Eftersnack Löven vs Luleå

Så var premiären, eller egentligen den första träningsmatchen, avklarad och resultatet skrevs till 0-1 efter periodsiffrorna (0-0, 0-0, 0-1) inför 2 521 åskådare i A3 Arena.

Så här ställde vi för övrigt upp:

Målvakter:
35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

Backar:
4 Alexander Deilert – 18 Brian Cooper
57 Hardy Häman-Aktell – 52 August Tornberg
26 Oliver Larsen – 48 Alexander Popovic
7 Alexander Hellström

Forwards:
28 Justin Crandall – 77 David Lindqvist – 37 Alex Hutchings
79 Emil Lundberg – 13 Fredric Andersson – 71 Oskar Stål-Lyrenäs
29 Alexander Wiklund – 20 Pontus Andreasson – 40 Sebastian Selin
53 Lukas Ericsson – 19 Kristoffer Söder – 11 William Eriksson
10 Emil Norberg

Matchen som sådan?

Det är ju träningsmatch och dessutom den första för de båda lagen, när det är försäsong sitter inte alla pass på tejpen men jag tyckte ändå att vi såg mer tanke kring det gröngula spelet redan i dag än på hela förra säsongen.

Det gäller bara att fortsätta våga spela på det sätt man gjorde i kväll främst i den egna zonen för att kunna komma in med pucken kontrollerat i anfallszonen för att därefter etablera ett konstruktivt anfallsspel.

Jag gillar iaf att vi såg så mycket mod i det egna spelet och att vi har väldigt många skillade och puckskickliga backar. Cooper otroligt elegant i sin stil, kommer bli ett stort utropstecken och sedan tyckte jag Larsen verkligen imponerade.

Känslan ändå lite som i fjol, nu skapade vi visserligen ett antal högkarataiga chanser, men pucken måste bara in. Vi hade ett antal bra chanser och bl.a. drygt 10 min i PP då räcker det inte med att bara släppa in ett mål. Men det kommer garanterat några mål på lördag mot Vasa.

Våra tre ? inför matchen?

De svar vi fick var att målvakten Joe Cannata så här långt ser otroligt lugn och trygg ut. Det var ett väldigt viktigt och otroligt positivt besked.

Vidare kan vi alltjämt se en brist i lagbygget då den i våra ögon mer naturliga yttern David Lindquist ska förväntas axla rollen som förstacenter. Under matchen dock en hel del fina aktioner, samtidigt var det förstalinan som var inne på baklängesmålet. Om David håller som förstecenter lär vi se framöver, men det är fortfarande ett litet frågetecken.

När vi kommer till special teams känns det redan nu som att intentionerna finns där, bra att laget redan nu börjar jobba med dessa så otroligt viktiga detaljer. Förra säsongen gnuggade vi på hela försäsongen med ordinarie linor, men här ett step upp då vi redan nu gnuggar på träning och på matcherna rullar på de som förväntas ska leda laget offensivt. I kväll dock inget mål i PP trots drygt 10 minuter, dock viktigt att penaltykillling sat som en smäck. Helstängt i 5 minuten och 40 sekunder

De uppställningarna vi såg i PP var för övrigt följande:

PP1

4 Alexander Deilert, 13 Fredric Andersson, 28 Justin Crandall – 77 David Lindqvist – 37 Alex Hutchings

PP2

18 Brian Cooper, 26 Oliver Larsen, 79 Emil Lundberg – 20 Pontus Andreasson – 71 Oskar Stål-Lyrenäs

Lite mer rotation i PK men helt klart bra med speltid för ex.vis backarna Hellström, Häman Aktell, Tornberg och framåt Söder/ Lukas Eriksson respektive Selin och Wiklund.

Nu börjar vi ladda om för Vasa på lördag, kl. 15 släpps pucken i A3 Arena.

Dina tankar efter matchen? Skriv gärna en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in oddsen för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna!

One thought on “Eftersnack Löven vs Luleå

 • 16 augusti, 2019 kl. 09:51
  Permalänk

  Noterade att nästan aldrig hamnade i sarghörnen!!
  Sen måste backarna skjuta före täcket kommer väntar alldeles för länge
  Annars som sagt klart mycket bättre uppspel och mycket bra försvarsspel

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: