En enkel tulipan

… på benärkelsedan? Nä, inte fan känner jag någon som fyller år idag, men lika fullt kan jag skriva en rad eller två om vad som hänt på sistone. Uppskattningsvis 60 % procent av umeborna tänker rösta i EU-valet, det sägas att ord kan förstärka fördomar om ålder och att spelglädje är viktigare än slagfärdighet. Inget av detta tänker jag behandla då jag inte är fördjupat i ämnena… nja, nog har jag ollat på handtaget till framgångsdörren på brännbollsyran, men det var länge sedan och inte ens värt att nämna… eller? Det fanns ett lag i år som kallade sig ”Man ska ha husvagn”. Men dra åt helvete! Finns det ingen etik i dagens samhälle? En gång i tiden fanns ett klassiskt lag som hette ”Klart grabben ska ha en husvagn” som åtnjöt sig både seedning och pris som ”best i show” med husvagn och allt. Nä, släpp tasken och använd fantasin och sluta leva på andras meriter. Nog om det! Nä, min vana trogen glider jag nog sakta in på ämnet hockey och då i synnerhet Björklöven. vad har då hänt. Johan Bergmark saga var all, men nu verkar tydligen vinden vända. Ena sekunden är han aktuell för Löven igen, andra sekunden för toppkonkurrenten Växjö. Utgång oviss? Kryper Johan till korset? Jag säger högst troligt! jag tror Johan är så rotad i Umeå och så pass motiverad att visa att han kan nå upp till den klass han visat i viktiga matcher förut att han kan ta en liten lönesänkning för att stanna i Umeå.

Förhandlingarna med Mattias Wennerberg verkar inte heller ta slut och även där får man känslan att det bara rör sig om petitesser innan vi kan räkna in ännu en forward i truppen.

Snipern då? ja där lär vi få vänta. Än är det ju osäkeet hur det blir med hela artistgrejen och precis som R2 säjer får vi vänta till i slutet av juni innan vi vet vilken vår superstjärnas blir, för att det blir en är jag alldel samt säker på. Signingarna av Jimmy Andersson och Christoffer Forssén samt spekulationerna kring Anton Edlund kan inte tyda på annat än att R2 är fast besluten att ha en riktigt starkt målspruta i Lövens dress säsongen 09/10.

Juniorerna förstäker med HV71 backen Tobias Ternelius som är en spelare som jag personligen aldrig hört talas om. Poängmässigt inponerar hans karriär inte så här långt och känslan är att killen givetivs inte har någon framtid i HV:s organisation och på så sätt söker sig vidare. Detta innebär givetivs inte att detta på något sätt är en dålig spelare. Glöm inte att Lövens juniorlag kommer från en riktigt risig säsong och får vara glad för alla tillskott de kan få, framförallt när man tappat många att de namnkunniga juniorerna till närliggande klubbar. Uppgifter gör ju gällande att exempelvis lövens meste spelare Jörgen Hermansson inte var ordinarie som B-junior och se hur det gick för honom. Välkommen Tobias.

Linus Boström fick inget nytt kontrakt och det tycker jag är synd. kan faktiskt inte förstå varför man satsar på exempelvis Jimmy Andersson istället för Boström? Linus gjorde en helt okej säsong och hade givetvis tagit nästa kliv kommande säsong. Känslan för mig är klockren. Jimmy kan man ha utanför laget hela säsongen utan att killen säger flaskhals, medan Linus givetvis skulle vilja spela mer, men vem kan begära att Linus ksulle kunna gjort mer än vad han gjorde förra säsongen? Han tillhörde bästa kedjan under hela försäsongen och när laget inte presterade i valde man att satsa på mer etablerade spelare, helt utan framgång. Dock verkar ju killen harmonisk med situationen och det är bara att önska killen lycka till. Han verkar ha den rätta inställningen och det är synd och rätt märkligt att R2 inte sett det. Linus har ju trots allt spelat i samma serie som R2:s gamla lag. Ännu märkligare blir det ju när han tydligen har sett vad både Forssén och Andersson går för, som spelat juniorhockey… hur är det egentligen möjligt?

Daniel Wälitalo till Kiruna? Ganska logiskt, eller hur?

Alexander Eriksson skulle enligt rätt säkra källor skriva på under onsdagen, eftersom det bara var en LITEN detalj som återstod i kontraktet. Nu skriver vi snart söndag och ännu finns ingen underskrift. Logiken säjer ES-klausul, men när jag tänker efter så rör det sig kanske om lägenhet? Har hört av säkra källor att Löven inte har någon som aktivt jobbar med den sociala biten och att folk utifrån tillfrågas att ordna lägenheter då Löven inte fixar den biten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: