Detaljerna kring Bengtsson-affären

Rasmus Bengtsson är nog den spelare som man pratat mest om i förhållande till hur lite han faktiskt spelat för klubben. Han gjorde två matcher i slutet av september, men har sen varit på tapeten i stort sett varje gång vi fått en skada eller att den åttonde backen kommit på tal.

Vi har lite intressanta uppgifter kring affären. När intresset flammade upp igen för en dryg månad sen så ska en förhandling ha sett, men utan att klubbarna riktigt nådde fram till varandra. Rögle ville att Björklöven skulle stå för 65 % av Rasmus lön, vilket är standard när Rögle lånar ut spelare, men Löven hade inte ekonomi för mer än 60 %, vilket blev Björklövens motbud. Efter det har bollen legat hos Rögle. Så nu en månad senare blossar intresset upp igen och i förrgår blev det då klart att Rasmus lånas ut till Björklöven för resten av säsongen, utan möjlighet för Rögle att ta tillbaka Rasmus vid ev skador, inte ens vid ett hypotetiskt kommande SHL-kval fram emot vårkanten.

Innan vi går in på dealen som sådan så kan vi jämföra med Västerås deal med Karlskorna om Maksim Matushkin. Där ville KHK ha möjligheten att kunna kalla hem Maxim vid eventuella skador, men VIK ville ha helårslån utan återtaganderätt likt löven nu har med Rögle och Rasmus. Det gick till slut KHK med på, OM VIK stod för hela Maksims lönekostnad. Det accepterade man med hjälp av externa finansiärer som tog kostnaden till fullo.

Nu åter till fallet Rögle och Rasmus. Hur stor del av Rasmus lön fick vi då stå för? Man kan tro något i paritet med Västerås och Maksimaffären, men faktum är att 65 % i ett ursprungsskede till slut blev… 50 %!! Här kan man väl inte annat än säga… bra jobbat Dalle!

Under den här processen gjorde bloggen en undersökning på Twitter om ni läsare trodde att Rasmus till slut skulle hamna i Björklöven.

rasmus omrostningHela 84 % trodde på ett lån och så blev det alltså.

 

3 thoughts on “Detaljerna kring Bengtsson-affären

 • 3 december, 2015 kl. 21:17
  Permalänk

  Lite fel strategi att lägga fram maxbudet direkt, brukar oftast bli baklåsning trots att det, i detta här fallet bara var 5%. Sedan är det ju så mycket lättare att tacka nej via telefon och på samma sätt lättare att förhandla öga mot öga. Dock uppskattar jag den norrländska ärligheten och hade nog släppt Rasmus direkt för 50% som en liten bonus för rakheten, för inte tror jag man bara drar en penna bara för att spara endast 5% utan försöker med mer.

  Vet ni hur stor skillnad det är mellan deras löner eller om de är likvärdiga?

  Svar
 • 4 december, 2015 kl. 10:30
  Permalänk

  Vi hann tappa rätt så många poäng under tiden vi förhandlade så det är svårt att säga om det var värt det. Bara Banwell-effekten mot Leksand kostade tre pinnar..

  Svar
  • 4 december, 2015 kl. 13:18
   Permalänk

   Jag tror inte det förhandlades något innan leksandsmatchen. Utan Dalle satsade på piteåbacken när han inte fick ner Rasmus B till 60%. Efter skadorna mot Leksand ringer han till Rögle och att det blir 50% istället beror på kostnaden för Piteåbacken dvs 15% + novemberkostnaden av Rasmus B:s lön. Så Rögle tyckte väl synd om Dalle och/eller kom på bättre tankar?

   Obs! Det är bara vad jag tror och behöver inte stämma alls!

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: