Den perfekta lösningen

Efter en vecka sängliggandes med ryggproblem kan jag äntligen sitta en aning och då passar man förstås på att skriva lite och självklart vore det dumt att inte ge sig in i snacket om eventuella förvärv.

Hur passar Per Ledin in i Fagervalls ekvation? Foto: Screenshort C More

Igår gick Expressen ut med att Björklöven visat intresse för Per Ledin, samme Ledin som ett par dagar innan sade sig till och med kunna spela gratis. När detta intresse ska ha visat sig råder det oklarhet kring, men enligt Björklövens tränare Joakim Fagervall ska det ha varit innan SCA-cupen, dvs i augusti och att man sedan dess inte ha varit i kontakt med varandra och att det inte heller är aktuellt att ta kontakt med Ledin just nu trots den rådande forwardsbristen.

Det här får mig att fundera i två olika banor.

Bana 1: Skulle verkligen Otterhall och MrMadhawk på Expressen fått reda på detta nu, en månad efteråt och gå ut med detta som en nyhet? Knappast. Han är en kille som alltid levererar pinfärska nyheter, hur han nu alltid lyckas med det.

Bana 2: Skulle grabbarna på Expressen istället fått reda på det i slutet av augusti och hållit på det tills nu? Precis lika otroligt. Till vilken vinning? Vi som känner till Madhawk vet att han typ skulle offra en hörntand för att vara först med en nyhet. Han släpper inget som inte är 100 % säkert. Han chansar inte sitt eget rykte på ett HA-rykte.

Någonting ligger i det här. Ledin passar just nu som handsken i det Björklöven vi har just nu och den andra handsken passar Per precis lika mycket.

Han vet att han måste få tag på ett lag och det nu, om det ska bli något mer spel under hans karriär. Han har varit ut i medier tidigare och deklarerat sin vilja att spela i SHL, men där har intresset varit svalt. Ju längre han väntar desto längre från SHL hamnar han. Får han inget nu så lär han knappast var hetare efter jul då många klubbar börjar se om sina hus inför stundande slutspel och fler lediga spelare kommer ut på marknaden. Ska du spetsa inför ett slutspel i en högre liga satsar du inte på en Ledin helt utan matcher i år. Alltså måste han i så fall spela in sig någonstans och där kommer Björklöven in i bilden.

Jag leker med tanken att han direkt kliver in i förstalinan bredvid Fredric Andersson och Alex Hutchings och vi får en Mattias Granlund x10. Självklart handlar snacket om gratisspel givetvis bara om chansen att få komma till en klubb. Visar han att han tar en plats så kommer han givetvis lyfta lön, men tror samtidigt inte att han kommer kräva en monsterlön mot vad vi kan få ut av honom.

Vad får vi då?

 • En spelare som är renlevnadsmänniska som tar han om sin kropp minutiöst.
 • En spelare som aldrig varit skadad
 • En vinnare. Du är inte 39 år och fortfarande har den brinnande lågan, om du inte är en vinnare.
 • Han älskar spelet.
 • Han är en smart spelare numera. Han har lärt sig spelet under alla år. Han skulle få med sig utvisningar.
 • Han är skridskostark, rätt bra handleder och ändå en gris på mål.
 • Han tävlar i varje sekvens, han driver alla runt omkring sig. Han låter ingen slappna av. En krigare.
 • Det bästa som finns att tillgå på marknaden om du bortser från chansartade och dyra importer.
 • I sämsta fall , en spelare som fyller ut tills vi får våra skadade tillbaka.
 • En spelare som trivdes i Umeå när han spelare här.
 • En spelare som Fagervall känner väl.
 • En laglojal drivande spelare.

Sen kan man ju fundera varför Björklöven skulle snacka med Ledin i augusti då vi hade mer eller mindre full trupp, men inte nu när ett antal forwards är indisponibla?

Samtidigt är Fagge rutinerad och har varit tydlig med att han inte snackar om nyförvärv förrän allt är påskrivet och klart. Ingenting har ändrats där och varför skulle det? Varför skulle han ändra sig just nu? Skulle inte förvåna mig om vi ser Per Ledin i Björklöven fortare än ni tror… jag ser det som den perfekta lösningen i dagsläget.

Hur tänker ni? Skriv…

8 thoughts on “Den perfekta lösningen

 • 22 oktober, 2017 kl. 00:30
  Permalänk

  Ge han ett kortidskontrakt sen om allt faller väl ut ett längre kontrakt!
  Han är ju ett perfekt tillskott nu när vi saknar tre väldigt nyttiga spelare i truppen.
  Klart att Fagervall inte säger något mer än just det.Inget är klart förrän kontrakt är påskrivna

  Svar
 • 22 oktober, 2017 kl. 05:33
  Permalänk

  Hoppas du har rätt i dina spekulationer. Ledin har behövts sedan löven återkom till allsvenskan och lär göra ett bra jobb. Han skulle dessutom göra hela laget bättre då han är en ledartyp som stället krav och visar vägen genom sin vilja och energi! Han är både välkommen och efterlängtad!

  Svar
 • 22 oktober, 2017 kl. 09:58
  Permalänk

  Han drar ju publik och höjjer underhållsvärdet i ladan enormt.

  Svar
 • 22 oktober, 2017 kl. 10:30
  Permalänk

  Glöm inte att han myntade uttrycket ”Nu är råttet mågat”. Bara det gör det kul att ha honom i klubben igen. En människa som sprider glädje. 🙂

  Svar
 • 22 oktober, 2017 kl. 12:20
  Permalänk

  Så länge det inte är som Supporterspelare så plocka in!

  Svar
  • 22 oktober, 2017 kl. 12:54
   Permalänk

   Självklart. Det det som en win win och sen får man utvärdera, men just nu måste vi få in folk.

   Svar
 • 22 oktober, 2017 kl. 13:44
  Permalänk

  Han har ju även själv sagt att han kan spela gratis för att få en chans att spela!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: