Dög inte i Löven. Nu klar för SHL.

Ifjol värvades han in när den tilltänka ettan Niklas Lundström inte svarade upp till förväntningarna, men till denna säsongen blev det ingen fortsättning. Nu tar han klivet till SHL.

30 -årige SHL-meriterade Linus Fernström kom till Björklöven i mitten av december ifjol och hann med att spela 17 av 22 matcher med en räddningsprocent på 86,96 %, men någon fortsättning var aldrig aktuell. Nu står det klart att han blir Brynäs korttidslösning då både Felix Sandström och David Rautio skadad sig.

-Med Linus får vi en välväxt målvakt som kan hjälpa oss just nu, det är glädjande att vi kunde hitta en lämpad målvakt som vi vet är van vid hockey på den här nivån och har gjort det på ett bra sätt tidigare, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén.

Även Brynäs målvaktstränare Pecka Alcén är nöjd: -Ja det här blir bra, Linus är en stor och trygg målvakt. Jag har haft ögonen på honom under en längre tid och det känns bra att vi vet vad vi får nu när han ansluter i det här läget, säger Alcén.

11 thoughts on “Dög inte i Löven. Nu klar för SHL.

 • 27 oktober, 2017 kl. 19:48
  Permalänk

  Dög är väl fel ord?
  Det handlade väl om att Linus är väldigt dyr och ”vet sitt värde”.
  Om jag får gissa så är det brist på målvakter för hade Bengtzen sett matcherna i Björklöven hade han letat vidare.

  Linus var ju väldigt ringrostig och har han inte gjort något att det så vet inte jag om han hinner spela sig i form innan Brynäs siktar på något nytt. Det som borde oro mest är ju att ringrosten aldrig riktigt släppte men å andra sidan var det ju inte så väldans många matcher. Men trots det var ju Linus en bidragande faktor till att Löven blev kvar i HA trots han gick och blev sjuk på slutet, men Werner fick ju på så sätt lite andrum.
  Känns det igen, börjar historien upprepa sig?

  Linus har rutin, stänger stolparna och har hygglig rörlighet trots sin storlek och släpper inget från blå. Svårlurad vid frilägen.
  Nu har väl vi motsatta förhållandet men det är ju ingen överraskning.
  Man kan inte kräva något mer, tycker Werner är riktigt bra i förhållande till sin erfarenhet. Att ett lag bara gör 1 mål på 3 matcher kan man inte lasta lagets målvakt för.

  Hoppas Linus kommer igång och kan hjälpa Brynäs, verkade vara en bra kille. Orkar inte med Brynäs också i HA, skulle dock vara en kul käftsmäll på dom där uppe i svensk hockey.

  Trevlig helg bloggen och ni andra där ute!

  Svar
 • 27 oktober, 2017 kl. 19:51
  Permalänk

  Edit: Missade korttidslösning.

  Svar
 • 27 oktober, 2017 kl. 20:21
  Permalänk

  Ingen målvakt har en lätt uppgift i Löven nuförtiden. Ser något bättre ut i år men förra året så hade det inte ens hjälpt om vi haft Henke Lundqvist.

  Svar
  • 27 oktober, 2017 kl. 20:28
   Permalänk

   Nä, de har verkligen ingen tacksam uppgift.

   Svar
 • 27 oktober, 2017 kl. 22:12
  Permalänk

  Total Kris i löven nu. Kommer bli som förra säsongen. Så jävla illa.

  Svar
 • 27 oktober, 2017 kl. 23:08
  Permalänk

  Fagervall tar aldrig timeout, varför inte försöka stoppa rasen som alltid sker.

  Svar
 • 27 oktober, 2017 kl. 23:49
  Permalänk

  Kollade runt lite, för skojs skull på elitprospekt gällande lediga målisar och det är helt klart en bristvara. Skulle man värva en som inte har kontrakt så blir det från div 1 eller liknande ligor. Jag är mer orolig för alla skador nu när vi måste bryta en negativ trend. Vi kan inte lägga det ansvaret på juniorerna som får hoppa in nu. Skulle behöva korttidslån från shl för att lösa det akuta problem som vi dras med. Känns som vi varit här förut ?

  Svar
 • 28 oktober, 2017 kl. 01:44
  Permalänk

  Tycker det är mycket märkligt att Brynäs inte tar in Johan ”Honken” Holmqvist istället för Fernström då jag tror och tycker att Honken är en betydligt bättre målvakt. Dessutom är Holmqvist i princip fostrad i Brynäs och dessutom bor i Gävle. Men som vanligt ingen blir profet i sin egen hemstad.

  Honken skulle väl vara någon som Umeås företagare skulle enas om att plocka in till Björklöven det kan vara en riktig matchvinnare och skulle hjälpa Werner och Masiello att utvecklas. Men förmodligen är Honken för dyr för Löven.

  Svar
 • 28 oktober, 2017 kl. 09:56
  Permalänk

  Tydligen är Honken klar för Brynäs men är för tillfället sjuk. Så Ferna är alltså lösningen tills Honken har kryat på sig.

  Ska Ferna komma från ett matchuppehåll på 7-8 månader och hjälpa ett lag i kris att vinna?

  Jag går ”all-in” på färjestad i kväll.
  Är coolbet redo?

  Svar
  • 28 oktober, 2017 kl. 10:00
   Permalänk

   Coolbet är alltid redo! Jag följer ditt tips.;)

   Svar
 • 28 oktober, 2017 kl. 22:45
  Permalänk

  Nu såg jag inte matchen, men jag läste referat. Vi kan väl konstatera att vi vann (oddset) med nöd och näppe, resultatmässigt. Det var också ett skott i stolpen från Färjestad i första.
  Men Linus höll emot betydligt bättre än jag trodde. Hur kan han glänsa nu men inte i början i Björklöven.
  Inställningfråga? Kan säga så mycket, att jag blir mer besviken på Linus nu när man ser att han kan ordentligt utan matchträning. Klart att Brynäs är vassare än Björklöven men motståndet är ju också vassare än HA. Man blir än en gång påmind om att vilja slår klass.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: