Den 8:e backen

Vi jobbar oförtrutet vidare i ämnet 8:e backen och hur ska vi då tro att klubben tänker?

Är det spets eller något i klass med det vi redan har? En tanke är ju att nu när marknaden översvämmas av ratade NHL-spelare så ger det ringar på vattnet och till slut lär en del SHL-spelare finnas tillgängliga, förmodligen i klass med tidigare inlånade Rasmus Bengtsson. Är det där vi kommer lägga krutet eller kommer vi försöka få in en artistare tillika gym spets på vår nivå? I sådant fall lär det vara ett namn så vi knappast hört talas om tidigare likt Alex Hutchings.

Elias Granath är alltjämt ett namn som vi hör med jämna mellanrum och som vi också skrivit om tidigare.

Björklöven har dock i sten förnekat att han har eller ska vara ett namn för klubban. Passar dock in i den ”kravbild” som Dalle gärna ser dvs kilon, aggressivitet och fysiskt spel.

Andra namn vi hört erbjudas Löven är Jeff Wojwitka, ifjol i tyska Ausburger, men ska enligt uppgift vara svår att landa då han ska vara rätt så dyr.

Frågan är om vi har råd att göra som ex Västerås som lyfte in jättebacken Jacub Cutta för 80 000 kr/mån? Woywikta har som lite kuriosa lirat två säsonger med Alexander Hellström i AHL-laget Peoria Rivermen.

Mike Vernace, som ryktats till oss tidigare och som lirade i Rögle i fjol ratades precis av sin nya AHL-klubb. Lär mes törsta säkerhet hamna i Europa igen. Har hört hans nämnas tidigare under försäsongen.

Sen skojade en kompis med Andreas Holmqvist när de träffades i Stockholm tidigare i höstas som hörde att Andreas var sugen på spel hemma i Sverige efter att ha rehabbat hela sommaren och kompisen sa: -Åk upp till Umeå och få en upplevelse. Svaret blev -Hahaha ja varför inte? Nu har vi offensiva backar i Stefan Andersson, Lucas Ekeståhl-Jonsson och i viss mån Tommy Wargh, men visst skulle en Andreas Holmqvist med sin bössa på blå i en PP-uppställning vore mumma, men smakar det så kostar det. Eller så nöjer han sig med äventyret då det knappast sitter i ekonomi för honom då han enligt uppgift ska ha haft närmare 650.000 kr /mån i DEL.

Spelare som vi också hört nämnas ett par gånger exempelvis en defensiv kraft som Robin Persson. Tyvärr nöp Karlskrona HK honom i dagarna.

Ty Wishart som också nämnts i samband med Löven, men ska ha varit på tok för dyr, hamnade i Alex Hutchings gamla klubb Eispiraten Crimmitschau.

Vi kommer ta sportchef Daniel Johansson på pulsen när det gäller dessa namn. Elias Granath, Jeff Wojwitka, Mike Vernace och Andreas Holmqvist

* * *

Vi vet iaf vad vi vill ha. Vi vill ha en försvarsgeneral!

Hur känner du själv? Vilken backtyp vill du ha in? Skriv gärna en kommentar…

2 thoughts on “Den 8:e backen

 • 8 oktober, 2015 kl. 23:57
  Permalänk

  Jag vill ha en ny Acke då Banwell inte axlat den rollen 🙂

  Svar
 • 9 oktober, 2015 kl. 00:39
  Permalänk

  Hur kan det komma sig att lag som VIK, Mora mfl har råd med sånna tunga pjäser (transatlanter) men inte vi. Vi ska ju tydligen ha störst eget kapital i ligan. Håller vi stenhårt i pengarna och dessa andra lag bara ”gamblar”, eller någon annan anledning? Var länge sedan löven landade något i stil med Angell, Doell, Little, Johner, Williams.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: