Derbydags

Dags för match nummer två för Löven i hockeyfestivalen och tillika Sveriges bästa derby, Björklöven-Skellefteå. Nu kan man väl knappast tillskriva denna träningsmatch lagen emellan den upphausning den fick i fornstora dagar, men ändå den överlägset roligaste träningsmatchen i år.

Vad ska vi då tro om matchen? Löven kommer ifrån en klart godkänd insats mot Luleå. Skellefteå kommer ifrån ett riktigt bottennapp mot Modo. Klart är att Löven som vanligt kommer att sälja sig mycket dyrt, samtidigt som få Skellefteåspelare har den där riktiga derbykänslan. Skulle då vara juniorerna och dom är ju å andra sidan rätt många, så kanske ändå? Logiken säger givetvis att ett elitserielag ska vinna rätt klart, men efter ha sett Löven mot Luleå sammansatt med en motivation i världsklass så blir jag inte überförvånad om Löven kniper minst en poäng. Storhetsvansinne? Kanske, men så ska inte heller en humla kunna flyga.

I Löven saknas definitivt Christoffer Thörn med sin knäskada samt Marcus Lundberg (hjärnskakning). Ljusare ut ser ut för Mattias Wennerberg som kan komma att spela och i så fall tillsammans med Qvist och Zetterström. Annars tar Jonas Floberg hans plats i andra linan. Preliminär laguppställning ser ut som följer:

Målvakt: Selstedt (Galbraith)

1:a femman: Svedberg, Johansson – Lindgren, Öberg, Isaksson
2;a femman: Stenling, Heino – Zetterström, Qvist, Floberg
3.:e femman: Eriksson, Matushkin – J.Andersson, Koponen, Forssén
4:e femman: Vikeväinen och N.Andersson – Törnqvist, Ledin, Rindestig

I Skellefteå blandade man och gav i premiären mot Modo, så hur laget formeras mor Löven är i skrivande stund oklart. Mot Modo spelade exlövet Niklas Strandberg, men var enligt ögonvittnen riktigt usel och får nu vadderad sittplats till förmån för unge Adam Larsson. Intressant blir också att se om Johan Forsberg gnuggar lika framgångsrikt i svartgult som i gröngult. Karln behöver nog inte heller orora sig att kallas för hora. Jag tror att han kommer att hyllas rätt rejält och det är inte mer än rätt. Han bar Löven på sina axlar de två senaste säsongerna och ska hyllas därefter. Varför Erik fick sin skit vet vi. Något sånt har inte Foppa gjort.

Många i stan hoppas på en publiksiffra på över 4 000, men jag tror vi får vara glada om det kommer 3 500. Umeåpubliken är genuint svårflörtad och derbyn mot Sheleftyou är inte samma sak idag som det var för 10 år sedan. Det är tyvärr det bistra sanningen. Idag ligger vi efter Apsta IF, men det kommer en dag då Löven reser sig ur askan. Det kan ta en säsong, det kan ta tre, men det kommer att ske. Så måste det bara bli.

Löven-Bloggaren tippar: 4-3 s.d.

The Sandwich tippar: 3-2 s.d.

Mer om matchen i pressen:

folkbladet.nu: Nya kedjor inför derbyt

folkbladet.nu: Thörn borta

Savonen&Ekström: Foppa vill slippa skrik om horor

Savonen&Ekström: ”Friskhetstecken”

Så sas det i pressen efter matchen Modo-Skellefteå:

norran.se: AIK föll tungt mot Modo

norran.se: ”Säcken” missnöjd efter matchen

allehanda.se: Vinst för Modo i premiären

Blogg: allehanda.se: Så skötte sig nyförvärven

Så sas det i pressen efter matchen Björklöven-Luleå:

vk.se/Lövenbloggen: Ett stort steg framåt

vk.se: Nyförvärven visade upp sig för hemmapubliken

folkbladet.se: Löven nära resa sig mot Luleå

kuriren.nu: Abbottshow i Umeå

nsd.se: Seger – till slut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: