”Derby”-seger 3-2 mot MODO

Till sist en rätt resultatmässigt rätt knapp seger med 3-2 hemma mot MODO Hockey i kväll. Slutresultatet skrevs alltså till 3-2 och periodsiffrorna, i hemmalagets favör, till sist (1-1,1-1,1-0), skotten hela 30-12 inför finfina 5 400 och ”lapp på luckan” i T3 Center den här kvällen.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #19 Farley (Grattis B-G Wikström, vi hör av oss!), #24 Hage samt vår kapten och vår numer notoriske målskytt #13 F Andersson.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi allt jämt har en liten lista över indisponibla #4 Emmerdahl,#42 Wikström, #6 Karlsson samt #29 Stenlund-Ädelgran.

Sedan denna gång #57 S Andersson som sjundeback och #21 Rainersson som extraforward.

Laget mot MODO Hockey:

Målvakter:

#35 Adam Werner (#31Oscar Masiello)

Backar:
#8 Mikko Pukka, #26 Jakob Stenqvist
#49 Simon Backman, #28 Simon Åkerström
#37 Jacob Andersson, #12 Niklas Pavel
#57 Stefan Andersson

Forwards:
#90 Alex Hutchings, #13 Fredric Andersson, #20 Mattias Granlund
#19 Austin Farley, #18 Axel Ottosson, #7 David Lindqvist
#14 Cody Murphy, #24 Tobias Hage, #22 Nicklas Johansson
#33 Marcus Jonsson, #11 Andreas Vikström, #10 Emil Norberg
#21 Erik Rainersson

Där backen #57 S Andersson som vanligt fick speltid eftersom vi rullar på sju backar medan och forwarden #21 Rainersson blev kvar på bänken.

* * *

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% (2 min) och i kväll blev vårt BP helt oprövat då vi inte tog en enda utvisning.

Lite märkligt att ett derby med den inramningen inte bjöd på fler lägen i special teams, inte så det var fel på energin och intensiteten heller. Det kändes bara som spelarna uppträdde så disciplinerat och var helt fokuserade på att hålla sig på isen och inte bjuda på lägen i PP.

Annan statistik?

Som vanligt bra i tekningar bl.a. 77% på #18 Ottosson, 67% på #24 Hage samt 57% på #13 F Andersson, totalt vann vi grenen 36-20.

Dessutom vann vi i kväll blockade skott 15-10 även om vi föll i grenen tacklingar med 7-9, här dock lite intressant att fjärdelinan som hade klart minst speltid ändå noterades för fem av dessa.

Kollar vi in istiden var det i kväll #8 Pukka som via 23:18 klockades för mest, därefter #90 Hutchings på 19:37 min före #12 Pavel på 19:29 min. En reflektion här är att giganten #49 Backman som under september spelade klart mest i kväll ”bara” noterades för 18 byten medan ev.vis Mikko lirade hela 31. Anledningen till det?

Förutsatt nu att statistiken stämmer..

Våra tre nycklar inför kvällens match var

 • Med från start. I ett derby har man inte råd att bjuda på handikapp. Påslagen direkt med andra ord!
 • Kylan. Det kommer bli hett där ute. Den som inte tar de ”dumma” har god chans att vinna!
 • Pressen. De som hanterar att spela inför fullt hus på bästa sätt har en stor fördel!

..och hur gick det?

Måste säga att laget i kväll fixade våra nycklar på allra bästa möjliga sätt, absolut påslagna men ändå med lagom kyla vilket inte minst 0 minuter i utvisningar vittnar om. Ändå energi- och rejält fartfyllt med få avblåsningar och stundtals ett rätt böljande spel.

Matchen som sådan måste man väl ändå tycka vi vinner rättvist, visserligen speglade inte skotten full ut målchanser och Ståhl-Lyrenäs hade bl.a. en i stolpen och även ytterligare en kvalificerad chans. Karlkvist något riktigt bra läge etc., möjligen att MODO hade en förmåga att skapa några fler klara lägen men på det stora hela gör vi återigen så mycket bra att man får nypa sig i armen när man kollar in tabellen.

Fyra raka segrar och då var inte ens dåliga även om vi föll i premiären bort mot BIK Karlskoga, härligt ifall vi kan göra T3 CEnter till en grön gul borg där vi blir oslagbara och bara staplar poäng på hög.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Så mycket.. Disciplinen, energin, farten och intensiteten, men samtidigt att vi agerar så konsekvent och med stor noggrannhet i vad det kändes alla moment. Möjligen detta symboliserar ”systemet” och vårt ABC, men i så fall gillar jag det väldigt skarpt.

Sedan gäller det så klart att inte flyga i väg, det har trots att allt bara gått fem matcher men alltid skönt att få börja med lite segrar som stärker självförtroendet och sedan så mycket lättare för coacherna att sälja in sina idéer när vi fått denna härliga utdelning.

..och sedan möjligen då att det fortfarande är 47 matcher och hela 141 poäng kvar att spela om till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#19 Farley, liten och otroligt ettrig. Ett ständigt hot som inte heller söker sarghörnen utan alltid söker sig mot kassen och vill utmana.

två loggor

#24 Hage, dels otroligt nyttig som klok tekare men även en som sätter prestige i bra hemjobb och noggrannhet. I kväll dessutom målskytt.

en logga

#49 Backman, även om han klockades för mindre istid än Pukka en otrolig gigant i vårt försvar och sedan assisten till kapen Fredrics avgörande påse. Klass och ren hockeyporr!

* * *

Vi återkommer så klart med mer från matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände hemma mot MODO i kväll. Vad har du själv för kommentarer och tankar kring ex.vis våra val av matchens Löv..? Fältet som vanligen rätt fritt..

One thought on “”Derby”-seger 3-2 mot MODO

 • 5 oktober, 2017 kl. 10:47
  Permalänk

  Bra match igår igen får man väl säga, det börjar bli en vana. Och inramningen var grym man kunde nästan tro att det var fredagsmatch ?
  Alla gjorde en bra match men det klart att Farley kedjan var riktigt roliga att se, dom skapade något i nästan varje byte. Murphy börjar se ut som förra säsongen men behöver någon match till för att riktigt komma upp i 100 %. Vår super kapten tycker jag man såg lite av i dom första två perioderna
  ( även om han gör mycket som ”inte syns” ) men i tredje perioden då var han riktigt bra och vilket klass avslut, det räcker. Vilken kanon värvning av Fagervall hoppas bara att vi får ha kvar honom hela kontraktstiden så inte något SHL lag plockar honom. Och backarna jag vad säger man om Pukka och Backman, stabila känns i underkant. Pavel vilka kliv han tagit till den här säsongen riktigt roligt att se, oftast lugn och stabil och jag fattar inte dom som klagar på hans första pass. Och bara 2 minuter i utvisningsbåset på 5 matcher, vem såg den komma innan säsongen ?
  I + – statistiken är det fyra Lövare bland dom fem första ! Defensivt ser det liiiiite bättre ut än förra säsongen.
  Egentligen det enda jag saknade lite i matchen var känslor, det var otroligt lugnt ute på planen men jag antar att det var något lagen pratat om att inte ta onödiga utvisningar.
  Era matchens Björklöv är väl inte att säga så mycket om men kanske jag velat byta ut Hage mot Ottosson men det är en smaksak.
  Hoppas bara nu att vi klarar oss utan skador i alla fall av större art med längre frånvaro.
  Nu är det bara att titta i tabellen och njuta så länge det varar.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: