Ericson, Ternelius & Wälitalo?

Löven4Ever fortsätter oförtrutet att söka kommentarer från våra lirare, eller i alla fall såna lirare som kan komma i fråga när det som det verkar bli Div 1 i höst när vi kommer möta lag som Teg, Luleå (inte det riktiga!), Kalix (lirar inte de bandy?) och i tider när derbyna blir mot Asp i stället för Skellefteå. Men utifrån vad lirarna själv säger förstår man att det blir svårt at få ihop ett lag överhuvudtaget, någon som vet vad Boman och Briell gör i dag?

Nekad elitlicens och nu talar tyvärr det mesta för Div 1, tankar och spontan kommentar kring det?

Man hade ju räknat med att det skulle bli allsvenskan så när nämnden kom med beslutet kom det ju som en liten chock och man blev ganska tom inombords. (Ericson)

– Ja, det kom väl lite som en chock, det har varit väldigt positiva tongångar senaste veckorna och det känns som att man varit optimistiska att man skulle lösa det hela så det är givetvis oehört tungt med det här beskedet. (Ternelius)

Ja, det är ju väldigt tråkigt att det det skulle behöva bli såhär, Björklöven ska ju vara minst i allsvenskan. Det är ju inte alls bra för hockeyn i stan. (Wälitalo)

Vad har ni för tankar kring kommande säsong, är Div 1 med Löven ett alternativ?

Jag har som mål att spela så högt upp som möjligt och div 1 norra är ju tyvärr ingen jättebra serie. Men det beror ju helt och hållet på hur man kommer att satsa och vilka förutsättningar det blir. (Wälitalo)

– Just nu har jag inte funderat någonting alls, utan måste nog ta och smälta det här först. (Ternelius)

– Löven är ett alternativ nästa år men vi får se vad som händer. Jag vill såklart spela där jag kan utvecklas mest. (Ericson)

Okej killar, anta att Molin/Hellgren slår en signal i morgon och säger att ni är en av killarna de vill bygga nya Löven kring, vad säger ni?

Då skulle jag definitivt ta och lyssna på vad dem har för tankar och ideér. (Ternelius)

– Det är nåt man får ta ställning till ifall det händer. Men klart det skulle vara roligt ifall det hände. (Ericson)

– Mycket svårt att svara på. Men självklart så skulle det vara kul om dom vill ge mig ett stort förtroende och vill satsa på en. Men fortfarande så är det div 1, så jag hade behövt fundera lite på vad som är bäst för en själv. (Wälitalo)

Hur snabbt vill ni ha klart med klubb till kommande säsong och hur många alternativ har ni i dag att ta ställning till?

–  Ja, man vill ju ha klart med klubb så fort som möjligt, det hade varit skönt att ha det klart redan i april. Men som målvakt är det ju lite extra svårt eftersom det är så få platser, så för länge vågar jag nog inte vänta. Jag jobbar på lite alternativ, men just nu så vet jag inte riktigt åt vilket håll det kommer att gå. Men jag hoppas att det ska lösa sig inom kort. (Wälitalo)

– Jag vill få klart med klubb så fort som möjligt och i nu läget finns det ett par alternativ. (Ericson)

– Ja, egentligen hade jag väl allra helst sett att jag haft något klart innan försäsongen drog igång på allvar, men nu har det dragit ut på tiden så utan att förhasta sig vore det givetvis skönt att få någontingt klart så fort möjligt. Björklöven har alltid varit nummer ett och jag har hoppats på att det skulle skulle lösa sig här hela tiden. Men när det blivit som det blivit här har jag inte avfärdat andra möjligheter heller. (Ternelius)

Okej killar kart vi förstår det finns alternativ, hur ser en vanlig försäsongsvecka ut och kör ni själva eller vilka tränar ni ihop med?

– Jag har nu varit på plats i Umeå sen en dryg månad tillbaka och kört enligt program med "laget" ledda av Fredrik Höög. Det har sett bra ut och det har varit et bra drag. (Ternelius)

– Ungefär 2 pass per dag, både styrka och löpning och jag kör tillsammans med a-laget som Ternelius. (Ericson) 

– Dom ser ut som det brukar, mycket styrka och kondition. Jag kör 8-9 pass i veckan. Jag har mest tränat med Björklöven sedan jag kom hem från Norge så det är jag mycket tacksam för. Konditionsbiten är alltid lättare att köra gemensamt. Sen är det kul att dagligen träffa grabbarna och träna med dem. (Wälitalo)

0 thoughts on “Ericson, Ternelius & Wälitalo?

 • 9 juni, 2010 kl. 21:14
  Permalänk

  wälitalo rosade ju inte marknaden i Norge så att säga… bästa för honom vore ju att ta en plats i Löven och få förtroende, samt utvecklas för återtåget.

  Svar
 • 10 juni, 2010 kl. 22:11
  Permalänk

  Svar till Löve (2010-06-09 21:14)
  Fullt naturlgt att alla i nuvarande läge är lite tveksamma tycker jag. Klubben har, återigen, misskött sig å det grövsta och så länge ingen på allvar gått i bräschen så tvekar nog de flesta.. Vad gäller Wälitalo tror och hoppas jag iaf det blir Löven till slut, men sedan kan det väl handla om förhandlingstaktik? Klart ingen lägger sig platt bara för att vi vill det.

  Klart att Daniel skulle växa med stort förtroende och mycket matcher i ettan. Det borde väl inte rimligen finnas så många bättre alternativ i dagsläget heller..? Jag tror iaf Daniel vaktar kassen i premiären..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: