Dyrbara poäng i okt/nov också!

Ingen lyckad road trip under denna vecka med två förluster mot först AIK på Hovet med 1-5 och sedan i går kväll när vi blev nollade mot Västervik i Plivit Trade Hallen.

Resultaten till stor del beroende på våra prestationer, där vi gjorde en bra förstaperiod på Hovet för att sedan snabbt falla ihop och därefter aldrig kunna resa oss. Mot Västervik inte samma ras, men vi var inte tillräckligt skickliga nr vi väl fick våra lägen i en för övrigt rätt jämn tillställning. Hade vi fått första i PP i stället för Västervik hade det möjligen kunnat bli en annan matchbild, på så sätt att Västervik tvingats gå fram på ett helt annat sätt öppnat sig. Nu fick de dels spräcka PP-nollan efter 26 försök, därefter hade de ett resultat att gå på vilket de gjorde rätt bra.

Min tanke kring dessa resultat dock inte bara avhängt vilken prestation vi gör som både lag och individuellt, utan även vilket lag vi faktiskt kan ställa på benen just nu och även då hur laget formeras samt även matchas.

Utifrån vad Fagervall sa till bloggen och vad som framkommit genom VK kan vi nu summera skadeläget till följande:

Långt borta: #4 Emmerdahl, #42 Vikström (omöjligt att spekulera kring)

4 – 8 veckor: #24 Hage (7 – 15 matcher)

3 – 4 veckor: #20 Granlund (5 – 7 matcher)

10 dagar: #14 Murphy (minst 2 matcher)

Säkerhetsåtg: #8 Pukka, lär väl spela mot Timrå till veckan då..

Går för fullt: #29 Stenlund – Ädelgran, omöjligt att veta hur nära spel..

* * *

Sedan ska J20-landslaget spela en 4:nationers turnering i Ryssland mellan 8 – 10/11 vilket skulle kunna innebära att #26 Stenqvist ev. missar två matcher ifall han skulle bli uttagen till den truppen.

* * *

Redan när vi gick in på säsongen med dessa hela kändes inte truppen helt färdig eller komplett, just nu blir vi därför rätt hårt synade vid dessa skador och såväl vår ”bredd” som tunna spets visas rätt tydligt.

Redan inför pratade man om Supporterspelaren, dessutom brukar det alltid dyka upp en extern finansierad företagsspelare (Hurtubise, Trotter, Hamill etc.).

Det då oavsett dessa skador där vi tappat rejält när Granlund gick sönder (#13 F Andersson och #90 Hutchings) producerar inte alls lika mycket med Granlund som utan. Sedan då att vi genom #24 Hage nu tappat vår statistiskt bästa tekare och genom det oftare får jaga pucken i stället för att tvinga motståndarna göra det samma. Sedan går det inte heller att komma ifrån osäkerheten kring #14 Murphys status, ifjol 27 poäng på 42 matcher (vår poängstarkaste forward) och så här långt bara tre matcher. På dessa en assist.

Även om man kan ifrågasätta en del kring hur kedjorna sätts ihop, även hur spelarna nyttjas i olika situationer som special teams etc. så stavas nog den främsta förklaringen till det hur skadeläget just nu ser ut.

Men när poängen är lika mycket värda nu som i januari och februari kan vi därför inte sitta lugnt i båten och tro att vi hela tiden bara lyfter upp egna juniorer för att fylla luckorna. Nu gör så klart dessa killar sitt bästa, de behöver även matchning för sin egen utveckling men de är inte så färdiga ännu att de bara hoppar upp direkt fyller en tröja.

Sedan är då frågan vad som ska in och även för hur lång tid, på kort sikt måste det gå att låna från SHL även om nu många inte gillar det. Men även om vi inte behöver bli en farmarklubb, får man nog svälja stoltheten vid situationer likt detta för att stopp blödningen. Genom lån bygger man sedan inte heller på truppen för att riskera stå med för stor trupp när alla blir friska igen.

Tänkte försöka summera min prioordning, och även vilken typ av spelare:

 1. Högerfattad, tvåvägs men poängstark center som är god tekare, ”Supporterspelaren”
 2. Stryktålig och oöm energispelare (”Granlund”), borde kunna lånas in
 3. Stor, tung powerforward likt Mårs vid buren och Michel vid sargerna, borde kunna lånas in

Här kan man utöver dessa tre typer, som jag ser som ett minimum just nu, även använda sig av en try out för en begränsad period för att känna av spelaren och även ge denne chansen att mer ”tävla” sig till ett kontrakt.

Sedan när man inte vet status på Pukka och eller Emmerdahl ser jag i nuläget möjligen behov av ännu en stabil tvåvägsback, inför säsongen räknade vi ju med Emmerdahl från november.

Men som jag ser det väldigt att vi agerar redan nu och inte bara sitter lugn i båten..

* * *

Kommentarer, reflektioner eller dina egna tankar.. Fältet som vanligt tämligen fritt.

4 thoughts on “Dyrbara poäng i okt/nov också!

 • 21 oktober, 2017 kl. 15:10
  Permalänk

  Ja med så många erfarna och stabila allsvenska pjäser borta så lång tid måste de ersättas med likvärdiga spelare,funkar tyvärr inte ersättas av div1/j20 spelare som vi testat nu om ambitionen fortfarande är topp 4.Litar på Fagervall och rätt säker på att han har kontakt med flera sportchefer från shl nu och försöker hitta lämpliga lån.

  Svar
 • 21 oktober, 2017 kl. 15:19
  Permalänk

  Är 100 säker på ett lån och eller supporterspelare lär dyka upp närsomhelst!!
  Tror även att Fagge tänkt på ännu mer förstärkning senare!

  Svar
 • 21 oktober, 2017 kl. 15:55
  Permalänk

  Håller med. Men Linkan kan ju ta en centerroll. Tycker inte man får ut fullt av honom bredvid Farley och Otto.
  Känner mig som en raspig gammal vinylare men gick Linkan inte bättre poängmässigt som center förra sässen?

  Ska man sparka in en öppen dörr förr femtioelfte gången, så känns det som Björklöven släpper för mycket på chans. Här finns det så mycket att ta upp men för dagen nöjer vi ( :-o)
  oss med planeringen/ strategin över truppen. Det går inte att börja med en ofärdig trupp och sedan bara blåsa på om det fungerar någorlunda. Kollar vi speltider så ser vi att Löven går hårt på vissa och det kan i sin tur skapa skador när tröttkörda spelare är på isen, det blir som sista åket, det är alltid sista åket folk bryter benet. Nu säger jag inte att Murphys förlängda problem med foten eller hjärnskakning beror på att han slussades in förtidigt och för hårt i förhållande till hur länge han hade varit borta. Men härifrån känns det så. Sedan att det kommer andra skador, det kunde man ju lätt räkna ut med Murphys law.

  2. Chansningen med målvakteriet.
  Här fattar jag noll. Werner und Werner, båda är ju riktigt talangfulla målvakter men ena hade 1 seniormatch på meritlistan och andra hade ett 20-tal med ojämn kvalle. Om vi sedan tittar på lag som gått bra i denna serie så har alla en gemensam nämnare att dom haft minst en fantastisk målvakt. Det rör inte Björklöven i ryggen ett dugg fast dåliga målvakter höll på att skicka ur laget ur serien förra säsongen. Hur många sekunder var det?

  Finns ju så otroligt mycket mer men vi nöjer oss så här. Kan ju bara konstatera att Björklöven kommer fortsätta kasta pengar i sjön så länge dom inte hämtar in en första målvakt med toppresultat från denna nivå.
  Frågan är ju också vilket som kostar minst, paniköka budgeten pga brunkerspelare som tjänar för bra eller mindre publikintäkter ev sponsorintäkter pga förluster?
  Oerhört svårt att få tillbaka förlorad publik/fans/sponsorer etc.
  Tycker det skulle vara skönt att skaka av sig den här eran av snackpåsar med TJ, DJ, MÅ och skaka fram pengarna som saknas pga DJ:s värdelösa strategi, börja tänka klart så laget och Fagervall kan leverera på isen istället.

  Trevlig helg gott folk och ta inte något i texten personligt. Det är mänskligt att tänka fel ibland 😉

  Svar
 • 21 oktober, 2017 kl. 22:20
  Permalänk

  Tycker detta skadeläge bådar för att en comeback av #74 Öhman. Skulle gott kunna ta Hages plats så länge han är borta.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: