Enkelt mot Teg (Uppdaterad)

Löven hade väl inga större problem att avfärda Teg med 7-3 och ärligt talat är jag lite besviken på det vinröda hemmalaget. Jag trodde de skulle komma ut tagga till tänderna och hänga med inledningsvis, men de var både tvåa och trea på puckarna. Mest symptomatiskt var väl när Joakim Wikström i andra perioden skrinnande ikapp och ifrån Tegbacken Peter Rundblad å det grövsta i spel 4 mot 5. Jocke var ju typ 4 kvarter efter när Rundblad började jaga ikapp pucken. Tror ni Peter skämdes när han kom till kompisarna i båset och uttryckte: – Åh fy faan va dåligt och samtidigt försökte försvinna från jordens yta? En aning. Samtidigt ska man med tre femmor inte kunna rubba Löven, något Oscar Molin var inne på efter matchen. -Ja dom var lite passiva vissa stunder, men dom hade endast 3 femmor också och då är det jobbigt att hänga med mot oss i 60 minuter. Annars var Oscar inte nöjd med sin egen insats: – Nä, jag är rätt besviken för egen del, men det är alltid skönt att vinna och skönt att målskyttet lossnade lite i alla fall.

Annars började Löven piggt, Jimmy Blixt var rejält het i första perioden och man kände att det skulle kunna att brännas till rejält ju längre matchen led och visst blev det så. Nu blev det ett litet antiklimax när han och Niklas Ökvist började mucka under spelet och man förstpd vart det skulle barka. När väl spelet blåstes av och spelarna gruffat färdig verkade man ha en kortare konferens om man skulle slåss eller ej. När väl handskarna åkte av och bägge la upp garden så hade linjedomarna det dåliga smaken att ingripa. Varför inte fem sekunder tidigare så hade vi sluppit årets fånigaste matchstraff. Regler är visserligen regler, men det är i sådana här situationer blir det bara fånigt.

Förstafemman producerade som vanligt men kan emellanåt bli väl offensiv som lämnar luckor bakåt, något som bättre lag än Teg inte skulle vara sena att utnyttja.

Kul att se andralinans powerplay som visserligen inte resulterade i något mål, men bra rörelse och spelglädje. Målen lär komma framöver.

Daniel Wälitalo säker i målet så länge Löven engagerade sig i matchen. I detvå första perioderna verkade Löven väga dubbelt så mycket som Tegspelarna, men i tredje spottade Teg upp sig samtidigt som Löven verkade jogga ner i förtid.

Roligt att Hampus Larsson fick göra mål och för första gången fick vi som satt på rätt plats många, många repriser om hur målet enligt Tegs tränare Mattias Lund gick till. Han visade om och om igen för domare Jocke Åström hur Hampus vinklade kroppen och benen i ett försök att få målet underkänt för spark. Jocke var dock stensäker på sin sak… trots att han tilldömde målet Jimmy Andersson, en kille som till skillnad från Hampus är leftare och inte heller var på isen. – Jag har faktiskt ingen aning hur domaren tänkte, visste direkt att det var mål så jag tänkte inte på det. Det var lite konstigt att Jimmy fick det, men vi ändrade det efter matchen, var Hampus kommentar till situationen.

Roligt också att Oscar Persson fick en hel match samt att juniorbacken Lars Malm fick hoppa in i den tredje perioden, även om hans byten blev lätträknade.

Något man missat? Säkert en hel del, men fick med hyfsat mycket från en match som aldrig nådde några höjder. Inte heller stannade siffrorna vid 6-2 som vi enhälligt bestämt.

Jo, förresten… många spelare i Löven tyckte att ett förutbestämt urval till deras personliga lineuplåtar var för mycket gubbrock. Vill man höra gubbrock ska man gå på Tegs matcher… herrejävlar. Där ligger till och med jag i lä. Bra så.

Matchfakta hittar du här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: