Det är 2015 snart 2016

Så är snart 2015 över, en höst med mest besvikelser om jag skall vara riktigt ärlig och nu blickar vi framåt mot 2016. Men det här inlägget kommer inte att handla om hur vi ser tillbaka på året som gått utan på något helt annat, där besvikelse är ett ord jag i lägsta grad skulle använda.Det här inlägget kommer att belysa vad som faktiskt försiggår vid sidan av det sportsliga. Vet inte hur många av er som för en månad sen läste Lövenbrudens inlägg om vad hon hade fått stå ut med under matchen borta mot Leksand? I går skrev hon hur hon upplevde att återigen befinna sig på ståplats bland Lövenfans. Hennes inlägg finns att läsa här och här

Ärligt så trodde jag mänskligheten hade kommit betydligt längre än så här år 2015. Vet att detta är en persons agerande och man skall inte dra alla över en och samma kam, men samtidigt så är detta inte okej. Sexuella trakasserier hör inte hemma någonstans, framförallt inte på en ståplatsläktare. Ingen skall någonsin vara rädd för att ställa sig på ståplats och heja fram laget i sitt hjärta. Ändå förekommer det och jag vet att detta inte är enda gången det inträffat. Tyvärr skrattas det dessutom ofta bort som en skämt, han menade inte eller han var ju full, lite får du väl tåla. Nej, ett nej är alltid ett nej, min kropp är alltid min och jag vill inte ha dina händer på den eller se ditt könsorgan. Hur svårt kan det vara att förstå så enkla grejer?

Jag har själv under hela min tid som Lövensupporter blivit ifrågasatt för att jag är tjej. Skall det verkligen behöva vara så? Okej de sista åren har det blivit bättre, men tror det snarare är för att jag varit lövare så pass lång tid och inte för att klimatet blivit bättre. En tjej kommer alltid att ifrågasättas i ett tidigt skede som hockeyfan om hon ändå inte trots allt bara är där för att spana in killarna. Men du på riktigt, om man skulle spana in killarna, varför i hela fridens namn skulle man som tjej välja att se på hockey då? Finns nog ingen sport där du ser så lite av utövaren som just på ishockeyn.

12227699_778829015576463_267162090093786163_n

Skuldra vid skuldra borde gälla även på läktaren. Foto: AXELLÖF

Varför måste en tjej bevisa att hon kan något och är intresserad på ett helt annat sätt än vad killar gör? Borde vi inte ha kommit lite längre?

Sen finns det tyvärr för oss som verkligen är intresserade sådana som får oss tjejer att framstå precis som vi inte vill, sådana som finner det enda nöjet med hockey att ragga på spelare. Men trots detta kanske det är bättre att fria än att fälla i ett tidigt skede, bättre att en tjej som egentligen inte bryr sig faller bort än att en som verkligen gör det skall sluta bry sig för att klimatet inte tillåter den som inte har tillräckligt med skinn på näsan att orka.

Vad anser ni läsare? Hur skall vi få bukt med problemet? Eller är vi tjejer för mesiga och skall tåla att ha det så här? Kom igen fram med alla er tankar och åsikter.

6 thoughts on “Det är 2015 snart 2016

 • 28 december, 2015 kl. 19:33
  Permalänk

  Det finns tyvärr människor som ursäktar sexuella trakasserier med att personen var full, men självklart så är det ingen ursäkt varken juridiskt eller moraliskt. Ifall någon/några har sagt att hon får tåla detta, så har de i princip samma pissiga syn på kvinnor/tjejer och deras kroppar. Det är tragiskt att hon har drabbats av detta. Jag hoppas faktiskt att föreningen på något vis har återkopplat till henne. Det är såklart inte Lövens fel, men det vore bra ifall de visade att det är nolltolerans mot trakassarier och att även ge henne stöd.

  Svar
  • 28 december, 2015 kl. 23:16
   Permalänk

   Vet inte vad som sagts eller gjorts för henne. Försökte belysa allmänt hur klimatet är för tjejer i hockeyns värld där hennes situation är viktig att lyfta då hon synnerligen blivit utsatt men tyvärr är hon inte ensam

   Svar
 • 28 december, 2015 kl. 20:07
  Permalänk

  Mycket starkt av henne att berätta.
  Blir så sjukt less när jag läser om händelsen. Dylikt beteende är aldrig ok, inlägget borde vara läst av fler och avståndstagande kommentarer borde hagla. Hoppas personen som gjorde detta mot henne läser och begrundar vad han ställt till med! Hoppas på kommentar från GD

  Svar
  • 28 december, 2015 kl. 23:13
   Permalänk

   Ne det är aldrig okej och tyvärr är hon inte ensam att bli utsatt för liknande även om det aldrig varit så illa för mig så nog har det allt funnits det som kan klassas som sexuella trakasserier som jag där och då inte uppmärksammade mer än att jag lät det passera. Men som 15 åring skall man aldrig behöva få ett könsorgan i knät när man sover, som tjej skall man inte behöva ta att killar stryker sina händer mot en fast man ber dem att sluta. Det har gått många år sen jag lämnade stå och jag kan sakna det ibland men saknar ärligt inte klimatet där fulla gubbar tar för sig av det de tycker sig har rätt till

   Svar
 • 29 december, 2015 kl. 05:38
  Permalänk

  Mycket bra inlägg, detta får inte accepteras. Jag undrar om de människor som tycker att tjejen allt får tåla litegrann, tycker att de själva får ”tåla litegrann” utifall om de blir tafsade på av en annan människa. Trots könsskillnader i fallet är det samma sak, brist på respekt kopplat till sexualitet.

  Detta är bara sjukt och förlegat, och jag hoppas verkligen att den tafsande mannen skäms, för dessa attityder gör att samhället ruttnar.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: