Debatt: Vem ska lira med Plant & vem blir 7:e?

Till sist blev han så presenterad #28 Adam Plant från Västervik, den här gången sett till hur klubbarna valde att kommunicera tydligen väldigt viktigt för lilla Västervik att få lite tid i strålkastarljuset.

Jublande gröngula Löv. Foto: Lucas Norlin

Men men, nu är han äntligen presenterad och med tanke på att han redan finns med på swehockeys roster så är han spelklar redan till mötet med Tingsryd AIF i morgon kväll. Detta då förutsatt att han hinner upp, är kry och kurant osv.

Tidigare i veckan ett inlägg från kollegan apropå viktiga plus/minus, där såg vi då följande topp i hela ligan:

Numer ytterligare ett + mer för vardera i trion Tornberg, Cooper och Deilert medans Häman Aktell står kvar på sina +21.

*

Men med Adam Plant då spelklar, med vem ska han spela och vem blir till sist 7:e back när Hardy Häman Aktell är tillbaka och tillgänglig igen?

Ett ”rätt” stabilt backpar sett till +/- Foto: Lövenbloggaren

Jag tänker så här:

12 Cooper – 8 Deilert
74 Palmquist – 26 Larsen
28 Plant – 52 Tornberg
7:e 7 Hellström

Med dessa tre backpar bra balans sett till offensiv och defensiv, vi har även en vardera left/right i varje backpar. Då vi sedan har rutin i Acke Hellström så tror jag, trots detta så viktiga +/- att Acke (trots bara +2) möjligen skulle ligga knappt före Hardy i kampen om 7:e platsen då alla är tillgängliga.

Acke har därtill ett stort A på bröstet, är en av få riktigt fysiska backar vi har och i en begränsad roll skulle han kunna tillföra laget som på nåt sätt fattas lite utan honom i båset.

Hellström dessutom den näst mest utvisade backen i hela ligan efter Karlskronas Cronholm och på så sätt en riktigt jobbig djävel, Acke tillsammans med just Hardy de två mest fysiska backarna efter Cooper sett till noterade tacklingar.

Men det är som sagt hård konkurrens ifall man då skulle tvingas sätta Hardy, som så här långt snuttat knappa 19 min och utöver häftiga +21 noterats för 14 p (5+9) på läktaren. Det säger inte så lite om vår backsida..

Men jag släpper ordet fritt.. hur skulle du formera backparen och varför, samt vem ser du som vår 7:e back ifall alla är tillgängliga?

Fältet som vanligt rätt fritt.. vem börjar och vem tar vid??

*

Sedan går det ju alltid att lägga ett spel hos vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

7 thoughts on “Debatt: Vem ska lira med Plant & vem blir 7:e?

 • 14 februari, 2020 kl. 09:51
  Permalänk

  Jag tror tyvärr Acke blir den som får gå ned på istid. Men att han är värdefull i BP.

  Svar
 • 14 februari, 2020 kl. 09:51
  Permalänk

  Tycker att Deilert har långt kvar till form fortfarande. Ser ut att vara sen i många situationer och spela med dåligt självförtroende jämfört med hur det såg ut när serien startade. Mitt förslag: Cooper- Plant, Tornberg – Häman, Larsen – Palmquist. Acke sjunde back och Dellert utanför tills vidare.

  Svar
  • 14 februari, 2020 kl. 13:22
   Permalänk

   Exakt. Testa Plant /Cooper, Thornberg /acke, palmqvist/Larsen och Aktell / Deilert får kämpa om sjunde och sista platsen.

   Svar
  • 14 februari, 2020 kl. 13:55
   Permalänk

   Håller inte med om Deilert. Eftersom seriesegern redan är klar så är det ett ypperligt tillfälle att ge Deilert mycket matchtid så att han är fullt igång till finalen. En Deilert i form är en av Allsvenskans bästa backar

   Svar
 • 14 februari, 2020 kl. 10:07
  Permalänk

  Håller helt med då det gäller uppställning på nu tillgängliga backar men då Häman är tillbaka så tycker jag att han tar den sjunde backplatsen. Hellström har definitivt inte varit bra på slutet och tycker inte att han hänger med i spelet som vi vill spela heller. Men det klart att han är en spelartyp som kan vara värdefull i täta tuffa slutspelsmatcher men då tror jag att man måste spela med 6 backar och köra honom som extra och inte rulla på sju som dom verkar vilja göra. Men egentligen är de ett lyxproblem som Jocke och Kimby har att ta ställning till.

  Svar
 • 14 februari, 2020 kl. 10:53
  Permalänk

  Acke platsar tyvärr inte. Det blev väldigt tydligt förra matchen. Det går för fort.

  Svar
 • 14 februari, 2020 kl. 12:51
  Permalänk

  Acke är för seg = läktaren tillsvidare tyvärr.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: