Debatt: Så hade jag gjort

För en stund tar jag på mig coachkepsen och går igenom hur jag hade formerat laget ikväll.Jon Palmebjörk är förstås det stora snackisen just nu. Ska han lira, ska han inte lira? Ska han förtjäna sin plats via hårt jobb i fjärdelinan eller ska han direkt in i en producerande kedja? Ja, Man behöver inte vara en raketforskare för att veta att Jon inte är och aldrig kommer att vara en gnuggare. Ska vi ha nytta av honom så måste han in i en levererande kedja, annars står vi och betalar ut en rätt hög lön helt i onödan. Det är knappast troligt att han skulle lämna laget och Umeå nu när han fått barn och har ett år kvar på kontraktet och då måste vi få ut max av den lönen. Nu finns det också en ypperlig chans att just ge honom en chans i en producerande lina, då jag kan tycka att Felix Maegaard-Scheel känts ganska kall på sistone och som samtidigt är den som passar bäst som gnuggare av de spelare som just nu finns i kedjorna 1 till 3. Vart ska då Jon in? Ja, det går ju inte bredvid Öhman som nu hittat kemi med Trotter och där Hutchings kompletterar bra, även om han haft lite motpol i klubban på sistone. Inte heller bör han spela med Edblom som också han är lite ur form och två ur form funkar inte. Kvar finns då Kim Karlsson där det skulle kunna fungera. Mitt lag skulle då bli detta:

#10 Jesper Thörnberg – #6 Kim Karlsson –#34 Jon Palmebjörk

#7 Brock Trotter – #74 Stefan Öhman – #90 Alex Hutchings

#28 Lucas Sandström– 15 Pär Edblom – #19 William Quist

#22 Nicklas Johansson – #26 Victor Ekeståhl-Jonsson – #54 Felix Maegaard-Scheel

Palmebjörk in med Karlsson och Thörnberg. Sandström som bygger mycket av sitt riviga spel helt efter eget huvud kan lira vart som helst och får då ta Maegaard-Scheels plats bredvid Edblom. Maegaard-Scheel flyttas då till fjärdelinan som skulle bli en jobbig nöt att knäcka för vilket försvar som helst. Skulle inte detta fungera så skulle det ju vara intressant att se denna lina:

#7 Brock Trotter – #74 Stefan Öhman – #22 Nicklas Johansson

Hur det övriga blir då tar vi en annan dag. Hur ser era tankar ut kring lagets formering?

2 thoughts on “Debatt: Så hade jag gjort

 • 18 november, 2015 kl. 21:55
  Permalänk

  Tanken kring er formering är att Jon och Martin byter sida, och att deras lina byter med er ”tredje”. Samma lines, men Sandström bär vilken kedja som helst hos oss, och då får dessutom Jon möta motståndarnas tredjelina.

  Svar
  • 19 november, 2015 kl. 00:12
   Permalänk

   Vem är Martin?

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: