Djupare tankar om backsidan

Vi jobbar oss sakta igenom laget och har idag kommit till lite djupare tankar kring backsidan. Vi har idag fyra kontrakterade backar i Jacob Andersson (ska dock vara klar för Voldemort IK) samt August Tornberg, Hardy Häman Aktell och Alexander Hellström och denna besättning behöver ju förstärkas. Hur tänker vi i ett djupare perspektiv? I går var bloggkollegan inne på lite tankar om backsidan. Givetvis svårt då vi inte vet vilka roller som ska utdelas och även om vi i skrivande stund saknar lite defensiva krafter utöver Alexander Hellström så går våra tankar lite på offensiven eller i vart fall tvåvägsbackar. Känns som att de går först på marknaden så där ligger vårt fokus.

Wille Corrin möjligen en back för BJörklöven anno 19/20?

Kristofer Berglund
Sitter på ett utgående kontrakt och är förstås en våt dröm för ett hockeyallsvenskat lag. Trots 11 raka SHL-säsonger är Krisse bara 30-år ung. Har byggt hus i Umeå.
Jesper Dahlroth
Bra tvåvägsback som svarat för en strålande säsong i Oskarshamn. Som norrlänning borde han kunna vara aktuell om laget inte tar klivet upp till SHL. Sitter på utgående kontrakt.
Tom Hedberg
19-årige Hedberg plockades in av Kenttä till Oskarshman ifjol på lån från HV 71 och Kenttä gillar ju små spelskickliga backar. Spelat i MODO denna säsong och sitter på utgående kontrakt.
Willie Corrin
Spelskicklig stor back i Bietigheim Steelers i tyska andraligan. Sitter på utgående kontrakt.
Chris Owens
Även här en skpelskicklig back i den tyska andraligan. Efter en bra debutsäsong i Lauzitser premierades han med ett ”A” på bröstet till denna säsong. Utgående kontrakt.

Lägg till bubblare som Isak Pantzare (kontrakt 19/20) och Oscar Nilsson (utgående kontrakt) i Oskarshamn som Kenttä borde kunna locka till sig om laget tar eller inte tar klivet upp till SHL. Den senare har dock de senaste dagarna figurerat i rykten om såväl Skellefteå som Luleå och så sent som i går hörde vi av initierade källor att han ska vara klar för Skellefteå, hur det än går för Oskarshamn.

Dina tankar om dessa backar? Skriv en kommentar…

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår partner Coolbet!


One thought on “Djupare tankar om backsidan

  • 14 april, 2019 kl. 18:31
    Permalänk

    Värva Per Svensson från Almtuna. Försvarsbjässe med pondus och spelsinne

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: