Debatt: Luleå-samarbete?

I går en artikel i NSD (länk) om att Luleå HF gärna vill låna ut och placera några av sina spelare i HockeyAllsvenskan, där Björklöven då skulle kunna vara ett alternativ.

Man skriver: Den här säsongen fick dock både Pontus Själin och Anton Toolanen speltid i Joakim Fagervalls Björklöven – och det är troligt att fler Luleåspelare kommer att få chansen där under kommande vinter.

Vi hoppas att vi har möjlighet att placera nån av killarna där så att de får spela matcher, säger general managern Stefan ”Skuggan” Nilsson och tillägger: – Men det blir inget exklusivt avtal, att vi bara jobbar med Björklöven. Utan vi vill ha möjligheten att kunna jobba med andra allsvenska klubbar som då kanske har möjlighet att ta emot killar.

Av artikeln framgår även att det inte är aktuellt med ett liknande samarbete som Luleå tidigare hade med Asplöven.

* * *

Själv har jag inget principiellt emot någon eller ett par spelare på lån från SHL, kan dock tycka att ett säsongs-avtal likt det med Adam Werner och Färjestads BK är att föredra jämfört med kortare avtal där spelare ev. skulle kunna komma och gå under vissa perioder. Det tror jag skulle störa gruppen för mycket och inte ge nödvändigt harmoni och lugn.

Sedan finns det möjligen en ekonomisk uppsida vid ev. lån från SHL oavsett Luleå eller annan klubb att det rent ekonomiskt sett kunde frigöra en del kapital till spets och en riktig leading line.

En sista tanke kring detta är så klart vilken typ av spelare som möjligen skulle kunna bli aktuell för ett ev. lån. En junior som bara är något bättre än en egen junior tycker jag aldrig skulle kunna vara aktuell. Så inte låna in på bekostnad av att egna unga spelare får sitta på läktaren eller kanske inte kan träna med A-laget. Det bör i mina ögon minst vara en spelare som direkt går in i laget och även gör lite skillnad.

* * *

Men frågan så klart känslig och delar nog det gröngula lägret i två delar.. Ordet är fritt, hur ser du på ett ev. samarbete med Luleå eller annat lag i SHL?

Ta gärna del i debatten och skriv en kommentar..

7 thoughts on “Debatt: Luleå-samarbete?

 • 25 mars, 2017 kl. 11:35
  Permalänk

  Det kommer alltid skador och då behövs extra folk. Detta blir bra!

  Svar
 • 25 mars, 2017 kl. 12:20
  Permalänk

  Det sista vi har kvar är stoltheten att inte behöva likt pantern förnedra oss som ett farmarlag. Keep it that way or we quit

  Svar
 • 25 mars, 2017 kl. 14:32
  Permalänk

  Någon spelare på lån ( utöver Werner som är ett 1-års lån) är o.k men inte för många då det kan skapa osäkerhet o.s.v.

  Svar
 • 25 mars, 2017 kl. 16:22
  Permalänk

  Korttidslån vid många skador kan jag köpa men då måste det funka på två håll….
  Vi kan nog inte få det ena utan det andra

  Svar
 • 25 mars, 2017 kl. 20:19
  Permalänk

  Jag tycker Luleås samarbete med Asplöven såg schysst ut. Inte farmarlag utan att man samarbetar.
  På den nivån att man kan fortsätta samarbetet även om man hamnar på samma nivå.

  Kollar man på t.ex Ske så har dom minst 30 miljoner från bolag som är styrda av kommun inklusive Boliden. Hur ska andra lag kunna konkurrera med det, om dom inte har några stora bolag bakom sig?

  Ni ser ju själva hur Modo och Ske har skummat Björklövens lilla glas av mjölk på grädde under många år. Är ju löjligt men det har inte gett dom något i förhållande till kostnaden. Nu kanske juniorer och andra börjar tro på Björklövens framtid.

  När man är ung kanske man tror att gräset är så mycket grönare på andra sidan men kolla på hur många seniorer som kommer till Björklöven och Umeå som trivs. Sedan måste ju Björklöven börjar tänka nytt och inte bara rulla på i samma gamla fotspår.

  Någon med en skön taktik ( både spelmässigt och privat) skulle kunna fixa upp laget på några få år genom rätt tänk och vara lite ”Streetsmart”.

  På isen blir Fagervall perfekt men fixa någon som tar han om spelarna vid sidan av isen. Börja med att hyr något hus eller liknande för spelare utifrån som inte har familj i Umeå. Varför ska exempelvis 5-7 spelare betala 5-6k var när man kan hyra en villa för ~15k? Då får man också ett gratisbygge av gemenskapen.

  Svar
 • 26 mars, 2017 kl. 08:18
  Permalänk

  Klart med Frölunda, de kommer se Löven som sitt farmarlag. SAD!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: