Debatt: – Vilka ska Trotter lira med?

I fredags mot Almtuna var inte nygamla förvärvet Brock Trotter spelklar, bloggen både tror och hoppas att han i vart blir klar tills i morgon och mötet borta med Tingsryd. Här gäller det då möjligen att ligga på handläggarna på Migrationsverket med blåslampa de luxe för att det ska bli möjligt.

 

Frågan är i vilken lina Fagervall vill se Brock Trotter. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Men oavsett ifall Brock blir spelklar tills i morgon eller först till mötet med AIK (det enda och riktiga!?) på fredag är det ju frågan vars man ska matcha Trotter?

Med tanke på att #22 Johansson gick från den fjärde till den första linan är det väl rätt troligt att coach Joakim Fagervall tänkt placera in Trotter med kaptenen och Talaja i den första. Sedan har vi även den avstängde Farley och därtill de skadade Hutchings och Murphy att ta hänsyn till och om möjligt även tillgå då linorna ska sättas.

Enligt uppgift ska vi dock kunna räkna bort Alex för resten av säsongen även om det ännu inte kommunicerats på hemsidan.com eller liknande, innan vi heller fått definitiva besked kring Cody lika bra att räkna bort honom med. Vi bygger helt enkelt fyra linor av de som vi definitivt vet kommer spela de kvarvarande fyra matcherna av grundserien och då beaktat att Austin är avstängd under hela grundserien.

Mina tankar kring kedjorna:

Ericsson – F Andersson – Peterson

Trotter – Ottosson – Talaja

Rainersson – Riiska – Lindqvist

Jonsson – Johansson – Granlund

Extra: Norberg

Bygget baseras på att Brock måste lira ihop med en speedig center som även klarar det defensiva jobbet, därtill en lite fysisk winge i Talaja som både har skottet och är beredd att göra jobbet vid sargerna och framför kassen.

I den första får Lukas vara den som gör Talajas jobb i den andra linan och att det fanns kemi mellan Jacob Peterson och kapten Andersson tyckte jag vi såg redan mot Almtuna.

Genom att flytta Linkan från Ottos lina får vi även en tredje som med Rainersson som en liten joker faktiskt i sina bästa stunder kan hota, därtill den kloke Riska som dels är beredd att ta det defensiva jobbet som att vara lite fysisk.

Den fjärde linan en klassisk ”fjärde” som är tung och faktisk rätt jobbig att möta. En nackdel med Nicke Johansson som center är att han inte är en naturlig center och på så sätt inte van att teka. Jag vill dock se att den här linan främst flyttar upp pucken till den offensiva zonen eller ligger på och manglar så att någon av de andra linorna får börja med att teka i offensiv zon.

Jag tycker ändå bygget ser rätt intressant ut, tänk sedan lagom till ett ev. slutspel (Svenska Spel Trophy) ifall vi kan addera Austin och om möjligt även Cody, vi skulle inte direkt bli sämre.

Här bad jag även bloggkollegan och Lävenbloggaren att sätta ihop sina linor ifall nu Brock skulle bli spelklar i morgon mot Almtuna eller först på fredag till mötet med AIK.

Här kommer så Lövenbloggarens tankar och kedjeformationer:

Trotter – Ottosson – Lindqvist

Peterson – F Andersson – Talaja

Rainersson – Riiska – Ericsson

Jonsson- Johansson – Granlund

Extra: Norberg

Bygget baseras även hos mig på att Brock måste lira ihop med en speedig center som även klarar det defensiva jobbet och väljer därför också Axel Ottosson. Det finns mycket hockey och finess i Lindqvist och därför ska han också var med och leka i denna hyperintressanta lina som givetvis ska överta rollen som förstalina. Dock inser jag en risk att varken Ottosson eller Lindqvist har det där skottet som kan behövas på Trotters passningar, men den är jag beredd att ta.

Den nya andra ser ut som den avslutade matchen mot Almtuna, dvs att Jacob Peterson kliver in bredvid vår lagkapten Fredrik Andersson och Roope Talaja. Precis som The S skriver så verkade det finnas lite kemi där som självklart kommer att blomma ju längre säsongen går.

I tredje får det då bli Rainersson som kompletterar Filip Riiska och Lucas Eriksson. Tänkte först behålla Messy Jonsson här, men anser inte att Rainerssons spelstil passar för de övriga i fjärdelinan och får därför förtroendet här.

Vår fjärdelina får bli en sån där finne i rövenkedja som jobbar skiten ur motståndarna, vinner puck och skapar tekningar i offensiv zon. Sen ska våra spetslinor in. Det kan innebära att de lirar 10-15 sekunders byten, men så måste laget matchas framöver. Sen kan de hoppa in i de övriga linorna som ska ha mer istid och avlasta vid behov.

Detta är alltså tänket utan en eventuell Murphy och senare Farley och vad som nu händer med Hutch. Bloggen har hört både det ena och det andra kring såväl Hutch som Murphy så vi får avvakta och se vad som händer framöver med dem båda.

* * *

Men hur tänker du som läsare kring våra respektive byggen och vars du själv placerat in Brock i fall du stått i Jockes skor och tröja? Motivera gärna också varför dina kedjor skulle se ut just så. Fältet som vanligt rätt fritt, vem vill börja?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna under säsongen!

7 thoughts on “Debatt: – Vilka ska Trotter lira med?

 • 26 februari, 2018 kl. 07:18
  Permalänk

  Min fråga är; varför värvar Löven en ”superstjärna” för att ha honom tre matcher (om det vill sig illa och vi missar PO)?

  Bättre att spara pengarna till nästa säsong och bygga ett starkare lag när vi har nytta av likviderna.

  Märkligt det där… Leksands supertyskar var spelklara samma sekund de satte sina väloljade fötter på svensk mark. Trotter har trampat runt i Sverige en vecka nu utan ett knyst från förbundet. Är det ännu ett ”prio-Leksandsfall” eller är det återigen Löven som inte vet adressen till Skatteverket?

  Svar
  • 26 februari, 2018 kl. 10:31
   Permalänk

   Supertyskarna är EU-medborgare och därmed fritt att jobba var de vill i Europa. Behövs inga tillstånd från migrationsverket

   Svar
 • 26 februari, 2018 kl. 11:33
  Permalänk

  Ryktet går att Trotter fått en sjuhelvetes smäll mot huvudet på träning i helgen. Något du hört/fått bekräftat?

  Svar
 • 26 februari, 2018 kl. 11:52
  Permalänk

  Blir väl ingen eftersom han säkert är borta resten av säsongen med hjärnskakning efter Pavels armbåge i huvudet på träning…

  Svar
 • 26 februari, 2018 kl. 12:02
  Permalänk

  Stollen Pavel har ju sänkt ännu en spelare och det är visst Brock. Så några nya kedjor behöver vi ju inte tänka på. Skeppa Pavel nu!!

  Svar
 • 26 februari, 2018 kl. 13:56
  Permalänk

  Låt oss hoppas att Trotter bara fått en oturlig smäll men ändå kunnat träna på med fys och att han bara stod över dagens träning som en ren ”säkerhetsåtgärd”.

  I så fall tycker jag

  Trotter – F Andersson – Talaja

  Jonsson – Ottosson – Lindqvist

  Rainersson – Riiska – Ericsson

  Johansson – Peterson – Granlund

  Talaja har ett rappt skott och kan ta det hårda jobbet framför mål. Sedan tror jag Trotter skulle kunna väcka liv i iskalle F Andersson. Vill inte bryta på linkan och Otto, men skulle vara kul att testa med en obekväm Messy där (i Farleys frånvaro).

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: