Den åttonde backen 2.0

Om man bryter ned de ord som sportchef Daniel Johansson sa till bloggen igår så borde man kunna filtrera ganska bra bland tänkbara backar som skulle kunna komma på lån eller permanent övergång.

Direkt kan det bli lite känsligt då två tänkbara namn kan vara exlövarna Anton Öhman och Jacob Andersson, som nu återfinns i Skellefteå. Vi mins väl ifjol då Anton kom hit och hur det såg ut på Ståplats H i premiären mot just Skellefteå?

lan ar ett han

Foto: Lövenbloggaren

Men ser man till Skellefteå så har man en alldeles för tunn backbesättning och aktualiserades väl å det grövsta när man först föll mot oss och sen mot Linköping med 0-6. Utan att dra allt för stora växlar av de matcherna så är det ändå ganska glasklart att man kommer att värva. Då lär någon eller kanske båda två få stryka på foten. Illa att låna från lillebror, men de är killar från Umeåtrakten och man vill ju få in spelare som kan trivas och smälta in i laget. Det skulle dessa killar göra.

Eftersom Dalle nämnde ”föreningar” och 2-3 spelare så borde det kunna röra sig om Modo och umekillen Jesper Lindgren. Modo har just nu 11 backar på kontrakt och jag har svårt att se att tar en plats bland 8 backar.

Samtidigt kan det ju bli något helt annat om man nu under träningsmatchandet inser att vi helt saknar en vill typ av back. Då kan det ju bli ren spets om man exempelvis vill ha en powerplayback. Då kommer nog ingen av dessa på tal.

Samtidigt vill Tommy Jonsson spela på sex backar. Redan nu börjar man ju fundera vem ur dagens uppsättning på sju backar som går kliva åt sidan? Att ta in en klassback som åttonde känn konstigt, men tanke på vad vi har. Samtidigt kommer alltid skador och då måste fullgoda ersättare finnas och ha möjlighet att vila folk om skadekänningar dyker upp.

Sen är detta rena spekulationer från min sida. Hur tror du som läsare? Vilka spelare kan det vara Dalle pratar om?

 

3 thoughts on “Den åttonde backen 2.0

 • 13 augusti, 2015 kl. 16:30
  Permalänk

  Ja, Modo har ju ett uttalat samarbete med, Mora är det väl, dit de redan lånat ut flera spelare.
  Så, de flesta, om inte alla, Allsvenska lag har samarbeten med SHL lag utom löven som det ser ut så frågan är hur sådana här utlåningar hanteras, första tjing har väl SHL lagens samarbetslag så då får löven i så fall ta ”det som blir över”.

  Jag tycker det är bra att Dalle är emot korttidslån även om sådana lösningar måste till ibland vid plötslig skadekris etc.

  Svar
 • 13 augusti, 2015 kl. 17:15
  Permalänk

  Tror inte Modo släpper Lindgren han är ju rightare.Känns ändå som Dalle har ett ess i rock ärmen!!!

  Svar
  • 13 augusti, 2015 kl. 21:34
   Permalänk

   Fast man har sju leftare som bara måste gå före. Fattningen är inte allt.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: