En djävla skitdag!

Jag bryr mig inte någon språkpolis vare sig angriper min svordom i rubriken eller om inlägget rent grammatiskt kommer bli på en 11:årings nivå, eller hur det nu va grammatikpolisen?!

I dag är ändå en djävla skitdag.

Att det ekonomiska resultatet för säsongen 18/19 skulle bli negativt absolut ingen överraskning, men det är ändå sämre och klart mer rött än vad det på förhand viskats om.

Bloggen får i bland uppmaningar att hålla god ton och gärna vara positiva, det tycker jag vi allt som oftast är. Sedan både ska vi och även måste tillåtas vara kritiska för att bli någorlunda trovärdiga.

När resultatet presenterades i dag så var det kanske ändå ingen direkt chock, måste ändå ärligt medge att jag tappade lite energi och faktiskt blev rätt besviken. Någon slags tomhet infann sig. En rätt stor tomhet.

Kan även konstatera att vi redan fått en del kommentarer kring bloggens egna tankar och vem eller vilka som bär ansvar kring ekonomin. För att snabbt hinna med gällande nyheter brukar vi först kort reflektera kring PM och liknande och publicera det som ett inlägg, sedan då möjligen en djupare analys eller en reflektion något senare.

Men innan man då ens hade hunnit kolla in klippen med ordförande Salomonsson som VD Blomberg på hemsidan, de intervjuer som redan gjorts på det ekonomiska temat kommer beskedet att Krisse Berglund ritat på för Dinamo Riga i KHL (länk).

Säger så klart inte att det egentligen varit troligt att vi skulle få se Berglund i gröngult kommande säsong, med dagens ekonomiska resultat presenterat så klart en ren utopi. Men känslan inte direkt svagare.

I dag är en djävla skitdag.

Det har så klart redan kommit in en del önskemål till bloggen från er läsare om intervjuer med såväl ordförande, VD som sportchef Kenttä och även förslag på frågor. Självklart kommer vi försöka ta tag i detta, men just nu måste det här få smälta in..

Det här betyder inte alls att jag viftat med vita handduken, eller på något sätt lagt ner de rätta färgerna. Men dagens besked ändå lite sämre än väntat. Möjligen att det kommer en djupare analys av ekonomin och utfallet framöver, just nu bara en känsla av tomhet och viss besvikelse.

Kommentarer, tankar eller fria reflektioner.. ?!

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg. 

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

15 thoughts on “En djävla skitdag!

 • 29 maj, 2019 kl. 20:21
  Permalänk

  Tack! Förstår att jag var snabb tidigare. Är skönt när ni visar känslor. Det som händer inom klubben är rent åt helvete.

  Svar
  • 29 maj, 2019 kl. 21:05
   Permalänk

   Ingen medveten tanke Greg.. men även jag är besviken. Men det är ändå tillsammans vi måste vända detta.

   Svar
 • 29 maj, 2019 kl. 20:38
  Permalänk

  Vi som fans kan inte göra så mycket mer än stötta. De ansvariga är ju bara anställda och gör förhoppningsvis sitt bästa efter deras förmåga. Det är ju trots allt Vi som är Björklöven!

  Svar
  • 29 maj, 2019 kl. 21:08
   Permalänk

   Helt rätt Fakespear.. inlägget en lite ärlig betraktelse och ett konstaterande över viss besvikelse. Men det är precis som du säger, det är vi alla som ska göra det och tillsammans är vi Björklöven.

   Svar
 • 29 maj, 2019 kl. 20:57
  Permalänk

  Hade det inte varit bättre med en lång promenad för att få ut all ilska, för i ärlighetens namn…… Vad förändrar din ilska här hur ekonomin ser ut framöver?
  Vill du förändra något så föreslår jag att du söker jobb inom klubben.
  Kanske till och med ekonomichef eller en liknande post som har ansvar för budget?
  Självklart så kan man känna sig vemodig över ett sådant här besked, men om sanningen ska fram är jag inte förvånad.
  Vi har byggt laget med överbetalda brunkare som inte gör lagets förutsättningar varken sportsligt eller ekonomiskt bättre än 10:e-plats.
  Att f.d sportchefen Grönberg misslyckades med värvningen av Trotter gav ju inte heller direkt bättre förutsättningar.
  Det låg knappast i budgeten att vi skulle hamna i en tvist om avstängningen.
  Nu konstaterar vi hur det är, glömmer det och går vidare mot ljusare tider.
  Förhoppningsvis så är detta bara ett hack i vägen mot SHL & än så länge är vi inte konkurshotade.

  Svar
  • 29 maj, 2019 kl. 21:03
   Permalänk

   Tack för din kommentar Kristoffer, en av de mer förväntade.. jag är faktiskt mer förvånad över att du inte regerade på min rubrik. Sedan tror jag inte du har någon som helst aning om hur lång dagens promenad blev och då apropå att få ut ilska.. eller?

   Svar
  • 29 maj, 2019 kl. 21:23
   Permalänk

   Detta var inte bara ett hack i vägen, detta var ett enormt slukhål. Man undrar ju över hur dessa som sköter ekonomin klarar sig privat. Sen är det väl självklart att man måste få skriva i ord om man är besviken och förbannad, klarar inte av er naiva ja-sägare som bara lyssnar på allt ordbajseri från VD, ordförande, sportchefer, tränare eller vem faan det nu är. Själv tycker jag det var en bra och ärlig artikel.

   Svar
  • 30 maj, 2019 kl. 01:37
   Permalänk

   Löjligt svar, det är väl bra att dom visar missnöje när klubben sköts på ett inkompetent vis? Man behöver inte nödvändigtvis veta bättre eller vara konstruktiv för att göra det. Att ledningen dessutom verkar överraskade är ju smått otroligt.

   Fansens insamling för att värva spets ifjol och i år kommer i form av en spade att fylla hål med iställe för nån spelare, det är väl klart folk som lägger ner tid och pengar i klubben blir besvikna och har ALL rätt att visa det? Där har du komstruktiviteten du efterfrågade förresten, eller alla söka en tjänat i klubben tycker du?

   Vår nya VD verkar trevlig, öppen och har en god kommunikation med fansen, det gillar jag. Att han verkar vara en vandrande glädjekalkylator känns värre.

   Svar
 • 29 maj, 2019 kl. 21:29
  Permalänk

  Jag tycker att det rent strategiskt var bra att satsa hårt föregående säsong. Efter många år med svarta siffror och stabilitet med tråkvärvningar före spets och med återhållsamhet och tålamod som mantra krävdes det lite tryck på gaspedalen för ta maskinen till nästa nivå. Lite mer SATSA och lite mindre HAMSTRA.

  Det man kan konstatera i efterhand (eller under färden) är/var ju tyvärr att fel förare fick sätta sig vid spakarna.

  Vi hade alla sätt honom köra förut och på de flesta forum/medier välkomnades han som en fläkt föreningen saknat.

  Många dyra 4:de femmor senare sitter vi nu med notan och priset är som bekant mer kännbart än bara den emotionella konkursen vi alla försöker häva (med smslån från framtidskontot).

  Vi är inte körda i botten. Vi är inte i en Panternkris. Vi har dessutom trollkarlen Per K som ny förare!

  Vi borde borsta bort vår besvikelse och titta framåt. Som vanligt! Borsta tills axlarna blöder. Besvikelse besvikelse besvikelse.
  Nån jävla gång. Som vanligt!

  Svar
 • 29 maj, 2019 kl. 21:46
  Permalänk

  Dags att plocka bort ledningen nu.

  Jag tycker det är tjänstefel att outa för ett par veckor sedan att resultatet skulle bli negativt men att ekonomin fortfarande var god och vi ser framåt lät det.

  Vad i helvete läser man idag.

  Avskeda dessa inkompetenta människor.

  Varför gör man såhär mot oss supportrar. Outa för helvete inte info offentligt när ni inte har en aning jävla snurrpannor!!!!

  Liknar bedros sakayan… Då var allt en sommaräng… Tills resultatet kom…

  Svar
 • 30 maj, 2019 kl. 07:45
  Permalänk

  Alkt beror på sossesmörjan vi har i Sverige.. sjuk skattepolitik som vi inte får något för gör de omöjligt o bedriva företag/föreningar i sverige. I stort sett alla klubbar hamnar i lyxfällan i jakt efter framgång.. kanske lika bra o inse att svenska hockeyspelare får lira utomlands i framtiden då vi inte kommer kunna konkurrera ekonomiskt.. Sverige är på god väg o bli ett u-land på ALLA plan.. Tack alla galna socialister

  Svar
 • 30 maj, 2019 kl. 08:28
  Permalänk

  En viktig fråga som jag skulle vilja ha ett ärligt svar på är: Påverkar detta den trupp som Kenttä planerade att sätta ihop? Förstecenter, målskytt och stabil back skulle värvas samt 2 lovande backar.

  Svar
 • 30 maj, 2019 kl. 15:31
  Permalänk

  Att inte kunna sköta finanser är ett underbetyg till alla som är inblandade. Tror inte att ekonomichefen missköter sin egen budget så varför klubbens?

  Svar
 • 31 maj, 2019 kl. 13:12
  Permalänk

  Äh, kom igen! Kass ekonomi är väl Känttäs vardag. Vi får väl bara acceptera att han nu får börja bolla med lite mer okända namn än etablerade SHL-spelare. Asplöven/Oskarshamn-style!

  Svar
 • 31 maj, 2019 kl. 17:18
  Permalänk

  Å vem gav styrelsen ansvarsfrihet? Vem slickar vem i r…….en? Enkel frågeställning utan ett svar. Tycker det verkar som vanligt i Löven. ”Men det var inte mitt fel”. ” Så var det inte tänkt”. ” Nån annan borde ha gjort”. ” Vi trodde……”. Fan så patetiskt.
  Tycker dessutom att den utredning som styrelsen gjort är ett Ebberöds Bank inlägg. Floskler om inriktningar, focus och utfall. Låter som en student uppsatts inför examen nivå 1. Inte ett ord om självransakan, orsak och verkan. Vår enda realistiska förhoppning är att PK kan få ihop ett lag som drar åt samma håll. Att han finner en andretränare som kan ishockey model 2019 för förste tränaren kan det inte. Realistiskt blir vi 6 till 8 i tabellen och publiken har minskat med ca 15-20%. Man lär frysa på läktaren i år.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: