Djupare tankar kring målvaktssidan

Adam Werner var en målvakt som kunde vinna matcher på egen hand. Kan vi hitta en sån igen? ( Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna )

I går skrev vi lite tankar om vår syn på målvaktssidan och kanske mer i generella drag. Nu går vi lite in mer specifikt på några av namnen vi har i vår omröstning som ni hittar här till höger (om ni läser på datorn eller längre ner om ni läser via mobil) Det är ju trots allt silly season, tiden då man skannar internet efter den perfekta spelaren till just sin klubb. Att den ene är mindre trolig än den andre spelar ingen roll. I perfekta förhållanden och silly tider kan till och med Wayne Gretzky ryktas till Luleå.

Vi tänkte framöver gå igenom lagets alla delar från målvakter via backar, för att avsluta med forwards. Vi kommer begränsa oss till fem spelare av varje kategori och också motivera varför just den spelaren borde lira i Björklöven kommande säsong.

Vi börjar fullt logiskt med målvakter.

Tex Williamsson, Tingsryd/Frölunda
Tex har snackats upp sedan han äntrade den hockeyallsvenska scenen för tre säsonger sedan och har levererat över 91,5 % samtliga säsonger och ska enligt mina uppgifter vara klar för Frölunda kommande säsong. Samtidigt är exlövet Johan Mattsson signad för ett nytt kontrakt och släpper man då Filip Gustavsson eller är han redan klar för annan klubb? Williamsson vore en given etta i Löven om jag får komma med ett t.ex.

Niklas Rubin , Luleå
Ytterligare en målvakt som likt Tex spelat i Tingsryd, men helt hamnat i skymundan av Joel Lassinantti utan att för den delen göra bort sig. Lassi har NHL och KHL intresse vilket avgör Rubins värde. Stannar Lassi så kan ädelstenen ta en grym förstaspade söderöver. Har kontrakt över kommande säsong.

Dan Bakala, Free transfer
En målvakt som tidigare levererat i Hockeyallsvenskan och även SHL och som via tyska högsta ligan denna säsong spelat i den Österrikiska ligan. Är han beredd för en ny resa i Sverige?

Emil Kruse, Västervik/Free transfer
En modern målvakt som provat på SHL och som kan Hockeyallsvenskan och har bra storlek.

Kevin Lindskoug, Katowice
Har visat tidigare vad han kan prestera med ett perfekt försvarsspel framför sig. Kvick som en kobra, men kanske liten vid passivt försvarsspel.

Stefan Steen, som ett tag under säsongen ryktades till löven blev i går klar för finska Sport. Björklöven har ju också klargjort att det inte blir någon fortsättning för Oscar Masiello.

Sen är vi lite svag för att våga testa lite utanför boxen. varför inte göra lite som BIK Karlskoga gjort de senaste säsongerna, snegla lite på andra ligor. Shane Owen (17/18, 13 matcher, 90,2 %) från England, Andrew Engelage (16/17, 37 matcher, 93,8 %) och Justin Pogge (13/14, 51 matcher, 92,1 %) från Italien. Tänker här att man i England hittar lite spännande namn i Patrick Munson eller varför inte store Tyler Beskorowany. I Italien finns exempelvis Colin Furlong, Sen finns ju betydligt fler och bättre ligor, så fantasin sätter väl bara gränserna?

Världen svämmar juöver av bra målvakter och känner jag Per Kenttä rätt så har han koll på de flesta. Vilken målvakt är just din favorit genom tiderna och vem vill du se i Björklöven säsongen 19/20? Skriv en kommentar…

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår partner Coolbet!

One thought on “Djupare tankar kring målvaktssidan

  • 27 mars, 2019 kl. 11:10
    Permalänk

    Statistiken skall tala sitt tydliga språk, det är viktigt. Precis som för Tex. Sedan Om det nu byts målvaktstränare så skall det vara en välrenomerad sådan vilket jag tror kan locka målvakter ur utvecklingssynpunkt.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: