Dyngtorsk mot BIK Karlskoga

Inga träd får växa till himlen och i kväll blev vår fina hemmasvit brutalt krossad när gästerna var ofina nog att nolla oss. Till sist en liten väldigt klar torsk hemma mot BIK Karlskoga med hela 0-6 och periodsiffrorna, med hemmalagets före.. (0-2,0-3,0-1), skotten 35-25 inför 3 900 (?!?!) åskådare i T3 Center.Loven_bik karlskoga_utvald bildVi kom till sist till spel enligt följande då vi numer ändå har en rätt kort lista (ändå på viktiga centerpositionen!?) över indisponibla #7 Lindquist, #21 Hetta, #18 Ottosson samt #24 Hage. Denna gång #51 Bull som back nr sju och genom det även #42 Wikström utanför matchtruppen.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #..

Laget mot BIK Karlskoga:

35 Adam Werner (50 Niklas Lundström)

1:a

55 Simon Fredriksson, 4 Jonas Emmerdahl, – 14 Cody Murphy – 74 Stefan Öhman – 28 Lucas Sandström

2:a

57 Stefan Andersson – 12 Niklas Pavel, 51 Christian Bull, 91 Joakim Högberg – 6 Kim Karlsson – 10 Jesper Thörnberg

3:e

16 Lukas Ekeståhl-Jonsson – 37 Jacob Andersson, 33 Marcus Jonsson – 22 Nicklas Johansson – 20 Mattias Granlund

4:e

51 Christian Bull och kedjan 29 Isak Stenlund-Ädelgran – 41 Andreas Vikström – 26 Linus Boström

Där extraspelaren #51 Bull blev kvar på bänken under hela matchen.

* * *

Matchen som sådan?

Njae, inte direkt mycket att skriva hem om. Visserligen några pigga byten inledningsvis och hade vi haft lite bättre skärpa vid dessa lägen hade matchen fått ett annat ansikte. Nu blev det i stället gästande BIK Karlskoga som genom tidigt ledningsmål och sedan utdelning i sitt första PP får lite momentum.

Vi krigade visserligen och sliter på men då BIK Karlskoga hela tiden höll oss på utsidan med puckinnehav kändes vi sammantaget lite för mjuka i kväll. Det gäller att vi ska vara lite enklare, rakare i vårt spel och samtidigt våga ta kampen vid målet för att ge oss själva chansen.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% och i kväll var vårt BP 50%..

Vårt PP alltså återigen otroligt uddlöst, trots alltså hela sju lägen eller 14 min. Lite skillnad när BIK Karlskoga fick sitt första läge och tryckte in en retur bara 22 sek senare. Sedan kändes den utvisningen på #57 Andersson väldigt billig, men domaren får man ju aldrig säga nåt om när man förlorar. Säkert lika bra åt bägge håll och det var då definitivt inte beroende på Christoffer Karlsson och hans linjemän vi förlorade i kväll.

Grenen special teams helt klart till gästerna i kväll..

Mer statistik

Tekningar: 34-23, alltså en klar övervikt men i kväll föll vi i grenen blockade (3-19) skott även om vi ”vann” tacklingarna med 5-0. Det tyder så klart på spelövertag ifall man både skjuter mer skott och även tappar en del av dessa i blockade skott, och även om vi kampen i tacklingarna tycker jag statistiken talar sitt tydliga språk. BIK Karlskoga lät oss hela tiden ta avslut utifrån och sedan var de dessutom som iglar på att ligga i skottlinjen, tror nog duon Thermell/Näslund var rätt nöjda efter matchen.

Mest istid?

 1. #37 J Andersson, 21:51 min
 2. #57 S Andersson, 20:50 min
 3. #16 LEJ, 20:27 min

Våra tre nycklar inför kvällens match?

Blev av någon anledning inga, men vi lär knappast ha kunnat uppfylla det vi på förhand ville se för att bärga segern.

Om det är nåt vi kan ta med oss efter i kväll var väl det blomsterkvasten till Rolf Roffa Norgren och att Norgen välförtjänt valdes in i Björklövens eget Hall of fame.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#14 Murphy

två loggor

#26 Boström

en logga

#6 Karlsson

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände mot BIK Karlskoga hemma i T3 Center i kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

4 thoughts on “Dyngtorsk mot BIK Karlskoga

 • 23 november, 2016 kl. 23:18
  Permalänk

  Idag var det rent för djävligt värdelöst med inställningen från våra killar, jag tycker nästa hela laget såg ut som valium knaprande zombier. Otroligt många som såg helt ointresserade ut med några undantag, bra val av matchens Björklöv ! Nej nu hoppas jag våra gubbar glömmer detta och kommer ut som ett nytt lag på fredag. Sedan får vi inte glömma att Karlskoga hade ett bra försvarspel och en grym målvakt och 0-6 var lite i överkant.
  Nu kör vi över Timrå på fredag !

  Svar
  • 24 november, 2016 kl. 03:02
   Permalänk

   Överkant? Borde blivit 2 siffrigt!!
   Werner kan inte rädda oss varje match…

   Svar
   • 24 november, 2016 kl. 09:17
    Permalänk

    Ja överkant, för vinner man skotten med 35 – 25 och har 55 % puckinnehav så ska det inte vara möjligt att förlora med 0-6 trots bedrövligt spel även om också målvakterna varit på samma pillerburk som utespelarna. Werners 69,23 % och Lundströms 83,33 % imponerar ju inte. Sedan kan vi inte lasta förlusten på dom utan på kollektivet, samma kollektiv som vände på Modomatchen i fredags. En för alla alla för en. Nu tar vi nya tag imorgon !

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: