Debatt: Truppen, skadeläge etc.

Jag skrev i går ett inlägg (länk) om den matchintensiva perioden som nu väntar, där vi möter lag nära oss i tabellen och där 12 otroligt viktiga poäng står på spel.

Spontant känner jag det lite märkligt att inget mer hände redan i går utöver Zach Hamill gällande truppen då vi numer har denna visserligen rätt korta men ändå så avgörande skadelista:

 • #7 Lindquist (c/w)
 • #18 Ottosson (c)
 • #21 Hetta (w)
 • #24 Hage (c)

20161111_185905

#7 David Lindquist en av de skadade gröngula Foto: Lövenbloggaren

Sedan så klart svårt att veta när de skadade definitivt är åter, men svaren från Dalle Johansson i går (länk) gav iaf visst svar.

..och på frågan när Hamill kan bli spelklar svarade för övrigt Johansson:

– Handlingar för spelarens arbetstillstånd, internationellt transferkort, nationellt spelaravtal som skall skickas in till förbundet osv. Zach spelar inte mot BIK Karlskoga och mest troligt inte heller mot Timrå IK eller IK Pantern.

Men det handlar inte heller bara om att lyfta in en ytterforward som tekar för att tro att allt är frid och fröjd. Allt handlar inte heller om att ha antalet spelare för fyra linor, med minst två ordinarie centrar skadade borde man agerat tidigare och iaf kortsiktigt minst lånat in en center av HockeyAllsvensk klass.

Själv tyckte jag nog centersidan var lite vågad redan inför säsongen då man hade #6 Karlsson som efter förra säsongen kändes som ett lite osäkert kort. Spelade då alltså senast 21 januari, även om då Kim så klart hade kontrakt för hela säsongen 16/17. I gammal god form vår helt klart första center, men med eller sett utifrån förvärven en ändå lite vågad uppsättning. Iaf i mina ögon, särskilt beroende på osäkerheten kring Kim som då rådde.

Så här tror jag sportchef Dalle Johansson tänkte eller iaf hoppades inför säsongen 2016/17 apropå vår centerlinje:

24 Hage – 6 Karlsson – 18 Ottosson och 74 Öhman..

..då fanns det dessutom alternativ i 7 Lindquist och möjligen även 22 Johansson som sedan tidigare vikarierat på positionen i truppen.

Men med tanke på osäkerheten kring #6 Kim Karlsson tyckte jag väldigt tidigt att man trots David och Nicklas borde säkrat den viktiga center-positionen än mer. En #6 Kim Karlsson i gammal god form helt klart vår första center, men trots allt i ett lag som förra säsongen ändå slutade 12:a.

När sedan den tänkte 1:an Hage blev trasig (oavsett 2-3 veckor eller borta längre) borde man agerat direkt, helt okej att man tidigare tillfälligt lånar in #41 Vikström eller låter #22 Johansson vikariera när kapten Öhman är sjuk och tillfälligt missar tre matcher. Men med den tänkta 2:an som senare debuterade i omgång 17 (9:e november) var vår viktiga center-linje redan då försvagad och jag tycker enligt ovan att man borde säkrat upp sedan tidigare.

Sedan dess har alltså #7 Lindquist klivit av och beskedet, det officiella beskedet, vi fått är: – Det rör sig om minst en till två månader, säger Björklövens läkare Marcus Bohlin till Sporten.

Nu är vi efter matchen mot MODO i ett än sämre läge då #18 Ottoson klev redan i andra perioden och vi därefter hört: ”borta ett par veckor”.

Beskedet vi tidigare fått från Dalle är att man överväger att agera, sportchef Johansson sa den 14 november följande till VK: – Jag har pratat med tränarna om situationen, berättar Johansson. Och på frågan: Kan det bli aktuellt att värva någon? – Det är klart att vi är medvetna om situationen och tittar på vilka alternativ som finns. Dalle fortsatte: – Det är i sådana fall på centersidan som vi tittar på vad som finns. Men sedan får vi se hur vi väljer att göra.

Till Lövenbloggen på VK sa sportchef Johansson i fredags följande apropå skadeläget på centerlinjen: – Det är klart att det känns när två starka centrar saknas, även om David (Lindquist) värvades in som ytterforward. Jag tittar på ett centeralternativ. Jag förstår att många vill att det snabbt ska komma in någon, men det måste vara en spelare som är rätt för oss.

..på följdfrågan: Vad är rätt för er?

– Jag vill ha en center som har en styrka i offensiven, kunna gå på avslut själv och sätta upp sina kamrater i lägen i spelet fem mot fem och som kan lyfta vårt PP. Om han sedan har lite erfarenhet är det då ett plus i kanten.

Detta inlägget skrevs (även om det inte publicerades) innan Zach i går presenterades, och även om namnet och Hamills CV är imponerande känns truppen ännu inte komplett.

..och om man nu jagade redan innan #18 Ottossons skada som man nu inte räknar med innan jul borde man väl känna att minst en ytterligare forward saknas. Eller?

* * *

Visserligen otroligt härligt att höra och se samsynen från både tränare och sportchef, då de ofta pratar om rätt spelare för gruppen. Det finns även ett starkt självförtroende för dels själva spelsystemet men även laget i sig, som snarare gett poängen på kontot än enskilda spelare. Jag har heller ingen superkoll på marknaden och vad som finns mer finns tillgängligt, men spelare finns alltid och då vi knappast bränt vår budget lite märkligt att inget mer än Zach Hamill så här långt hänt.

Jag gillar att tränare och sportchef har en tro på laget och verkligen vill hitta rätt i en ev. spelarjakt, men i det här läget med fyra täta matcher tycker jag att man spelar rätt högt. Som skrevs ovan, 12 poäng på spel innan uppehållet och chansen till de här poängen får vi inte någon fler gång.

Hur tänker du som läsare kring allt detta? Trots då att Hamill i går presenterades.. Fältet som vanligt alldeles fritt..

17 thoughts on “Debatt: Truppen, skadeläge etc.

 • 22 november, 2016 kl. 08:40
  Permalänk

  Jo tänk att få in typ smootherman resten av säsongen, då utmanar vi topp två, back sidan känns ok om vi byter ut Wikström mot Dennis Persson

  Svar
 • 22 november, 2016 kl. 08:56
  Permalänk

  Lån av Toolanen vore väl en lämplig lösning för att lösa det akuta. Skulle vi dessutom få in en riktig tung målskytt, typ Smootherman i form, samt en stabil back, kanske Simon Karlsson från SSK, så kan vi bli riktigt farliga, särskilt när vi börjar få tillbaka spelare efter jul!

  Och sen en annan grej….

  Kan ni inte sluta med de gröna citatrutorna? De är väldigt irriterande och flytet i läsningen försvinner.
  Dessutom är det ju ofta era egna citat.

  I en papperstidning används dessa rutor för att locka läsare att läsa hela texten, då dessa citat är ett direkt urklipp ur originalartikeln, med andra ord, så ska man inte behöva läsa dessa.

  Så ta bort dem, eller använd dem rätt. (Citat från någon annan, samt att citattexten skall finnas någonstans i artikeln, så man slipper läsa dem)

  I övrigt gör ni det bra 🙂

  Svar
  • 22 november, 2016 kl. 19:19
   Permalänk

   Önskemålet om de gröna citat-rutorna är noterat Gustav, jag har även full koll på vad citat etc. är för något. Men jag har hitills medvetet lagt in dem för att få inläggen lite mer levande och med lite mer färg, får fundera lite hur det blir framöver.

   Svar
 • 22 november, 2016 kl. 09:17
  Permalänk

  Så vi ska spela med nuvarande trupp fram till uppehållet!!?? Lär ju garanterat bli fler skador också. Visst jävligt kul med Zack, men själkvart måste det in minst en forward till innan i fredag! Annars ifrågasätter jag Dalle skarpt, trots det senaste nyförvärvet.

  Svar
 • 22 november, 2016 kl. 09:22
  Permalänk

  Håller med Gustav angående Toolanen, det är för mig obegripligt varför man inte redan har lånat in honom då han inte får speltid annat än i Luleås J20. Den enda förklaring som jag kan se är att han själv inte vill vilket verkar otroligt om så skulle vara fallet. Då det gäller backsidan så känns det väl som det bästa för Wikström och Björklöven är om han går tillbaka till Piteå och vi kan plocka in en ny back som verkligen stärker upp defensiven även om killarna blivit bättre och bättre under säsongen. Dessutom kommer det säkert någon backskada snart.
  Förstår dock inte vad Simon Karlsson från SSK skulle tillföra vår backsida, nej starkare pjäser måste till.
  Någon som vet status på Dennis Persson ?

  Svar
  • 22 november, 2016 kl. 19:20
   Permalänk

   Det var ett tag sedan vi kollade läget med Dennis Plocken, kanske dags för ny koll.. ?

   Svar
 • 22 november, 2016 kl. 10:49
  Permalänk

  Björklöven har ju haft problem i PP och box. Om vi utgår från att Zack fixar PP, så har vi alltså boxen kvar att styra upp. Nu blir jag lite tjatig, på samma sätt som när barn inte lyssnar. Eftersom jag inte gillar att gå över ån efter vatten, så måste jag låna in VEJ åtminstone till Hage är tillbaka. Varför är han så bra kanske en del undrar. Han och Nicke har ju varit suveräna i box tillsammans.
  Jaha, så fantastiska siffror har de ju inte haft, kan ju kanske den lite ouppmärksamma läktarcoachen tycka. Nu kommer jag inte ihåg riktigt den exakta slutprocenten men runt 90%. Och till det viktigaste, det var ju 3-4 ras under förra året när ganska stor del av målen släpptes in. Så därför är deras siffror värda mer, eftersom man inte småläcker massa mål. Här kan kanske bloggen vara behjälplig med stat, om man tycker VEJ är the man for the job. Även om man tar med dessa ”ras” i statistiken så har jag för mig att det gick ca 17 ( kan blandat ihop det med Waltin -tiden) minuter mellan målen mot dagens 6 minuter. Sedan hade vi ju en annan målvakt men nog tror jag Werner är god för bättre siffror i box.

  Finns ju mer att göra, men det där borde ju vara enkelt, om man inte gjort sig okontant med VEJ.

  Svar
  • 22 november, 2016 kl. 19:26
   Permalänk

   Bloggen själv har vid tillfällen diskuterat VEJ Ray, men vi har faktiskt ingen större koll på hur han skött sig i Vännäs under säsongen. Möjligen att man tycker Vikström från TSK gjort det så bra och då han som är fyra år yngre har framtiden för sig på ett annat sätt..

   Svar
 • 22 november, 2016 kl. 13:46
  Permalänk

  Gud vad jag är less på detta gnällande. Det gnälls, klagas och gnälls. Ingenting är bra, alla ledare, tränare och sportchefer är kassa. Spelarna suger. Ishallen suger. Spelarbussen är ful. Alla ska värvas, Alla ska avgå. Gnällande bloggare kopierar gnällande bloggare och journalisterna tävlar om vem som sågar bäst. Det är nog nu. SLUTA GNÄLL!

  Svar
   • 22 november, 2016 kl. 19:33
    Permalänk

    Vet egentligen inte om kommentarerna var riktade mot bloggen eller mer mot alla kommentarer Nordvalen och Jens, men jag tycker nog att även bloggen måste får vara lite kritisk emellanåt.

    För på samma sätt som att allt inte är gröna skogar, är allt inte nattsvart heller.. Det viktiga dock för att vara någorlunda trovärdig är väl dels att utrycka sig lite konstruktivt och inte bara gorma ”Avgå alla!” i tid och otid. Så jag tror nog vi på bloggen kommer fortsätta vara såväl positiva som negativa när vi tycker det känns så, det viktiga dock att försöka det så konstruktivt som möjligt.

    Men alla har så klart rätt att tycka som de vill..

    Svar
  • 22 november, 2016 kl. 19:43
   Permalänk

   En sak ska du veta, jag gnäller hur mycket jag vill när det behövs. Det bestämmer absolut inte du. Som sagt, åk till Nordkorea.

   Svar
 • 22 november, 2016 kl. 14:25
  Permalänk

  Nu var det ju du som gnällde mest.
  Blir ju alltid åsikter åt alla håll när man diskuterar något. Åsiktsfrihet kallas det. Den vill ju media ha bort i Sverige och då tränar dom folk att bli aggressiv mot andra åsikter än deras egen. Kritik får icke förekomma!

  Flytta till Nordkorea så slipper du olika åsikter.

  Svar
 • 22 november, 2016 kl. 15:44
  Permalänk

  Ärligt talat så är det betydligt mer tröttsamt med de som gnäller på att andra har åsikter/”gnäller”. 🙂

  Svar
 • 22 november, 2016 kl. 16:35
  Permalänk

  Det intressanta är ju att det faktiskt är en teoretisk och praktisk omöjlighet att tillfredsställa hungrande hockeysupporters. Vad som än sker i föreningen kommer det att finnas en stor skara missnöjda fans som hela tiden ropar efter mer………… eller påtalar andras oduglighet och krav på deras avgångar. SM guldet är flera år in i framtiden och fram tills dess kommer det att fortsätta skrikas efter gamla spelares suveränitet och tränare och sportchefers avgångar! Vi som inte gillar det har ju alltid valet att strunta i att läsa det som skrivs i forum och på bloggar och helt enkelt bara fortsätta stötta laget på plats eller framför Tv apparaterna!

  Svar
 • 22 november, 2016 kl. 18:04
  Permalänk

  Jag hoppas Löven visar uppskattning till ledartrojkan och erbjuder förlängning med 1 år till Åkerblom och Jäger i deras nuvarande roller. Vi behöver den här positiva kontinuiteten.

  Svar
  • 22 november, 2016 kl. 19:37
   Permalänk

   Ingen dum tanke Ola, vore väldigt olikt mot hur det sett ut under senaste säsongerna.. Då har vi alltid fått börja om på noll och även tappat lite tid gentemot våra konkurrenter, men det vore befriande och säkerligen ett rätt skönt besked både för truppen som för duon Åkerblom/Jäger.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: