Debatt: Situation Palmebjörk

Jon Palmebjörk utmålas inför varje match som ett av de absolut största hoten av de andra lagens kommentatorer, trots att han inte spelat speciellt mycket i år eller haft den säsong som han säkert själv vill ha. I dag gav Tommy Jonsson sin syn på det hela i inför intervjun på hemsidan inför Tingsryd och huvudpersonen talade även ut i VK.

Tommy Jonsson: –När det gäller Jon Palmebjörk så är det utifrån hans tidigare prestationer kombinerat med konkurrenssituationen som gör att han är 13:e forward just nu. Jon själv är fåordig när han ger sin förklaring till VK. – Jag förstår varför du frågar, men har egentligen inga kommentarer, men fortsätter ändå efter en stunds betänketid.– Jag vill ju spela mitt spel, men det ser inte ut som det duger numer så jag försöker att anpassa mig. Istället för att spela sitt spel som bygger mycket på finlir, fina passningar, skott och mål har han hamnat längre bak i kedjehierarkin och mest fått spela en defensiv gnuggarroll i fjärdelinan. – Det är inte det jag är bäst på men jag försöker så gott jag kan, säger han tyst. – Jag älskar Björklöven och Umeå och det är här jag vill spela så jag kan bara jobba på.

Samtidigt gäller det ju att han spelar till sig en plats och som det ser ut nu så tar han inte en plats i de tre första linorna. Det är inte samma beslutsamma Jon vi såg under hans rekordsäsong 13/14 med imponerade 24 mål. Sen får man nog säga att han hade 100 % utdelning den säsongen och väldigt många mål kom i PP och öppen kasse på pass från Stefan Öhman. Den varianten är sönderläst sedan länge och därav hans mindre produktion. Sen passar den snabbare hockey som spelas idag inte riktigt Jon. Han blir lätt uppkäkad av motståndarbackar och får inte de ytor han behöver för att lyckas och hur man ska komma runt det problemet är mer svårlöst. Samtidigt vet vi vad Jon kan prestera när han har stäm och får ytor den dagen det sker kan vi säga att vi signat upp ett nyförvärv. Jon måste som person betecknas som en tänkare och den situationen han är i nu är det svårt att ta sig ur. Mycket sitter i huvudet och han behöver spela för att komma ur den bubblan, men så länge den är kvar kommer ha inte ta en plats. Ett moment 22 om du frågar mig. Kanske vore ett lån till ex Piteå inte en dum idé? Släppa allt och lite börja om?

Johan Löf / AXELLÖF

Säsongen har hittills inte blivit vad Jon Palmebjörk eller någon annan tänk sig. Foto:AXELLÖF

Hur känner ni läsare? När det rätt att Jon är utanför laget? Hur löser man situationen? Skriv en kommentar…

14 thoughts on “Debatt: Situation Palmebjörk

 • 6 november, 2015 kl. 16:21
  Permalänk

  Han tar ju sheels plats brevid edblom alla dagar i veckan…
  Men jon och sheel är inte samma speltyp. Exakt. Sheel spelade bra med Vej i fjol där bör han spela i år med..
  Låt edblom hålla i puck och skapa öppningar som Palme kan utnyttja.
  Som ni skriver Palme blir uppräknade av motståndarnas backar, men spela honom som en släpande fw så vi kan utnyttja hans skott.
  Hutchie har 1 match mer spelad 1p mer.
  Sheel 1 match mer spelad 1p mindre.
  Hetta… är väl inte lönt att ta upp.. en besvikelse.
  Vi är van att se Palme producera så när han producerar med 2 p marginal åt båda håll (i år) som Öhman, hutchie, sheel, törnberg, kimpa, hetta, ja då är han dålig.
  Sedan att han är trött, slut och omotiverad det köper jag fan inte. Det har låst sig poängmässigt men va fan tycker ändå inte jag sett Palme slitit så mycket som nu i sarghörn, gå in i fysiska dueller mm. Inte hans spelstil men tar den roll han blir tilldelad.

  Svar
  • 6 november, 2015 kl. 17:25
   Permalänk

   Håller med dig till 100%!

   Svar
 • 6 november, 2015 kl. 16:33
  Permalänk

  Börjar bli jävligt trött på Tommy Jonsson maktdemonstrationer hela tiden. Klart Jon ska lira. Finns en drös killar som har visat dömts klass än honom. Nu är Kevin bänkad oxå, Tommys ledarstil är inte nåt som verkar funka i löven.

  Svar
  • 6 november, 2015 kl. 16:46
   Permalänk

   Inte i Brynäs heller ?

   Svar
 • 6 november, 2015 kl. 17:08
  Permalänk

  Kan bara hålla med ovanstående skribenter. Att Löven ska ha så svårt att få tag på ledare med en modern ledarstil. Ifjol var det en ren katastrof, och det är bara lite bättre i år. Det funkar inte att få en spelare bättre genom att skälla, hota, och bänka. Inom industrin skulle ledare med den här ledarstilen åka ut omgående.
  Vi som följt Palme genom åren vet vilken gudabenådad spelare han är när han har självförtroendet och fått rätt stöttning. Brocker skrivs upp med stora bokstäver, men det jag sett honom prestera hittills gjorde Palme åtminstone dubbelt så bra. Tror inte man skulle få vara kvar speciellt länge som chef inom industrin om man anställde en ny medarbetare när alla andra utom chefen vet att man redan har en som kan jobbet minst lika bra.

  Svar
 • 6 november, 2015 kl. 17:40
  Permalänk

  Böjar bli raxkarns trött på enögda kommentarer om Jonsson. Äntligen en seriös tränare. Jons bäst före är passerat.

  Svar
  • 6 november, 2015 kl. 18:24
   Permalänk

   Bara för att man brinner för hockeyn och är seriös behöver inte betyda att man är bra eller kan leda alla grupper på ett bra sätt. Eller?
   Tycker löven inte gjort en bra match under hela säsongen, möjligtvis mot AIK.
   Finns inga linjer i spelet, laget otroligt långt vid press där en fw alltid stöter för högt blir överstökad och för 2 mot ettor 3 mot 2 or mot oss osv.
   Våra backar har helt plötsligt tappat förmågan att sätta en pass på spelare i fart. Våra fw måste stanna upp farten i mittzon för att fånga en pass och om vi tar oss in i zon så gräver vi fast oss i sarghörnen..
   Du får ju va hur jäv. .. seriös som helst som tränare men du måste kunna se vad det behövs tränas på och minimera dessa problem?
   Nu är ju jag bara en hobby coach, men man kan ju tycka att Tommy J på 18 matcher med en kärngrupp som känner varandra väl borde ha fått sin spelidé att sätta sig… eller? Trotts allt har han ju vunnit SM guld.

   Svar
 • 6 november, 2015 kl. 17:59
  Permalänk

  Jon har inte presterat i år trots att han matchats i 1:a femman med Öhman och näst intill alla matcher i pp utom nu senast då Trotter med bravur tog hans plats. Förstår inte er aggression, tittar ni inte på matcherna? Hans skott i år är ju ljusår från vad det har varit…
  Jag älskar Jon för allt han gjort o hans inställning till Löven men tränaren kan inte vänta 1 år på att Jon ska bli bättre.
  Han har ett jobb o sköta oxå o måste ju testa det som verkar bäst just nu.
  Jag hoppas Jon hittar tillbaka till gammal form som alla andra.
  Punkt och slut

  Svar
  • 6 november, 2015 kl. 18:30
   Permalänk

   En korrekt beskrivning på läget.

   Svar
 • 6 november, 2015 kl. 18:29
  Permalänk

  Håller med Rob från början till slut! Var inte lönt att skriva det igen. Dock tror jag att Palme kan prestera bättre än Edblom i dagsläget.

  Svar
  • 9 november, 2015 kl. 09:17
   Permalänk

   Som defensiv center??

   Svar
 • 6 november, 2015 kl. 18:34
  Permalänk

  In med Palmebjörk!!!!

  Svar
 • 7 november, 2015 kl. 12:33
  Permalänk

  Väl skrivet Rob.
  Min tanke kring Palme är att han kommer att komma tillbaks och börja göra mål. Men han har inte varit sig själv i PP. Passningspelet har inte riktigt stämt och hans skott har inte riktigt varit på topp. Hoppas bara att han tar petningen på rätt sätt och ser det som en morot. Jag tror att Palme kommer att finnas med i första eller andra femman innan Jul. Man kan inte var på topp jämt.

  Svar
  • 7 november, 2015 kl. 14:47
   Permalänk

   Man kan ju hoppas. Men då måste man få chansen. Om man på träningar får spela back, då är man rätt långt ner på näringskedjan. Om ni såg matchen fanns det rätt många som presterade rätt dåligt, men Tommy ändrade ingenting och Jon fick fortsätta sitta på bänken. Tommy skulle ju bänka efter prestation, så nu ska det bli spännande att se laget till nästa match. Eller han kanske bänkar sig själv pga uteblivit agerande ……. 🙂

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: