Delårsbokslut en 1/4

Nu har vi kommit för Björklövens del kommit 13 omgångar in i årets säsong och dags för en uppdatering, vi kallar det delårsbokslut efter en fjärdedels säsong. Inför säsongen pratades det om minst plats 8 och därigenom slutspel, hur blev det egentligen?

Eller blev och blev, det börjar iaf vara dag för en liten lägeskoll… Det har trots allt gått en fjärdedel, även om det då fullt naturligt återstår tre fjärdedelar och totalt 117 poäng att spela om.

Vi kan väl först kolla in tabellen i skrivande stund:

tabell-13-omg

Spontant om våra inledande matcher?

Jämför vi med i fjol vid motsvarande tidpunkt hade vi då spelat in 22 poäng, hade via 34-25 då utöver de 7 poängen även 19 mål bättre målskillnad.

Om vi ska se denna säsong så plockade vi under TJ/Åkerblom 0,2 poäng i snitt under de inledande fem matcherna. Nu har snittet under de senaste åtta matcherna noterats till 1,75 poäng per match och med samma snitt under hela säsongen hade vi haft ytterligare 7 poäng (7,75) och med det hade vi legat på plats fem i tabellen.

Jag vet att man inte får eller ens kan räkna så, men utöver poängskörden har målsnittet framåt visserligen sjunkit något men då vi släppt in ca 2,5 mål färre bakåt per match och vi även ser ett förbättrat special teams så nog tusan kan vi konstatera att bytet har haft effekt. Sedan bara det här med att en gammal back i form av #95 Jesper Jäger ansvarar för försvarsspelet och coaching av just backar, en klar uppgradering i form av Jäger jfr med nu headcoah Åkerblom.

..och hur har det under detta kvartal gått mot respektive lag?

Lag Poäng
AIK 0-3
Almtuna IS 0-3
BIK Karlskoga 3-0
IK Pantern 2-1
MODO 0-3
Mora IK 3-0
IK Oskarshamn 0-3
Södertälje SK 1-2
Timrå IK 3-0
Tingsryds AIF 0-3
HC Vita Hästen 3-0
VIK Västerås HK 0-3
Västerviks IK 0-3

Det som spontant sticker ut allra mest är väl möjligen bara totalt en poäng mot trion, dels nykomlingarna SSK och Västervik båda på hemmaplan och sedan att vi även kammade noll mot MODO i T3 Center.

Special teams?

Det som under försäsongen och de sex matcherna såg så lovande ut med 21% (7 mål) respektive 91% (bara två insläppta), kan under dessa 13 matcher summeras till 14,29% (10:e bäst) respektive 69,05% (14:e bäst och toksist!?). Här har vi alltså bara noterats för 8 mål framåt medans vi i vårt boxplay släppt in 13 mål.

Om vi sedan då bortser ifrån mål i short handed kan vårt spel i 5-5 för perioden summeras till 21-27.

..och övriga spontana reflektioner?

Poängligan under detta kvartal?

 1. #28 Lucas Sandström, 9 p (5+4)
 2. #7 David Lindquist, 7 p (2+5)
 3. #16 Lucas Ekeståhl-Jonsson, 7 p (1+6)
 4. #24 Tobias Hage, 6 p (4+2)
 5. #57 Stefan Andersson, 6 p (1+5)

Här hade man möjligen väntat sig mer än tot. 8 poäng för trion #37 Andersson, #14 Murphy och #91 Högberg även om en del av förklaringen stavas skador. Iaf gällande Cody.

Plusminus under detta kvartal?

 1. #12 Niklas Pavel, +4
 2. #7 David Lindquist, +2
 3. #4 Jonas Emmerdal, +2
 4. #40 Anton Toolanen, +2
 5. #24 Hage/#91 Högberg, +1

Här kanske vi även borde nämna följande; #57 Andersson -6, #74 Öhman -4 och trion #42 Wikström, #28 Sandström samt #33 Jonsson alla -3.

Det fysiska spelet, topp tre i tacklingar?

 1. #33 Marcus Jonsson, 21
 2. #28 Lucas Sandström, 12
 3. #12 Niklas Pavel, 11

Momentet blockade skott, topp tre?

 1. #57 Stefan Andersson, 13
 2. #55 Simon Fredriksson, 13
 3. #33 Marcus Jonsson, 10

Veckans eller egentligen kvartalets spelare?

Sett till utdelade poäng är det väl trion #7 David Lindquist, #35 Adam Werner och #10 Jesper Thörnberg.

Kvartalets snackis?

Kan det bli annat än backen #12 Niklas Pavel?

Niklas kom rätt oprövad från Div 1 och Kiruna IF och även om inte Pavel alltid får de största rubrikerna efter matcherna tycker jag han bidrar och har på rekordtid höjt både pulsen och intresset. Kanske inte alltid direkt mediatränad vid intervjuer etc. men brutalt ärlig och är det någon som verkligen menar det han säger med att ingen sätter sig på vårt märke så är det just Pavel.

En skön och otroligt härlig karaktär, gör redan nu stor nytta i vårt gröngula lag och kommer bara bli bättre under säsongen. Kostymen, den Allsvenska passar redan nu. Jag undrar faktiskt hur långt det här kan bära.

* * *

Vad är annars dina egna tankar kring detta kvartal och de resultat laget gjort? Vem har stuckit och vem eller vilka hade du förväntat dig mer av? Fältet som vanligt fritt.. vem börjar?

One thought on “Delårsbokslut en 1/4

 • 28 oktober, 2016 kl. 22:17
  Permalänk

  Niklas Lundström en stoor besvikelse såhär långt! Såg honom i Jvm o på försäsongen såg han grym ut. Vet ej vad som hände sen.
  Högberg hoppades väl alla på o så även Ottosson men förhoppningsvis kan det lossna. Tror fortf att hörnrunkandet måste upphöra o laget måste gå mer rakt på mål.
  Backsidan i försvaret är fortf även det en stor besvikelse, nu har ju Werner räddat oss gång efter annan men så gjorde ju även Lindskoug!
  Har inte så stora förväntningar på resten av säsongen men hoppas på vinster i massor gör man ju alltid

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: