Dyngtorsk 2-7 (??) mot Tingsryds AIF

Hemmalaget Tingsryds AIF fick minst sagt revansch hemma i Nelson Garden Arena efter 1-5 uppe i T3 Center i fredags då det i kväll förvandlades till hela 7-2 inför 2001 åskådare.

Periodsiffrorna 2-0, 3-1, 2-1 och skotten totalt 25-28. Otroligt tungt att få streaken bruten och den stannade till sist vid två raka och i vårt läge hjälper det att så snabbt som möjligt hitta upp på vinnarspåret igen. Våra mål i kväll från i tur och ordning #10 Thörnberg, #10 Thörnberg..

Vi kom slutligen till spel utan skadade #35 Ollikainen, #4 Emmerdahl, #21 Hetta samt #62 Lavander. Som extraforward satt #34 Palmebjörk som för övrigt inte noterades för någon istid.

Johan Löf / AXELLÖF

En fundersam ass coach Markus Åkerblom Arkivfoto: AXELLÖF

Jonsson/Åkerblom som har en del att fundera över komponerade för övrigt laget så här:

Målvakter:

#33 Jonatan Bjurö (#47 Kevin Lindskoug)

1:a femman

#57 Stefan Andersson – # 32 Rasmus Edström, #10 Jesper Thörnberg – #6 Kim Karlsson – #28 Lucas Sandström

2:a femman

#86 Tommy Wargh– # 16 Lukas Ekeståhl-Jonsson, #7 Brock Trotter – #74 Stefan Öhman – #90 Alex Hutchings

3:e femman

#8 Kalle Ekelund – #24 Mike Banwell, #54 Felix Maegaard-Scheel – 15 Pär Edblom – #19 William Quist

4:e linan

#22 Nicklas Johansson – #26 Victor Ekeståhl-Jonsson – #11 Gustav Grundström

Extraspelare

#34 Jon Palmebjörk

* * *

I den första som slutade 2-0 till hemmalaget förde Tingsryd spelet och de hade även de flesta av lägena. Tingsryd satte ofta en hög press och vann mycket puck på det sättet. Det var nåt vi hade problem med och trots att vi fick ett läge i PP var hemmalaget som via en spelvändning mer än uppställt och traditionellt PP nyttjade ett av sina två lägen.

Skott: 15-7

Period två började inget vidare då trion #86 Wargh, #22 Johansson och #57 Andersson åkte ut inom loppet av 29 sek. Inte direkt trevligare då Tingsryd inom loppet av 26 sek i spel 5-3 satte både 3:an och 4:an och då fick för övrigt även #33 Bjurö nog. Då klev alltså Jonathan som 76%:ig och efter #10 Thörnbergs reducering i periodens 8:e minut vädrade vi morgonluft. Trots två fina PP och spelmässigt övertag satte Tingsryd genom Ruuttu femman kanske lite billigt i periodens slutskede. Målet högst psykologiskt då så långt haft det mest och det bästa i perioden.

Skott: 5-12

I den avslutande rundanbörjade det med att #19 Wille Quist och hemmalagets herr Nilsson vardera fick gå och byta om efter en intern brottningsmatch. Inget extra egentligen och även om de brottades brukar det väl bli högst två+två då ingen vare sig kastat handskar eller direkt pucklat på sin motståndare. Annars en rätt avslagen historia i sista perioden.. till sist alltså hela 7-2 till numera ligaledande Tingsryds AIF. Smaka på den!

Skott: 5-9 Tot: 25-28

Vi föll för övrigt även tekningarna 31-35, #33 Bjurö noterades för 76,47%, #47 Lindskoug för 62,50% när vi samtidigt noterade 92,86% för hemmalagets Jönsson och han således vann den kampen på alla sätt och vis.

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

 • Visa vilja och jobba hårt på rätt sätt
 • Första målet är av yttersta vikt
 • Minimera 3 mot 2 och 2 mot 1 lägen för Tingsryd

..och hur gick det?

Njae, möjligen vilja och en del jobb.. men på nåt sätt hittar vi numer alltid sätt att sätta oss själva i skiten. Hur ofta tar man 3 2:or inim en halvminut etc.?

Vare sig första målet och då vi inte heller vare sig plockade bort deras överlägen eller nyttjade egan vändningar kammade vi noll i alla de moment vi nämnt som viktiga.

Matchens tre Björklöv

 

Vi valde till sist bara två då tvåmålsskytten #10 Thörnberg och även #8 Ekelund (bl.a 2 ass) som båda spelade +2.. trots att vi i spel med lika många faller med 2-3, att vi sedan torskar special teams med 0-4 känns bara riktigt illa.

Matchens?

Varför vi alltid ska sätta oss i sådana lägen..? 3-5 i på tok för många minuter i inledningen på andra när vi ändå tänkt gå för reducering, på nåt sätt kör vi matchen redan där..

* * *

Hur tänker och känner du själv efter i kväll och kanske även kring våra val av Löv, skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

11 thoughts on “Dyngtorsk 2-7 (??) mot Tingsryds AIF

 • 10 november, 2015 kl. 22:18
  Permalänk

  Palme fick lira lite efter Quist matchstraff. Va lika kass som alla andra. Fy fan för detta. Dalle måste agera nu. In med back, kicka nån bara nåt händer. Ångest, piss, fan, helvete.

  Svar
  • 10 november, 2015 kl. 23:10
   Permalänk

   Palme blev inkastad efter att ha varit på bänken ett antal matcher och fått spela back på träningar och inget förtroende … stod 5 eller 6 -1 och matchen var körd blev han inkastad kall i några byten , du ska ha jävla bra självförtroende för att fixa det … Är nog bara du som skrev inlägget som är så tuff o briljerar då …

   Svar
   • 10 november, 2015 kl. 23:18
    Permalänk

    Håller med dig.

    Svar
   • 11 november, 2015 kl. 19:29
    Permalänk

    Jag förstår inte vad nu menar gällande #34 Icing, slarvigt att jag missade Jons fyra byten efter det att Wille fick duscha. Men jag vet inte vars eller när jag kritiserade Jon eller liknande. Fullt förståeligt helt kall efter att ha legat i frysboxen så länge och helt plötsligt får hoppa in och köra några byten i sista..

    Svar
 • 10 november, 2015 kl. 22:46
  Permalänk

  Såg matchen på cmore, tycker det är som vanligt. Dålig inställning, åka på en skridsko, ta för sig för lite. Spelet fungerar inte och Ingen i laget kliver fram. Tränarstaben har misslyckats, Tommy Jonsson på presskonferensen säger det mesta. Hur är lövens ekonomi och har de tänkt agera på något sätt eller ska allt bara fortsätta? Utan vinster så sviker publiken, man vill ha valuta för entré avgiften. Bryr sig ledningen? Vad har man för mål och hur jobbar man mot dessa? Hoppas på en förändring nu på ledarstaben, flytta honom till J20 och ta in ett rivjärn som tränare som ställer krav på truppen men som också står upp för spelarna. En person som får ihop laget och skapar jävlaranamma inställning.

  Svar
 • 10 november, 2015 kl. 22:50
  Permalänk

  Vars var Trotter ikväll??
  Nu jävlar måste vi få våran back
  Och en till målvakt
  Och sluta bänka Palme
  Nu gäller det att undvika det sista strecket.
  För det kommer inte att stanna vid 19 förluster som

  Svar
 • 10 november, 2015 kl. 22:53
  Permalänk

  Det gick ju inget vidare när man spelade kort på backsidan förra året heller. Nu måste han ju ta tag i saken. Och kanske mer än 1 om inte Emmerdahl kommer tillbaka snart. Nu förbättrade ju Ekelund sin stat i dag men det är bara 2 backar som gjort mål på 20 matcher. Känns lite som de inte orkar fylla på som det är nu. Misstänker att Kevin hade passat på att träna lite extra fysisk som vid matchen när Olli blev skadad?
  Nu säger jag inte att det bara är backsidans problem som ställer till det men börja med att fixa den. Känns ju som vi kastar bort poäng som på exakt samma förra året. Man gör samma sak och förväntar sig annat resultat.

  Svar
 • 10 november, 2015 kl. 23:33
  Permalänk

  LuStigt att se så många kommentarer här när Löven torskar och inga när de vinner? Händer ju inte så ofta att de vinner i och för sig men ändå!
  Nä Löven va bajs idag, inte lönt ens att nämna seriens sämsta domare (Lyth)
  Men dock som vanligt när vi trots allt har tryck o ramträffar o dylikt så kommer det en målvaktstavla. Också det märkligt!?
  Tycker osså att #34 straffats nog nu, Tommy borde satt in honom mycket tidigare idag o ska han bänka efter prestationer ska nog inte kaptenen spela nästa match. Inte många rätt.
  Förstår inte heller att ni tar ut Ekelund, han tog ju felbeslut hela tiden o värre är ju hur han kunde få 2 ass, måste vara ända 2 passningarna som hittade rätt el så va domaren snäll.
  Usch, reboot

  Svar
  • 11 november, 2015 kl. 19:32
   Permalänk

   Rät intressant som du skriver gällande kommentarerna Rob, helt klart fler när det blåser emot. När det gällde #8 Ekelund tycker vi Kalles två första assist för säsongen och att han spelade +2 i matchen räckte för att nämnas..

   Mer intressant att få veta vilka hade du själv valt som matchens Löv?

   Svar
   • 11 november, 2015 kl. 19:41
    Permalänk

    En match som denna känns det som det inte är så mycket mening med matchens löv. De var ju rätt vissna allihop. #10 då för sina mål o möjligt #6 som jag tycker iaf försöker återigen. Tänkte inte så mycket på hur han skötte defensiven då jag anser att alla misskötte det jobbet.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: