Dessa varsel?

Jag funderade under gårdagen om jag överhuvudtaget ska skriva om detta, dvs. ge sig in denna djungel av ekonomisk flummighet, men kan liksom inte släppa tanken på dessa varsel. Jag har känt ända sedan man hittade på den märkligt finurliga idén om att signa tränatteamet Jens Hellgren och Lars Molin i föreningen IF Björklöven istället för i aktiebolaget Björklöven AB, att man inte i den rådande situationen som rådde då, la in en klausul som gjorde att klubben kunde frigöra sig den enorma kostnaden som båda utgör OM klubben skulle degraderas. Den risken måste man ju ha kalkylerat med, även om konkurshotet i det läget var än större. Vad är det man brukar säga? Lämna motorvägen, se avtagsvägarna. Den devisen måste ju styrelsen helt ha glömt bort. Tänkte man inte längre än att fixa konkurshotet? Tänkte man inte på vad som SKULLE kunna komma sen? Tänkte man överhuvudtaget på exempelvis…elitlicensen?

Nu har man alltså två tränare som man logiskt sett är konstaterat för dyra för den uppkomna situationen och alltså varslat tillsammans med övrig personal inom Björklöven. Problemet med tränarna ligger i, och jag citerar Åsa Ögren från gårdagens pappersversion av Västerbottens-Kuriren: Om tränarna inte går med på att omförhandla sina avtal, så gäller de. Vänta nu? De har en rejäl lön, som gäller OM de vill, men Åsa hoppas att Hellgren/Molin frivilligt ska gå ned i lön fast de egentligen inte behöver? Öppen fråga till dig läsare: DIN arbetsgivare har typ…ekonomiska problem. Du får välja att att behålla din lön ELLER sänka din lön. Vad skulle DU välja? Jag fortsätter citerandet med att Åsa kläcker ur sig: – Vi tror det finns en förståelse. Menar hon på allvar att tränarna, som inte har en smack med den uppkomna situationen att göra, ska ta ansvar för Lövens ekonomi, en ekonomi som den gamla styrelsen inledningsvis försatt oss i (glöm inte det, att det var den styrelsen som påstår sig ha förhandlat till sig det muntliga med Baltic om typ 7 miljoner) och som den nya styrelsen rullat vidare?

Nu kanske Hellgren/Molin gör detta, eftersom de inser att de ca 40 papp som de uppges tjäna är långt över den rimliga lön som de borde lyfta. Däremot förstår jag inte varför man inte kollar upp en man som John Slettvoll? Karln är alltså beredd att jobba gratis. Kan den ekonomiska bördan bli billigare? Kan den bli bättre? Kan den bli billigare? I division 1 behövs i mina ögon fasiken ingen sportchef. Satsa på en man som Slettvoll, bara namnet lockar mer spelare än Mohell tillsammans kan och låt Tomas Sandlin ta hand om juniorverksamheten. As simple as that, men styrelsen har förmodligen signat upp dyrt folk som VI inte kan bli av med. Hur skulle Dan Bäckman ha uttryckt sig? Verkligheten vs. styrelsen, 4-0?

0 thoughts on “Dessa varsel?

 • 13 juni, 2010 kl. 18:03
  Permalänk

  Håller med gällande kontrakten, otroligt märkligt och näst intill kriminellt att i det läget signa Hellgren/Molin till den lönen i IF utan klausul. Man häpnar och kan inte tro varken sina ögon eller öron.

  Men eftersom ledningen försökt omförhandla gällande kontrakt med spelare (Koponen/Thörn) så är det väl inte så konstigt att de vill försöka omförhandla med ledarna också? Sedan anser jag Hellgren/Molin hamnar i en omöjlig situation ifall de själva inte skulle sänka sin ersättning, hur ska de då kunna gå till spelarna och säga att de inte har råd..?

  Fortsättning följer..

  Svar
 • 13 juni, 2010 kl. 18:12
  Permalänk

  Svar till The Sandwich (2010-06-13 18:03)
  ..här.

  Fast nog har liknande uppgörelser skett på många företag i den lågkonjunktur som rådit. I förhoppning att kunna rädda sitt jobb och företagets framtid, är det många som i alla fall tillfälligt gått ner i tid och/eller ersättning för att om möjligt kunna rädda företaget och sina kollegor.

  Nu är ju inte Löven ett företag, men ifall IF också konkar så står såväl Hellgren/Molin utan jobb som lön så nog borde de försöka gå i bräschen. Att de sedan skrev på kontraktet var knappast konstigt, de får väl ses som mer eller mindre självklart att signa ett sånt kontrakt med deras meriter.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: