Eric Anderberg!

Bloggen har alltid försökt lyfta fram lirarna själva och med tanke på de friska vindar som fläktar även kring juniorena så tycker vi det är självklart att även profilera dessa. En av killarna som flyttat en bra bit är Eric Anderberg som bytt Djurgården mot Löven och Stockholm mot Umeå, vad förde Eric hit och vilka intryck har han hittills fått av stan, laget och inte minst Serben.

Tjena Eric! Välkommen till Umeå och har du hunnit installera dig på allvar här uppe i björkarnas stad? – Tjena! Ja, efter mycket fix och trix så tror jag att allt är under kontroll med lägenheten och med laget.

Vad var det som lockade med Löven och vad tycker du hittills om stan och hur är stämningen i laget?
– Jag spelade förra säsongen med Djurgården där jag fick begränsad speltid match efter match samt blev en typiskt rollspelare vilket inte ledde till någon vidare utveckling. När Serben ringde och la fram hela förslaget med Björklöven J20 så lät det genast intressant då jag skulle få en större roll i laget än vad jag hade den gågna säsongen. Jag har inte riktigt utforskat hela stan då det har varit mycket fokus på hockeyn samt att installera sig klart med lägenhet mm. Stämningen i laget tycker jag hittills har varit mycket posivit.

Serben Vikström då, vad har du fått intryck av honom och vad tycker du om hans hockeyfilosofi? – Serben har jag koll på sen tidigare, men mitt intryck jag har fått av honom här uppe är att han är väldigt mån om sina spelare samt inte kommer att vika sig lätt denna säsong. Hans hockeyfilosofi stämmer bra överens med hur jag vill spela. Hög fart där alla jobbar för varandra samt aldrig ger upp.

Det låter som ljuv musik. Hur går dina egna tankar kring säsongen, har du som målsättning att kvala in i A-laget eller är det enbart fokus på J20? – Min målsättning för denna sänong har än så länge varit simpel, att endast fokusera på hur jag själv kan utveckla mig på alla fronter. Vart säsongen tar mig om det är J20 eller A-laget har jag ännu inte tänkt på.

Kan tro att det att det känns skönt att byta barmark och träliga pass mot is och träningsmatcher. Hur skoj var det att lira matcherna i helgen då? Vad har du för kommentar till både lagets och din egen insats? – Ha ha, Umeå skiljer sig inte så mycket från Stockholm, bara ytan. Men självklart är det lite annorlunda atmosfär vilket jag tror kommer att gynna mig. Matcherna i helgen var mycket viktiga att få i benen för både mig och laget. Tufft motstånd från start, så det ska vara. Som för nästan alla andra lag med 15 nya spelare i så startar det alltid lite segt och rörigt då vi inte har spelat in oss med varandra men under helgens gång så tycker jag att vi växte enormt i spelet och jag är positivt överasskad över vad laget kommer att kunna prestera under säsongen. Min egen instats är jag definitivt nöjd över. Har under den förra säsongen inte producerat vad det gäller poäng så det känns väldigt roligt att kunna få göra det. Men det kändes även bra i kroppen vilket är ett plus då jag har stort skaderegister.

Var det enligt din mening någon lagkamrat som stack ut lite extra och överraskade positivt? – Det var många som överraskade positivt men om jag ska nämna något namn så måste jag säga våran målvakt i den tredje matchen mot Clemensnäs, Emil Lindbom som agerade mycket lugnt i varje situation samt verkade ha läget under kontroll i alla lägen.

Annars då? Vad kännetecknar Eric på isen, vilka är dina styrkor och vad vill du helst förbättra? – Det som kännetecknar mig på isen är förhoppningsvis bra fart med hårt jobb samt ett öga för målet. Det jag vill förbättra är bättre puckkontroll samt hitta rätt passningar i rätt lägen.

Vi sidan av isen då? Vad pysslar du med förutom hockey och kännetecknar dig som person? – Vid sidan av isen är jag en social kille som gillar att vara med kompisar, gamla så som nya som jag har fått här uppe. Vad som kännetecknar mig som person utanför isen är svårt att säga men som tidigare sagt så är jag social och jag gillar att prata med många olika personer. 

Tack så mycket Eric och återigen välkommen! – Tack själv! 

+ + +

Glöm heller inte att skriva på för Stålnacke om du inte redan gjort det!

0 thoughts on “Eric Anderberg!

  • 17 augusti, 2011 kl. 13:20
    Permalänk

    Finns det någon spelarlista på J20 laget. På bj-löven.com är det bara några få spelare uppsatta. Skulle vara kul att veta vilka som ingår i truppen. Även J18 naturligtvis.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: