Domaren: -Utvisning,men tycker inte den är lika uppenbar som när jag fick den berättat för mig!

Efter matchen intervjuades domare Christoffer Karlsson av C More där han gav sin syn på det som föregick vad som skulle bli Björklövens segermål.

Domare Christoffer Karlsson med linjemän valde att hellre fria än fälla.

Situationen var den att Lukas Eriksson efter att ha fått en klubba i ansiktet tappat sin egen och protesterade mot domaren samtidigt som han passerade eget mål i för att kunna byta. Där hamnar han i vägen för en Modospelare som faller och Cody Murphy får fritt läge, passar Erik Rainersson som satte 2-3 målet. C More frågade domare Christoffer Karlsson om situationen som sa följande. – Lukas kommer ju fram och skriker och är frustrerad för den höga klubban, vilket gör att jag inte vill ha kontakten med honom, just för att inte tappa fokus. Nu uppenbarligen så gjorde jag det ändå.

Men du såg inte situationen alltså? Nä, jag ser den inte tillräckligt för att ta en utvisning. Hade jag tagit en utvisning hade jag gissat. Det är en utvisning, men tycker inte den är lika uppenbar som när jag fick den berättat för mig för en stund sedan, berättar han och fortsätter. –vi måste vara säkra, vi kan inte åka runt och gissa.

Han berättar vidare för C More att man inte kan döma bort ett mål för ett mindre straff så om han hade fått hjälp av linjedomarna, vilket han här inte fick då de inte heller tyckte att det var utvisning, så hade det blivit mål och två minuter på Lukas Eriksson.

Sen kan man ju tycka det är märkligt att C More fokuserar så hårt på den situationen, men inte alls pratar om situationen när Lukas får en klubba i ansiktet som föranleder hela situationen.

Era tankar om den här specifika situationen?

4 thoughts on “Domaren: -Utvisning,men tycker inte den är lika uppenbar som när jag fick den berättat för mig!

 • 17 november, 2017 kl. 22:14
  Permalänk

  Vem bryr sig? Vi vann matchen.

  Svar
 • 17 november, 2017 kl. 22:57
  Permalänk

  Har media ingen objektiv syn alls? Ska vara utvisning för hög klubba mot Eriksson i så fall!
  Det mest skrämmande i hela matchen är hur Fredrik Andersson kan åka ut! Denna typ av utvisning ska inte få inträffa i en sån här viktig derby match. Insatsen av domaren under all kritik. Höll på att bli matchavgörande när Modo gjorde mål i efterföljande powerplay. Skönt att det finns någon rättvisa när Rainersson sedan fick avgöra.

  Svar
  • 17 november, 2017 kl. 23:32
   Permalänk

   Jo, där håller jag med. Märkligt hur domaren som släppte många ”slagsmålsungar” alt tog en från vardera, men helt plötsligt valde att bara ta Freddan där. Talaja får två som dunkar på honom, två är på Freddan, men de tar bara hans beskedliga armbåge i bröstet. Annars tyckte jag domaren var helt ok och det blev ju ”rättvist” till slut….som tur var.

   Svar
 • 17 november, 2017 kl. 23:28
  Permalänk

  Håller med föregående talare. En liten armbåge i bröstplattan 2 min men alla gruff mot bytande lävenapelarna är ok eller varför inte i situationen när Fredrik åker ut. Hur kommer det sig att han tappar hjälmen. Nää kom igen missade noga solklara utvisningar på Modo.
  Så varför ska Modo gnälla om en interference får 100 kg Hedman förlorar all styrsel i benen för en Touch på axel när lövenspelare åker förbi… 2 min diving…
  Bara pinsamt att se när hockeyspelare böejar bete sig som italienska landslaget i fotboll!
  Skämmes tame fan!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: