Debatt: Vars ska #4 Emmerdahl in?

Innan den olycksaliga skottäckningen på träning efter bara fyra matcher lirade Jonas alltid med backkollegan #16 LEJ, Jonas snittade så långt 18:05 min per match och var så långt vår även kanske stabilaste back.

I dag lite oklart när Jonas är tillbaka även om bloggkollegan nyligen fick fram att Jonas i måndags skulle träffa handkirurgen, men oavsett detta möte kan vi väl hjälpa firma Åkerblom/Jäger och fundera lite vars vi borde matcha in Emmerdahl den dag han är eller blir fit for fight.

Vi har trots allt ett rätt formstarkt lag som vunnit mer under den tid Emmerdahl inte spelat.. och då var han ändå den stabilaste trots att förlusterna då stod som spön i backen.

Nu tycker jag visserligen inte Emmerdahl direkt sticker ut i vårt bygge och han passar klockrent in på någon som benämns som tvåvägsback.

Men i Jonas Emmerdahl fall som tvåvägsback absolut inget negativt, jag tycker verkligen att han kan lite både och då jag annars tycker tvåvägsbackar generellt inte har något av nåt.

Frågan är nu bara vars Jonas ska in förutsatt att alla de övriga är kuranta och tillgängliga..?

Så här har vi lirat de senaste matcherna,

 • #12 Pavel, #55 Fredriksson
 • #16 LEJ, #37 J Andersson
 • #57 S Andersson, #51 Bull

När de övriga är friska är det på slutet #42 Emil Wikström som tuggat knopp, jag tycker även den tidigare så utdömde Bull tagit kliv den senaste tiden. Christian har t.o.m. fått speltid i PP på slutet så att coacherna gillat vad det sett känns rätt givet..

* * *

Och jag själv sitter definitivt inte på något facit, jag känner bara att Emmerdahl ska in på tre backpar och att det dessutom kommer höja vår backsida. Jag tycker vi mått bra av lite kilon likt det första backparet och när #51 Bull nu spelat upp sig då han väl fått chansen är känslan att det är rätt öppet.

Det vore dock knappast fel att köra ihop Emmerdahl med LEJ igen, problemet då är nog att fler backparen lär påverkas.

Men vad säger ni, vars ska Emmerdahl in.. ? Fältet som vanligt fritt.. vem vill börja?

8 thoughts on “Debatt: Vars ska #4 Emmerdahl in?

 • 3 november, 2016 kl. 16:52
  Permalänk

  Bull ut direkt… fattar inte vad ni ser där förutom att laget har vunnit. Han gör ju fel bedömningar mest hela tiden.

  Svar
 • 3 november, 2016 kl. 17:24
  Permalänk

  På Bulls position. Har varit bättre senaste matcherna men har fortfarande för många misstag.

  Svar
 • 3 november, 2016 kl. 17:51
  Permalänk

  Emmerdahl ska spela med Pavel punkt slut.
  Båda är offensiva och vågar kliva fram, smäller på och funkar defensivt. Detta medans Pavel har en kollega i form av Fredriksson som visst är stor, men är seg på rören, och inte vågar utnyttja sin storlek överhuvdtaget. Det ser ut som att han är rädd att det ska göra ont.

  LEJ och Jacob har hittat varandra bra och kan komplettera varandra även om det är lite kaos ibland så tror jag att dom kommer funka jävulskt bra tillsammans om några veckor. Starkt offensivt vapen.

  Backarna bör se ut:
  Pavel – Emmerdahl
  LEJ – J.Andersson
  Fredriksson – Stefan Andersson
  Wikström – Bull

  Det går inte att spela en sämre med en bättre back. Det funkar inte i längden. Det blir obalans i spelet både offensivt och defensivt. Det är bättre med två riktigt starka formationer, en hyfsad och en som är mindre bra istället för att ha en bra och en dålig i varje lina.
  Detta inbringar balans, och dessutom en försäkran för forwards när dom kliver ut på isen. Dom vet att med Pavel och Emmerdahl kan dom gå offensivt och spela hockey med en hög intensitet och hög press, medans linan som ska spela med Bull och Wikström måste ta det lite lugnare och vara beredda på understödet.

  Orkar inte förklara det djupare just nu, jag skriver från telefonen. Imorgon kanske jag kan utveckla resonemanget, men de som förstår hockey kommer förstå vad jag menar.

  Svar
 • 3 november, 2016 kl. 17:52
  Permalänk

  Måste in med Stefan, Bull håller tyvärr inte.

  Svar
 • 3 november, 2016 kl. 18:03
  Permalänk

  Skulle gärna byta ut Fredriksson rakt av och sätta honom tsm med Wikström i 4e backpar/extrabackar. Fredriksson är stor men han är tämligen tam i det fysiska spelet.

  Svar
 • 3 november, 2016 kl. 18:16
  Permalänk

  Bull är den back som gör flest misstag och går bort sig flest gånger! Sedan kan nog Jäger bedöma vem och vilka som ska gå i par! Spontant känns dock Jakob A och LEJ som det mest obalanserade paret då de båda har sin styrka i offensiven även om det går ohyggligt långsamt i passningsspelet i pp! Där borde det gå att kombinera på annat vis! Eller så kanske det blir bättre ju längre säsongen lider……!

  Svar
 • 3 november, 2016 kl. 20:31
  Permalänk

  Av de matcher jag sett ska Bull bänkas. Kan inte förstå hur man scoutat där. Jag har sagt det tidigare och säger det igen. Det bara måste finnas nån ung svensk talang i detta avlånga land som är bättre än Bull, vägrar att tro nått annat. Emmerdahl ska självklart gå före direkt han är spelklar.

  Svar
 • 4 november, 2016 kl. 09:48
  Permalänk

  Pavel skall vara 7:e-back, iaf om man baserar det på prestationen senast.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: