Enkel seger mot Rebels (Uppdaterad)

Att klinkra hallen fick gå före bloggande ikväll, men här kommer till slut vår syn på matchen. Ja, slutresultatet skrevs till ynka 4-0, men ett rättvisare resultat hade varit typ 10-0, så oerhört överlägset var Björklöven. Att det stod 1-0 efter två perioder skrämde mig nästan. Ineffektiviteten är verkligen slående. Som en kompis sa i första pasuen "Det känns som om dom inte går in till 100 % i avsluten, som om de tänker, jag sätter nästa istället". Visst mot lag som rebels, Teg och Boden kan man tänka så, men det där sätter sig i ryggraden och när vi väl är framme vid kvalserien (för dit måste vi gå) så får man i bästa fall varsin målchans/match och då måste man sätta dit den. Det finns liksom inget annat.

Nåväl, Löven gör en bra match, framför allt i första och i tredje. Tände de sköna knattespelarna sina äldre idoler, först vid introt och sen efter knattematchen?

Jonas Floberg gör en riktigt bra match, 2 mål och 2 assist måste givetvis lyftas fram, men sanningen är att han borde gjort ytterligare något mål, men det gäller för fler ikväll. Hade alla haft 2+2 hade vi verkligen haft en helkväll.

Oroväckande med Johan Bergmarks skada, men skönt att se Hampus Larssons inhopp i förstalinan. Bra fart och rejält företagssam.

Anders Grönlund fick ju innan match pris som förra matchens bäste spelare av ICA Superteg och undra om det gav honom lite hybris. Spelade väl svårt i många lägen idag, men revancherade sig rejält vid uppåkningen som resulterade i 2-0. fast å andra sidan,visst får man vara lite svår om man ändå gör 3 assist?

Sen är det lite tråkigt att domarstandarden är som den är. Jonas Floberg blir utvisat i förstaperioden efter att ha åkt ihop med målvakten som sedan lekte döende svanen ända tills utvisningen var ett faktum. Då flög han upp som en lärka. När en Rebelsspelare sen rappar Björn Wållberg i den tredje perioden blundade domaren, men tog istället Joni Lindlöf när han ville markera att man inte behandlar målvakter hur som helst. Visst var Jonis crosschecking värt 2 minuter, men snälla domaren var konsekvent.

Björn Wållberg förtjänar extra beröm som hade väldigt lite att göra, men var på tå hela tiden och gjorde framföallt en rikigt bra räddning vid Rebels friläge i den andra perioden. – Ja det var skönt att jag kunde ta den, sa Björn efter matchen. Han var även inne på det bloggen att laget inte riktigt gav 100 % i alla lägen: – Ja vi dominerar ju totalt, men spelar ändå slarvigt tycker jag.. farligt att dra på sig dåliga vanor. Det är och kommer att vara Lövens stora problem i vinter, att gå på 100 % hela tiden för att inte falla in i att bara göra vad som krävs och inte mer. Björn noterades ju katiskt även för en assist.

Matchfakta hittar du här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: