Debatt: Vars ska Goumas in?

När nu #18 Kevin Goumas är spelklar till i morgon mot IK Pantern börjar det ju bli hög tid att fundera i vilken lina han egentligen ska in?

Även om mina två frågor till sportchef Fredrik Grönberg apropå just Kevin Goumas (i samband med att han presenterades tisdag den 18 september ) har lite tid på nacken så är svaren minst lika aktuella nu som då.

Min första fråga löd:

Ser du en frisk Kevin Goumas som en förstacenter, eller hur går dina tankar?

Grönberg svarade via sms: – Utgångspunkten har hela tiden varit att bygga ett lag med en bredd i sin produktion. Det kretsar inte kring en enskild spelare utan en gröngul urkraft där all tar sitt ansvar att göra avtryck som krävs för att vinna.

Jag följde även upp med:

Känner du att centersidan spetsades med Kevin eller värvningen på bakslag för kapten Andersson eller Jacob Peterson?

Där svaret blev: – Vi bygger vårt spel kring en enorm arbetsinsats match efter match och vill därför hålla en hög tålighet för vad det medför. Att hålla en bredd av hög kvalité ger oss också möjlighet att driva på under träningarna med bibehållen utveckling konkurrens i laget.

När nu såväl kapten #13 F Andersson som #22 Peterson varit i spel hela tiden, berodde ju inte värvningen på något bakslag iaf. Däremot har vi ju tappat #53 Lucas Eriksson pga. skada och där pratade Jesper Jäger i ett nedsläpp med VK om att det gick enligt plan och att han skulle vara borta ca. 3-4 veckor. Det borde i så fall innebära ännu en tid.

Värt i sammanhanget är ändå att nämna Lucas gick center mellan Lundberg och Selin nästan hela försäsongen, nu ska ju så klart Fredric få fortsätta på platsen som det ser ut nu. Men det innebär ju att Kevin ska in i ett första läge och sedan även Lucas när han är ”fit for fight”.

Hur borde då linorna formeras?

#40 Selin – #13 F Andersson – #79 Lundberg

Trots allt så här långt bara har fyra matcher i hop, men de börjar så smått hitta bra kemi. Kaptenen ska leda skutan och duon Lundberg-Selin har inte direkt blivit sämre med Fredric. En bra lina.

#71 Stål Lyrenäs – #18 Goumas – #48 Cruseman

Under försäsongen var KHK-linan vår kanske genomgående bästa, har gått lite stå där och genom ny omgivning för både Oskar och Filip kanske de båda börjar producera på allvar igen. En rätt intressant lina.

#29 Wiklund – #19 Söder – #14 Murphy

Alexander och Kristoffer riktigt bra på försäsongen, genom Cody blir den här linan möjligen lite trubbigare/tyngre och än jobbigare att möta, möjligen att bytet med Cruseman kan ge hela den här linan lite ny energi.

#33 Jonsson – #22 Peterson – #20 Granlund

Messy och Granlund är nyttiga för vårt PK och de känns givna i en mer checkingline, samtidigt känns det fel att sätta talangfulle centern Jacob i den uppställningen. Men vars ska han annars in?

Sedan ska vi addera Lucas om en tid och även om inte han heller kanske går in i någon av de två mer offensiva linorna så ökar det konkurrensen än mer. Vilket i grunden så klart är positivt, sedan då de obligatoriska skadorna så kanske inte ens det här blir något problem?

Men på något sätt vill jag antingen se Oskar eller Jacob (i så fall som winge) med Goumas och något sådant här tror jag i så fall det får bli i dag.

Men hur går dina egna tankar och vars skulle du själv placera in Kevin i fall du var i coach Joakim Fagervalls skor?

Fältet som vanligt rätt fritt.. vem vill börja?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Debatt: Vars ska Goumas in?

 • 2 oktober, 2018 kl. 22:35
  Permalänk

  VAR, inte vars… Eller kanske det är medvetet att skriva så?

  Svar
 • 2 oktober, 2018 kl. 22:44
  Permalänk

  1a:
  Selin – Andersson – Lundberg.
  Som ni har skrivit så har dom hittat en kemi. Dumt att splittra.

  2dra:
  Lyrenäs – Goumas – Murphy.
  Grovjobbaren Murphy, finliraren Goumas å Målskytten Lyrenäs.. Kan bli en farlig kedja.

  3dje:
  Messy – Peterson – Cruseman.
  Peterson å Cruseman kan nog komplettera varandra å Messy jobbar hårt återvinner puck.
  Tycker Messy ska ta/få en större roll än spela 4de å bara vara jobbig att möta.

  4de: Vikund – Söder – Granlund
  En riktig brukar line som ändå har visat att man kan göra poäng..

  Tränarna verkar ju äntligen ha sett det jag å många fler har sett att Åkerström & Jacke inte spelar sin bästa hockey ihop.

  Och att Aktell ska gå in på topp 6 oavsett ålder, det finns ju en anledning att Nashville har draftad honom! Killen har grymt mycket hockey i sig.

  Det enda jag inte gillar är att Pukka å Stenqvist fortfarande lirar tillsammans.

  Jag hade gjort så här:

  Backman – Stenqvist
  Hellström – Aktell
  Pukka – Andersson
  Tornberg/Åkerström spelar just nu ingen roll då båda spela utan självförtroende och Emmerdal är match otränad. När Emmerdal är spelklar så skulle jag peta J. Andersson till 7de back å spela honom med Pukka å låta honom få mer offensiv roll.

  Det här laget som vi förfogar över ska vara topp 3 när serien är färdigspelad om målvakterna håller eller att det värvas in en ny rutinerad/etablerad målvakt som kan vinna matcherna på egenhand.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: