”Ett byte rakt av”?

Rubriken är hämtad från en kommentar från Thomas i inlägget av bloggkollegan SweetAngel om att Isak Arhling och Erik Rainersson byter plats med varandra i Björklöven respektive Piteå.

Thomas hade dock inte läst det finstilta i inlägget och det som Piteås sportchef Jonatan Glader säger och som Björklövensvägen kommenterat efter åt. Sportchef Glader säger kring uppgörelsen att Vi får in Erik Rainersson och även en ekonomisk marginal att titta på ytterligare någon spelare och det fick mig instinktivt att tänka att vi alltså betalat för den här lösningen?

Piteå är i behov av en forward. Vi är i behov av en back. I min bok är detta ett byte rakt av, men så verkar alltså inte vara fallet. Till och med att Piteå nästan är i större behov än vad vi är. Jag började fundera i vad den kan kosta för Piteå att stärka upp laget inför playoff, som sportchef Glader pratar om. Ingen spelare kommer gratis och ska du ta in någon utifrån så kostar den i alla fall, i lösa slängar 20 000 kr. Lägg till sociala och skatt så hamnar du över 30 000 kr. Kunde inte nöja mig där utan började kolla med mina källor och det tog inte lång tid innan ett belopp närmare 40 000 kr nämndes. Det är alltså vad vi ska ha betalat för att fylla ut vår backsida. Nu är 40 000 kr ingen jättesumma, men i alla fall? En spelare med allsvenska meriter mot en spelare i mängden i HockeyEttan för vi ska inte tro att Piteå släppt sin bästa back inför sitt stundande playoff. Arhling har spelat i tredje backpar och var sjunde back senast.

Sen tycker jag värvningen i sig är bra. Isak har varit i Björklöven förr och kan anpassa sig snabbt. Jag vill heller inte se att vi slänger ut en massa pengar på spets i det här läget av säsongen. Det är alldeles försent. Dels hinner ett nyförvärv knappast anpassa sig och även om vi skulle ta en slutspelsplats innebär det två hemmamatcher där vi inte kan hämta hem den merkostnaden. Det är bra att vi breddar, men är förvånad att denna lösning kostade oss pengar. Mycket förvånad.

Hur tänker ni?

** *

En annan tanke. När tror ni Björklöven presenterar att man registrerat Marcus Evertsson som tredjekeeper? Ren spekulation från min sida, men väldigt poppis bland hockeylag att bredda målvaktssidan. Tips på tidpunkt?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!S

8 thoughts on “”Ett byte rakt av”?

 • 14 februari, 2019 kl. 19:50
  Permalänk

  Kan det vara så att det faktiskt är ett byte rakt av men, eftersom forwarden blir ”gratis”, inte påverkar deras förstärkingsbudget?

  Svar
 • 14 februari, 2019 kl. 19:55
  Permalänk

  Förmodar att de velat ha ännu mer cash för Isak om löven inte skickat met Rainersson. Så detta är ju bara bra. Han är ju överflödig i löven och visat att inte håller i HA. Så bara positivt att få ner kostnaderna.

  Svar
 • 14 februari, 2019 kl. 20:32
  Permalänk

  Olle Liss är missnöjd i rögle, tankar kring att försöka ta in någon som honom och eventuellt försöka förlänga 1 säsong?

  Svar
  • 15 februari, 2019 kl. 05:57
   Permalänk

   Nä, finns inte en sportsmössa att han skulle välja löven. Ingen vill ju heller spela här, så vi får överbetala för medelmåttor i ettan. Liss vill visa upp att han fortfarande håller hög nivå. Förmodligen blir det AIK eller Leksand om det blir HA.Tycker inte heller att vi ska värva. Bättre att spara pengar till kommande säsong.

   Svar
 • 14 februari, 2019 kl. 22:19
  Permalänk

  Sanningen lär väl knappast offentliggöras, Fagervall anses veta bäst vad som är bäst för löven både vad gäller sporten och spelet. Han sitter ju som bekant på båda posterna och som han själv valt, för ingen har tvingat honom.

  Svar
 • 15 februari, 2019 kl. 08:58
  Permalänk

  Ahrling kanske har högre lön än Rainersson…

  Svar
 • 15 februari, 2019 kl. 10:51
  Permalänk

  Om ni tänker ett steg längre. Isak har förmodligen en lägre lön, för att det ska höna ut sig så täcker löven upp resterande för att det inte ska påverka piteås budget.

  Detta är mer troligt än att löven ska ha pröjsat cash..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: