-Det var precis det jag behövde!

Han fick lämna Björklöven i slutet av november och nu kommer Oskar Stål Lyrenäs tillbaka till Umeå med sin nya klubb Tingsryd för andra gången. Förra gången blev laget utspelat och förlust med hela 7-0. Hur ska då laget bära sig åt för att det inte ska upprepa sig? – Björklöven är favoriter och vi ska bara ut och spela vårat spel. De kommer bli en otroligt tuff match men vi ser fram emot uppgiften.

Lyran när det begav sig i Björklöven. Foto: Lucas Norlin

Faktum är att Tingsryd inte lyckats göra ett enda mål på Björklöven under de tre första mötena lagen emellan och en målskillnad på 14-0 i gröngul favör. Vad kan sånt bero på? Enbart slump? -Svårt att svara på eftersom jag bara var med nu senast och då gjorde vi kanske säsongens sämsta match. Men samtidigt kan vi inte snacka bort att vi har haft det tufft mot lagen som ligger i toppen och inte lyckats få till något riktigt bra spel från vår sida. Senast mot Timrå gjorde vi dock en av våra bästa matcher för säsongen, men lyckades inte få in pucken, säger Oskar som har det bästa poängsnittet i Tingsryd med 0,63 poäng /match.

Blir det spelet medicinen mot Björklöven? – Ja, vi tar med oss det spelet till matchen imorgon.

Annars är Oskar inne på att man just nu ha en bra känsla i gruppen, efter vad han beskriver som en ”otroligt” skön seger förra matchen mot Västervik med 5-1. –Vi hittade tillbaka till vårat spel förra matchen efter haft en liten tyngre period innan. 

Laget åker upp till Umeå imorgon och har förstås allt att vinna. Hur ser då Oskar på att komma tillbaka till Umeå igen och sin gamla hemmaarena? –Det ska bli jättekul att spela i A3 igen och att möta alla kompisar igen.

Är det då speciellt att möta ett ”gammal” lag eller är det som att möta vilket lag som helst? Går det till ex att ”gruffa” med en gammal kompis?-Klart att det är en speciell match för mig personligen när jag spelat med dem flesta i Björklöven. När du väl är på isen så gör du allt för att ditt lag ska vinna, och då som motståndare har du inte alltid samma åsikt och då hettar det till ibland. Sen efter matchen är man vänner igen.

Oskar i närkamp med BIK Karlskogas Karl Jonsson. Foto: Lucas Norlin

Oskar har nu bott i Tingsryd i drygt tre och en halv månad och hur tycker han att omställningen varit från större stad till mindre samhälle? -Klart att det var en omställning från början, att över en natt flytta från tryggheten i sin hemstad till ett litet samhälle där du absolut inte känner någon, men jag trivs bra här i Tingsryd. Det är ganska litet, bor lite över 3000 personer här, men det är väldigt familjärt. Jag tror att det var precis det jag behövde personligen nu i efterhand.

Skönt att det känns så då det förstås knappast ingick i din plan inför säsongen att avsluta den någon annanstans? -Såklart var det här inget jag vill göra inför säsongen, men så som säsongen utvecklades för egen del så blev det här det bästa.

Kul att det gått bra för dig och får väl önska ett lagom lycka till i morgon. Någon i TAIF vi ska hålla ögonen på lite extra (förutom dig då)? -Tack så mycket! Vårat senaste nyförvärv från Oskarshamn Filip Svenningsson.

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: