-Domarnivån är under all kritik!

Trots seger var Modos tränare inte helnöjd efter kvällens insats och den värsta kängan skickar han till domarkåren.

-Sen tar han (domaren Christoffer Holm) en horribel utvisning, domarnivån är under all kritik i hockeyallsvenskan och det drabbar Björklöven lika mycket som oss. Han förstör känslor, två killar kramas lite grann och det är matchstraff direkt. Alla karaktärer kommer att vara borta i den här sporten snart, sa Andreas Johansson till C More efter matchen.

Marcus Åkerblom valde att inte alls kommentera domarinsatsen när han fick frågan.

Tyvärr var det återigen en domarinsats som fick många på sociala medier att skriva spaltmeter. Det silas verkligen mygg och sväljs kameler i var och varannan match. Som ikväll när Marcus Jonsson fick en massa stryk utan att utdela ett enda slag och fick ändå samma straff som Modospelaren 2+2 minuter. Lika illa bedömt var det när Axel Ottosson föll väldigt solklart på eget grepp när en Modo spelare bröt och tog pucken vilket linjedomaren också uppmärksammade med en gest till domare Holm, men lika fullt åkte Modospelaren ut. Lika illa åt bägge håll matchen igenom.

Ska vi Norrlad acceptera att vi får dras med de sämsta domarna bara för att de bor norrut? Tyvärr ser det ut så.

Hur tycker ni om domarnivån? Skriv en kommentar

4 thoughts on “-Domarnivån är under all kritik!

 • 18 november, 2016 kl. 22:38
  Permalänk

  Det är svårt att säga vad som uruselt och bara dåligt. Domaren vände väl lite när det stod 3-0?
  Var väl mer tryck på denna match än alla matcher jag sett i SHL under samma serielunk. Nästan så jag saknar Schilken lite.

  Härligt med 1 poäng när man ligger under med 3-0 och mindre än halva matchen kvar. Björklöven hade fina bud på både 2 och 3 poäng men det känns väl lite som flytet var förbrukat på något sätt?

  Med Hage och Lindqvist hade det blivit svårare för Modo. Men sådan är hockey och vi är storsint och bjuder Modo och deras folkölsdrickande fans på detta?

  Svar
 • 18 november, 2016 kl. 23:18
  Permalänk

  Vi som sett domaren från helvetet i flera år är inte förvånade. Att ytterligare domare följer efter i missbedömningar, dåliga beslut och fegt beteende är en fråga för förbundet. Fegt av dom att inte gå i dialog med spelare, tränare och fans. En öppenhet skulle förmodligen skapa en viss förståelse för domarnas roll. Sanningen är att vissa aldrig borde blivit hockey domare ( Facebook raggare norr i från ) medan andra gör sitt bästa och vill utvecklas. Förbundet måste agera.

  Svar
 • 19 november, 2016 kl. 07:47
  Permalänk

  Utvisningen på Messy måste kommenteras från domarförbundet. Messy slår inte ett enda slag i situationen men bestraffades med 2+2 bara för att han var inblandad. Spelarna måste få veta om de kan tjäna på att vara kyliga och inte slå tillbaka, eller menar domarförbundet att det inte är relevant ifall man slår tillbaka eller inte? Får man slag är man inblandad och då får man automatiskt samma straff oavsett hur man själv agerar? Det är viktigt att det här reds ut.

  Svar
 • 19 november, 2016 kl. 11:34
  Permalänk

  Håller helt med Ohwee och tycker det är otrolig bra av Andreas att ”våga” uttala sig om domarnivån som han gjorde men samtidigt svagt och fegt av Åkerblom att inte våga ta up tråden. Han kunde ju åtminstone sagt att jag håller med. Jag har skrivit och sagt det många gånger tidigare att förbundet och hockeyallsvenskan MÅSTE ta tag i domarproblemet om ligan ska vara en trovärdig liga. I princip varje match man ser oavsett live eller på tv så slutar det med att hjärtinfarkten är nära på grund av att man inte kan hålla sig från att brinna på dåliga domare / domslut.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: