Debut för forne publikfavoriten

Det var snabba ryck och beskedet kom direkt efter vinsten mot Södertälje. Beskedet att Kim Karlsson och Björklöven gått skilda vägar. Inför den borta turnén så lämnades Kim hemma då han stod utanför laget och därför togs sen beslutet att skriva på för Langenthal, hemmahörande i NLB.

Igår debuterade han så för sin nya klubb i schweiziska andra ligan. En liga som enligt honom skiljer sig från hockeyallsvenskan på det sättet att det inte alls är lika uppstyrt med spelsystem utan det spelas med mer fart och på mer chans. -Det är inte samma hockey, nästan inte samma sport, säger han till bloggen.


Kim Karlsson fick en bra start i sin nya klubb Langentahl. Foto:Löven4Ever

Kims debut kan man väl säga var helt okej om man ser till hans egen insats, han svarade för ett mål i powerplay och satte även sin straff i förlusten på just straffar 3-4 mot La Chaux-de-Fonds. Kim spelar precis som i Löven i nummer 6 och att det blev 6 var en självklarhet för Kim. Kim själv säger till bloggen att debuten blev okej och målet var ett direktskott i PP. Straffen förklarar Kim så här: -Jag drog några svängar sen hade jag flyt och det var öppet.

Den nya staden trivas han i, det är lite samma väder som i Sverige och staden är liten och mysig. Han har kommit in bra i laget och berättar att det finns många bra spelare. – Det är bra tempo på både träningar och matcher och det skiljer sig en del från hur det är i svensk hockey. Det tar nog några matcher innan jag är inne i hur vi spelar här, säger Kim.

Familjen har däremot inte kommit ner ännu och de kommer åka en del fram och tillbaka. -Det går ändå ganska fort att ta sig mellan, tillägger Kim. Sedan sonen Sigge kom till världen har inte hockeyn varit lika viktig, men Kim kände att stå utanför laget inte ger någon glädje utan nu är målet att hitta tillbaka till sig själv som offensiv hockeyspelare och hitta glädjen i det igen.

Avslutningsvisa kan nämnas att Björklöven inte betalar någon del av Kims kontrakt utan allt var löst innan han sökte ny klubb.

Bloggen önskar Kim Karlsson fortsatt lycka till i sin nya klubb.

2 thoughts on “Debut för forne publikfavoriten

 • 16 november, 2017 kl. 18:31
  Permalänk

  Tror ni att det finns någon chans att vi får se Kim i löven igen??

  Svar
  • 16 november, 2017 kl. 19:40
   Permalänk

   Tror tyvärr den chansen är mikroskopisk. Han är ju inte Fagervall typen om man säger så. Det är ju ganska tydligt. Efter Fagges tid i löven? Nä då lirar nog inte Kim längre.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: