Dyngtorsk (2-7) mot Tingsryds AIF

Till sist en ”rätt” klar torsk i kväll borta mot Tingsryds AIF med 2-7 i Nelson Garden Arena efter periodsiffrorna (3-1,4-1,0-0) inför 1 845 åskådare.

Skotten med TAIFs siffror före 38-30, vi föll för övrigt även i momentet tekningar med 30-33, och när man kollar blockade skott och tacklingar föll vi i den första grenen med 4-6 samtidigt som vi noterades för en fler tackling då dessa slutade 3-2 i gröngul favör.

Dessutom 50% i PP (5:28 min) och 53% i BP (11:15 min).

Vi kom slutligen till spel utan #16 LEJ, #86 Wargh, #6 Karlsson, #19 Quist, #21 Hetta och #62 Lavander. Som extraspelare hade vi denna gång backen #8 Kalle Ekelund och på bänken satt också #71 Oliver Lindgren, Kalle kom in i början på andra sedan Dennis Persson klivit av och Oliver kom in redan under första perioden.

Våra mål i kvällens från i tur och ordning.. #28 Sandström, #7 Trotter.. ja, fler blev det inte.

23692936681_b1b0535313_b (1)

#5 Rasmus Bengtsson från ett tidigare möte i T3 Center Arkivfoto: AXELLÖF

För fler gröngula Lövenbilder signerade AXELLÖF, kika in HÄR.

* * *

Megazone

Vi kom för övrigt till spel med följande lag:

Målvakter

#47 Kevin Lindskoug – #35 Andreas Ollikainen

1:a

#57 Stefan Andersson – #40 Dennis Persson

#7 Brock Trotter – # 74 Stefan Öhman – #28 Lucas Sandström

2:a

#5 Rasmus Bengtsson – #32 Rasmus Edström

#10 Jesper Thörnberg – #94 Kelsey Tessier – #22 Nicklas Johansson

3:e

#42 Emil Wikström – #4 Jonas Emmerdahl

#90 Alex Hutchings – #15 Pär Edblom – #54 Felix Maegaard-Scheel

4:e

#8 Kalle Ekelund

#71 Oliver Lindgren – #26 Viktor Ekeståhl-Jonsson – #11 Gustav Grundström

Matchen som sådan?

Första perioden tämligen märklig.. Här pratar man om att vara med från start och passa sig för Tingsryd snabba spelvändningar. 1-0 till hemmagänget redan efter 2:53 på just precis det sättet. Helt makalöst. Återigen känns det som att vi har folk hem i backcheckingen men att backen ändå tillåts fylla på och tämligen enkelt peta in trissan. Att sedan Tingsryd som tidigare haft problem med just PP får utdelning efter bara 34 sekunder rätt symptomatiskt för årets Björklöven. Kan inte se ifall #57 Andersson bara skymmer Kevin eller om pucken dessutom ändrar riktning. TJ och Åkerblom försökte agera och tog time out redan efter 05:32.

Vi nyttjade därefter även vi vårt PP i perioden då Lucas tilläts styra in passningen från Bengtsson mitt i slottet. Efter #15 Edbloms andra utvisning för perioden tilläts Pajen Persson fiska upp en lös puck i mitttzon och på tok för enkelt trampa runt #26 och sedan lägga in den bakom Kevin med bara 14 sek kvar av perioden. Uppförsbacken efter perioden rätt brant då Tingsryd aldrig förlorat vid full tid då de fått ledningen, så långt dessutom två kassar att gå på.

I den första kan vi aif glädjas åt att #71 Oliver Lindgren fick debutera i HockeyAllsvenskan, under perioden fem byten.

Skott: 15-9

Period två blev minst något fördröjd då de hade problem med isen i Nelson Garden Arena, till sist blev den då lagad och efter en extra lång paus gjorde domare David Bergman tummen upp. Till perioden som startade först kl. 21:33 ställde coachduon Jonsson/Åkerblom dessutom #35 Andreas Ollikainen i den gröngula kassen. Senast vi såg Olli i kassen var i den 14:e omgången (22:a oktober) när vi föll borta mot Almtuna med 7-4 och Ollikainen klev av skadad efter en dryg period.

Andreas fick tyvärr ingen drömstart för efter det att vi hade lite snurr i offensiv zon och även en puck i ramen från #54 så ringde det efter drygt två min sedan #32 Edström varit oförskämt långsam i en åkduell mot hemmalagets Sihvonen. Därefter ett snyggt PP-mål från hemmalaget som så långt noterat 3 kassar och 100% i den spelformen. Sexan för Tingsryd sedan Pajen Persson på tok för enkelt vunnit sin duell mot VEJ framför kassen och även om vi reducerade i PP genom #7 Trotter var matchen sedan länge över. Vi hann förresten se ännu en åkduell vi förlorade, återigen var det backparet #32 Edström och #57 Andersson på isen även om avslutet inte direkt såg otagbart ut. Ollikainen 60% under den andra perioden, och alltså hans första sedan slutet på oktober.

Under perioden ytterligare ett byte för Oliver.

Skott:

Avslutande rundan

Blev precis en avslutande runda och även om kapten Öhman menade att de måste försöka spela för hedern och i första hand stopp blödningen var perioden tämligen avslagen. Det kändes hela tiden som att hemmalaget hade minst ett par växlar till att peta i ifall det skulle behövas.. Näe, två gånger om stortorsk (totalt 4-14 !?!?) i Nelson Garden Arena var inget man kunde förvänta sig inför säsongen. Nu vet vi bättre och efter den här drabbningen rätt tydligt att tabellen inte ljuger, inte någon förbannade stans. Återigen en onödig tvåa från #28 Sandström efter det att Bergman låtit Lucas och Högberg lugna sig lite och Sandström därefter var tvungen att låta käften gå. TJ såg väl inte helnöjd ut efter den tvåan.. Trodde Lucas skulle bänkas efter det, såg iaf att han minst var inne och täckte Paris jätte-skott från blå.

Under perioden blev det inga fler byten för junioren #71 Lindgren som till sist noterades för iaf sex byten i sin debut.

Skott: 9-9 (totalt 38-30)

Kvällens istider?

 1. #5 Rasmus Bengtsson, 21:56 min
 2. #74 Stefan Öhman, 19:20
 3. #4 Jonas Emmerdahl, 19:02

Näst mest av forwards för #15 Pär Edblom med 17:36 på klockan.

* * *

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

 • Blåställ på och kriga från det första bytet, hela vägen in till det berömda kaklet.
 • Målvaktskampen, så länge #47 Lindskoug slår sin kollega kommer vi alltid ha chansen till tre viktiga poäng.
 • Powerplay. Vi måste nu studsa tillbaka och kunna ta vara på dessa lägen för att återigen vinna matcherna.

Vi vet även hur vi vände matchen mot BIK Karlskoga förra torsdan. Stor vikt att plocka fram det spelet och den desperationen redan från start. Vi måste också bara få till powerplay igen, högt pucktempo, massor av skott med trafik in på kassen och sedan hugg på eventuella returer. Nu senast nio minuter i spelformen men med bara fyra skott på de sista sju minuterna kändes vi på tok för kladdiga.

Och hur gick det?

..mhm.. inte så djävla bra va? Fy fan så besviken man känner sig, uppriktig ledsen över hur det kan se så otroligt platt ut. Nu var det liksom sista chansen dessutom.

* * *

Matchens Björklöv

Var väl kvällens enklaste, i vår bok var det ingen som stack ut och förtjänade den utnämningen. Märkligt att vårt lag kan prestera så otroligt uselt när så mycket och egentligen allt stod på spel.

Matchens?

Vad som hänt med vårt lag och även klubben i stort faktiskt..? Vem eller vilka skulle vilja komma och spela med det här gänget, det känns inte som vi gör särskilt bra reklam för oss själva just nu direkt.

* * *MegazoneHur tänker och känner du själv efter i kväll och kanske även kring våra val av Löv, skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är någorlunda fritt. Men försök ändå att hålla allt på en någorlunda anständig nivå..

11 thoughts on “Dyngtorsk (2-7) mot Tingsryds AIF

 • 9 februari, 2016 kl. 23:33
  Permalänk

  Misstag att byta in Ollikainen.Bra ändå att han spelade bra i sista.Den där jävla arenan har vi ju alltid problem med.Och nu till råga på allt elände.Vänta på spel i 1 1/2 timme.Gynnar bara hemmalaget.

  Nä nu får vi avsluta säsongen på ett snyggt sätt.Det tycker jag vi supportrar är värda efter alla djupdykningar

  Man undras ju över vilka spelare som ens vill förlänga nu??Och vilka kan vi bygga vidare på??
  Svår nöt att knäcka för Dalle!!!Var ska han hitta spelare till ett slagkraftigt lag???
  Vi kanske får gööra en mellan säsong till och bygga en ny stomme.Nä faan man blir inte klok

  Svar
  • 10 februari, 2016 kl. 11:24
   Permalänk

   Olli byttes inte in. Kevin valde att kliva av pga av skadan.

   Svar
   • 10 februari, 2016 kl. 11:40
    Permalänk

    Jaja hur som helst blev det jobbigt för han):

    Svar
 • 9 februari, 2016 kl. 23:35
  Permalänk

  Fruktansvärt uselt…sett till spelet så är playoff kört! I teorin kan det fortfarande gå om vi vinner 5 av 6…hur nu det ska vara möjligt.

  Tog ju fram skämskudden där jag satt i soffan

  Svar
 • 9 februari, 2016 kl. 23:42
  Permalänk

  Dalle är den första som ska ersättas… Sedan Tommy j och tomten Åkerblom.
  Ja.. har vet i fan om jag skulle vilja ha kvar någon efter ikväll.

  Svar
  • 10 februari, 2016 kl. 06:44
   Permalänk

   Ingen, absolut ingen av dessa 3 ska vara kvar om föreningen ska ha nån chans överhuvudtaget.

   Svar
 • 9 februari, 2016 kl. 23:50
  Permalänk

  Hasse!!?Lövet skall inte ha kvar nån Dalle för alla fjantar måste bort *#%!!!! Ställ krav och släng ut mesarna från klubben!! Nu är det slutnackat. Satans pajasar utan krav på sig själva och utan hjärta för klubbmärket! Skulle hålla mig inomhus och skämmas!!
  Led av smärta hela matchen< Fuskbygge och sportsligt fiasko!!!

  Svar
 • 9 februari, 2016 kl. 23:55
  Permalänk

  Man vill ju bara kräkas …..
  O att man ens orkar kommentera el se skiten
  Tyder ju på att man faan e dum i huvudet !
  Det e så bedrövligt jävla dåligt så man blir faan helt slut …
  Fy faan ! Förtjänar inget längre .. inte ens publik .. Skämmes

  Svar
 • 10 februari, 2016 kl. 00:06
  Permalänk

  A-laget i botten i HA. J20-18-16 på väg nedåt eller ut. Ungdomstalanger hindras och flyttar till Skellefteå/ö-vik/Luleå. Vi tar hit värdelösa sportchefer och tränare som ingen annan förening vill ha!! Varför fattar ingen att det bara kan sluta såhär? Börja om!

  Svar
 • 10 februari, 2016 kl. 00:07
  Permalänk

  14 insläppta varav 7 pp mål mot ett tämligen mediokert pp lag?
  Skulle kunna spy galla i en timme över denna underprestation men vad hjälper det…
  nästa säsong måste vi ha en tränare som vet hur hockey spelas. Behöver ju inte ens spela jättefysiskt genom att gå in på motståndarkroppen men här ska det duttas o fjuttas… aaaaaaah

  Svar
 • 10 februari, 2016 kl. 06:41
  Permalänk

  Håller med om matchens? Denna klubben har just nu jätteproblem på alla plan. Vad händer.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: