk speed. Wikström ska ha kontrakt! Musto är inte toppsnipern men kommer att leverera tillräckligt för att sticka ut i Löven. Han har än så länge inte fått spela i någon framträdande lina och ändå levererat.

  Svar
 • 15 november, 2009 kl. 19:14
  Permalänk

  Svar till Henrik (2009-11-15 18:30)
  Det var jag som var otydlig Henrik. Jag menade inte att det var du tyckte Mustonen var mer speedig än Lindgren. På rak arm kommer jag inte ihåg vart jag läste det eller vem som sagt det, men oavsett så stämmer det inte.

  Visst tusan kommer Mustonen at sticka ut i vårt lag.. men sticker han verkligen ut tillräckligt?? Visst låg Tomi bakom några av kassarna i går, men jag hade hellre sett en rejäl avslutare.

  Vad gäller Lindgren och huruvida han ska lira med Isak eller inte känner jag så här. Lindgrens speed behövs bredvid Öberg, det kanske är dags att flytta Isak från den kedjan..? Eller?

  Svar
 • 26 augusti, 2012 kl. 14:13
  Permalänk

  naturally like your web-site but you have to check the spelling on several of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell the truth nevertheless I?¡¥ll certainly come back again. http://top-pandorajewelry.blogspot.com – cheap pandora charm bracelets cheap pandora charm bracelets http://outlet-pandoracharms.blogspot.com – open pandora bracelet open pandora bracelet http://pandorajewelryboxs.blogspot.com – pandora camera charm pandora camera charm

  Svar
 • Pingback: URL

 • Pingback: https://www.youtube.com/watch?v=kqy1g5EXM-A

 • Pingback: fredrikduwell

 • Pingback: this post

 • Pingback: Allianz health insurance

 • Pingback: watch shows online

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: