Eftersnack Löven vs Oskarshamn (3-2 OT)

Den tredje omgången i Slutspelsserien anno 17/18 och då tog alltså Björklöven emot Oskarshamn hemma i A3 Arena i en lite form av tidig seriefinal. Till sist en rätt resultatmässigt väldigt knapp, men i vart fall otroligt skön övertidsvinst. Slutresultatet skrevs alltså till 3-2 och periodsiffrorna, i hemmalagets favör, till sist (2-1, 0-1, 0-0, 1-0), skotten 35-21 inför 4 289 betalande i A3 Arena den här kvällen.

Våra målskyttar i tur och ordning: #14 Murphy, #18 Ottosson samt #90 Hutchings.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi nu återigen har en lista över indisponibla i skadade kvintetten #6 Westerlund, #57 S Andersson, #11 Vikström, #24 Hage samt då #29 Stenlund Ädelgran. Därtill då en förmodat spelsugen Trotter utan klara papper.

Under matchen utgick även Farley, men enligt uppgift till bloggen är inte spel på fredag helt uteslutet.

#14 Murphy avgjorde senast hemma mot Pantern, i kväll inledde Cody målskyttet. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Laget hemma mot IK Oskarshamn:

Målvakter:

Adam Werner (Oscar Masiello)

Backar:

Mikko Pukka – Jakob Stenqvist

Jacob Andersson – Simon Åkerström

Simon Backman – Jonas Emmerdahl

Extra: Niklas Pavel

Forwards:

Roope Talaja – Fredric Andersson – Austin Farley

Cody Murphy – Axel Ottosson – Alex Hutchings

David Lindquist – Jacob Peterson – Lukas Ericsson

Marcus Jonsson – Filip Riska – Mattias Granlund

Extra: Nicklas Johansson

* * *

Matchen som sådan?

Helt klart av slutspelskaraktär med mycket tjafs, en hel del efterslängar och tjuvnyp. Tidigare var ju BIK Karlskoga ohotat som lag i sin genre, som Oskarshamn hållit på ett par gånger här i A3 under den här säsongen tycker jag det är rätt klart vilket lag som tagit över BIK´s roll i ligan och det finns et flertal spelare som gillar att tugga vid varje avblåsning och varje domslut.

En rätt så karaktäristisk situation efter 16:03 i första perioden när från Oskarshamn trycker i Riska i Lövens bås och sedan startar ett rätt rejält gruff. Lite fegt och märkligt att situationen slutar med två vardera när det kändes så uppenbart vilket lag som startade situationen och var å otroligt mycket mer delaktig i div. smågnabb. Troligt svårt för svartvite Karlsson i spetsen att hålla koll på allt vad som hände.

Annars blev det väldigt tidigt lite snöpligt 0-1 sedan Emmerdahl stod upp på blå men Ågren kunde ta tag i trissan och runda kassen, först kändes Werner lite seg i förflyttningen men jag tror att han stördes av egen back i form av Backman. Viktig kvittering av stekhete Murhpy, skönt sedan med 2-1 i slutet av första och dessutom i PP.

Andra perioden är av hävd vår tuffaste den här säsongen, trots bl.a. två lägen i PP och 9-4 i skott gick perioden till Oskarshamn med 1-0. Men även om de är djäkligt tuffa kring egen bur och grisar på lite så är det ett väldigt lurigt lag med ett flertal rätt skickliga spelare och många gånger tjuvade de med någon gubbe och sökte ett långt pass. Lyckades ett par gånger, även om det bara ledde till ett mål.

I sista brukar vi alltid vara starka och nog tror vi skapade lägen nog att vinna på ordinarie tid, men även gästerna skapade en del. Tycker nog ändå att vi vann perioden på poäng och var närmare segern redan vid full tid.

Eftersom IKO drog på sig en utv. med två sekunder kvar av matchen fick vi inleda övertiden med spel 4-3, det skulle till sist visa sig bli helt avgörande. Alex Hutchings krigade kvar pucken i zon vid ett par lägen och det var till sist han som avgjorde via en riktig rackarrökare.

Våra tre nycklar inför kvällens match

  • Effektiviteten
  • Minimera misstagen
  • Inga onödiga utvisningar

..och hur gick det?

På ett sätt lite svårt att klaga på effektiviteten då vi bl.a. gjorde två påsar i PP (33%) men sett till själva spelet och de chanser vi skapar är det väl just effektiviteten som gör att vi får kriga så hemskt för varje mål. Däremot kändes det inte som så många klara misstag eller onödiga utvisningar även om ex.vis spel med sex man känns rätt slarvigt.

Omgångens övriga resultat?

AIK vs Pantern 2-1

Almtuna IS vs SSK 2-4

Aktuell tabell:

Efter de inledande tre omgångarna kan vi notera att vi fortfarande har allt i egna händer vilket så klart är väldigt positivt, Oskarshamn får nu på fredag dessutom en tuff bortamatch på Hovet. SSK tog väl lite av sista chansen vilket gör att vårt möte på fredag i Scaniarinken blir väldigt intressant.

Det mest troliga nu är väl ändå att allt kommer avgöras i sista omgången på söndag.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match in i slutspelet?

Vinner första perioden trots tidigt underläge, sedan två mål i PP och helstängt i PK. På något sätt är det återigen systemet som till sist bärgar poängen, sedan går det inte att skratta bort sjätte raka segern.

Vi hittar numer alltid ett sätt att vinna, bäva månde SSK på fredag!

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#33 Jonsson, vilken krigare och som han klivit fram i detta slutspel.

två loggor

#14 Murphy, återigen målskytt och man kan inte tro att han varit ifrån så länge som han varit.

en logga

#20 Granlund, även Mattias krigar likt Messy på föredömligt byte efter byte.

* * *

Vi återkommer så klart med mer från matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände hemma mot IK Oskarshamn i kväll. Vad tyckte du annars själv om lagets insats och våra val av matchen Löv. Skriv gärna en kommentar, fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg gärna något spel för att krydda säsongens återstående matcher!

One thought on “Eftersnack Löven vs Oskarshamn (3-2 OT)

  • 15 mars, 2018 kl. 10:24
    Permalänk

    Rent matematiskt så kan inget lag vara vidare förrän sista omgången är spelad. AIK kan leda serien med tre poäng efter fjärde omgången, men då kan vi ändå spela bort dom. Fyra lag kan fortfarande vinna. Men det är bara vi och AIK som har allt i egna händer just nu. Spännande avslutning!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: