En rätt spetsig topplina!

Även om laget i måndags tillfördes den talangfulle backen Hardy Häman Aktell (nu tio kontrakterade backar) så tycker jag det fattas lite offensiva skills och de tydliga offensiva pjäserna för en tänkt leading line. Roade mig därför att snabbt kolla in Free Agents på EP och då några gamla favoriter.

Skulle dessa finnas kvar på marknaden eller vars har de gått..?

Tre väldigt intressanta namn (och fortfarande tillgängliga på marknaden) som jag ser det vore:

 • Emil Lundberg (KHK)
 • Jacob Lagacé (Mora IK)
 • Nicolai Meyer (Troja/Ljungby)

Här dessutom en väldigt stor uppsida i att Jacob både kan gå center och dessutom nyttjas som winge. Just nu faktiskt hela nio rightfattade i klubben (en målvakt, tre backar och fem forwards) men i fall man kunna landa en typ Lagacé hade det gjort laget än både djupare och klart spetsigare.

Skulle man sedan kunna landa Brock Trotter (om han inte får ett AHL-kontrakt vill säga) lite senare under säsongen som företagsspelare eller något liknande skulle vi ha ett rätt intressant lag. Men av dessa tre ovan nämnda är det nog Lagacé jag helst skulle vilja se i truppen just nu, men jag tycker så klart att såväl Emil som Nicolai skulle spetsa den gröngula truppen vi ser i dag.

Men vad tycker du själv om dessa tre namn och nog borde väl minst ett par av dem vara fullt realistiska? Eller..?! Fältet som vanligt tämligen fritt.. Skriv gärna en kommentar.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande.

18 thoughts on “En rätt spetsig topplina!

 • 7 juni, 2018 kl. 07:59
  Permalänk

  Emil Lundberg!!? Never forget..

  Svar
  • 7 juni, 2018 kl. 20:12
   Permalänk

   Jag håller med om att det slutade väldigt snöpligt förra gången brurur, jag tyckte dock Emil var bra här senast och var även en av de som stack ut i KHK i matchserien mot Timrå..

   Svar
 • 7 juni, 2018 kl. 08:10
  Permalänk

  Har svårt att säga vilka spelare som ska in men vinnarinstinkt och spelsinne bör ligga höst på listan. Har förtroende för ledningen.

  Svar
  • 7 juni, 2018 kl. 20:14
   Permalänk

   Skulle vi lyckas landa en offensiv toppduo, då tycker jag ändå vi har ett rätt intressant lag Per.

   Svar
 • 7 juni, 2018 kl. 14:07
  Permalänk

  Det ska väl inte värvas några fler spelare nu? Det finns väl inge mer pengar just nu? Det kan bli tal om någon förstärkning senare under säsongen, men då krävs det hjälp av företag och/eller supporters? Fast jag kanske har missuppfattat allt detta.

  Svar
  • 7 juni, 2018 kl. 20:20
   Permalänk

   I den senaste sportchefskollen på Björklövens hemsida tycker jag man kan tolka Grönberg lite hursom Svampen, han pratar bl.a. om att fokusera på de som är klara och i träning. Helt naturligt och fullt rimligt, han säger sedan att om någon ska tillkomma under säsong krävs externa tillskott etc. Han har tidigare pratat om att alla kontrakterade/klara då ännu inte hade presenterats så jag tror inte truppen är spikad ännu.. det rimmar bl.a. lite illa med hela tio backar och bara 13 forwards.. apropå vikten av ”bred” trupp. En eller två till tror jag, sedan ev. någon extern under säsongen.
   http://www.bjorkloven.com/artikel/dozzajht5-2e4ad/

   Svar
 • 7 juni, 2018 kl. 15:57
  Permalänk

  Emil Lundberg…..han drar väl mitt i säsongen, nej tack

  Svar
  • 7 juni, 2018 kl. 20:22
   Permalänk

   Som jag svarade brurur, jag håller med om att det slutade väldigt snöpligt förra gången gustaf, men jag tyckte dock Emil var riktigt bra här senast och var även en av de som stack ut i KHK i matchserien mot Timrå.. Jag tror inte heller vi skulle riskera samma scenario den här gången.

   Svar
 • 7 juni, 2018 kl. 17:40
  Permalänk

  Drömma går ju. Men ingen ser väl detta komma tyvärr.

  Svar
  • 7 juni, 2018 kl. 20:25
   Permalänk

   Klart vi måste få drömma Erik, knappast att en helt ny förstalina är realistikt.. men jag tror eller i vart fall hoppas på en riktig kanon tänkt till den första linan, ev. någon mer ung bredd med tanke på att vi kontrakterat tio backar och ännu ”bara” 13 forwards innan vi går på is.. sedan möjligen ännu ett offensivt tillskott under säsongen genom externa medel.

   Svar
 • 7 juni, 2018 kl. 21:27
  Permalänk

  Känns ganska solklart att det kommer in en till spelare för första linan och i pp. Annars är laget extremt märkligt hopsatt och inte ens Grönberg kan tro att det går att prestera med 13 brunkare

  Svar
  • 8 juni, 2018 kl. 19:44
   Permalänk

   Det är min förhoppning och tro också Peter.. därav inlägget, sedan kan det möjligen vara att hoppas på för mycket med en hel lina.. men minst en innan vi går på is och sedan en under säsongen på externa medel. Skulle dock så klart inte säga nej till en hel lina..

   Svar
 • 7 juni, 2018 kl. 22:26
  Permalänk

  En sådan formation skulle ju smaka. Helt orimligt är det väl inte om man räknar in spelare som inte har gjort sig ett namn i Sverige. Många kommer väl ihåg när Lagaće och Henrion dök upp i Asp. Lite så skulle ju vara kul.

  ***

  Du solar väl på dig lite D-vitamin och dricker/äter lite C-vitamin nu, så du inte blir sjuk i vinter också, Mackan?

  Svar
  • 8 juni, 2018 kl. 19:45
   Permalänk

   Ha, ha.. jag gör vad jag kan Ray.. sedan kan en förkylning tyvärr komma lite plötsligt och snabbt, men jag försöker göra en bra försäsong..

   Svar
 • 7 juni, 2018 kl. 23:27
  Permalänk

  Är det färdigvärvat nu har vi en billig trupp, riktigt billig!

  Vilken höglönad spelare tror ni vi har?

  Svar
  • 8 juni, 2018 kl. 14:06
   Permalänk

   Tror nog kapten Andersson pukka backman Hellström har höga löner

   Svar
   • 8 juni, 2018 kl. 19:49
    Permalänk

    Lite intressant det här med trupp ändå både Olle och Sven, även bredden kostar ju och jag tycker inte vi har råd att ha hur många som helst på kontrakt.. jag vill minnas att jag nämnde ex.vis. nio backar inför silly-säsongen och om det då innebär att någon får lämna (nu 10 kontrakterade) får väl framtiden utvisa. Annars tror jag ett par till utöver de fyra ovan nämnda spelar på rätt skapliga kontrakt..

    Svar
    • 10 juni, 2018 kl. 13:03
     Permalänk

     Dock så har vi tappat ca 1mnkr i lön på SA och Hage, sedan även många andra spelare som kostade mycket i lön förra säsongen som inte är kvar, har svårt att tro att vi har bränt hela budgeten redan då vi även ökade spelarbudgeten inför den kommande säsongen, så något till nyförvärv gissar jag kommer innan säsongen börjar.

     Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: