Debatt: Lövens silly season?

Alla kanske inte spanade in HockeyAllsvenskan.se och deras panel i går som då avhandlade Björklövens silly season. Det var för övrigt jag och bl.a. bloggkollegan som fanns med som tyckare.

Innan ni kollar in inlägget och våra tankar kan ni väl genom en kommentar ge svar på de fem frågor vi hade att ställning till:

 • Vad säger ni om lagets silly season så här långt?
 • Vad är styrkan i lagbygget?
 • Vad är svagheten i lagbygget?
 • Vad mer måste in?
 • Finns det någon drömvärvning klubben kan göra?

*

Tydligen råkade vi trampa på någon öm tå ca 11 mil söderut, men det är väl vad det är antar jag och inget man behöver fästa sig vid eller direkt ta åt sig av.

Här har ju bl.a. sportchef Fredrik Glader tidigare i media pratat om det ”kalla kriget” med någon i Västerbotten utan att vilja vara alltför specifik vem eller vilken klubb som avses.

– Någon uppe i Västerbotten som tror och styr ut det via sina kanaler, för jag tycker att det är ganska roligt att lyssna på när man sitter på fakta. Det stämmer inte alls, utan vi har full koll. Därför kan jag gärna ta popcornpåsen och följa med och skratta lite lätt åt det, säger han i Mittmedias podd.

Här väljer jag därför att citera Björklövens sportchef Per Kenttä som i går till VK kommenterade Gladers utspel på följande sätt:

– Jag tänker inte engagera mig i vad Modo håller på med, och poängterar sedan återigen att han inte tänker bry sig nämnvärt om vad Modo tycker och tänker.

Så om inte Kenttä bryr sig vad Fredrik Glader säger behöver ju inte vi heller lyssna nämnvärt på vad några MODO-fans tycker.

På något sätt börjar det känns det som att MODO börjar få något slags mindervärdeskomplex, de har väl ingen riktig derbymotståndare och försöker på så sätt bygga upp någon slags rivalitet.

Men vi har redan det lag som vi möter i derbyn, ett lag vi inte ens nämner vid namn.

*

HÄR artikeln på HockeyAllsvenskan och de tankar vi gav i panelen.

Men ge oss nu era tankar, alltid intressant av andra fans synpunkter och tankar.

Fältet som vanligt rätt fritt..

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Kanske nåt Vitryskt? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

6 thoughts on “Debatt: Lövens silly season?

 • 21 maj, 2020 kl. 11:34
  Permalänk

  Har knappt hämtat mig efter förra säsongen…Har följt löven sedan starten.Till och med en mycket kort sejour som junior.Att se laget spela denna säsong har varit närapå chockartat jämfört med tidigare säsonger på 2000-talet.Självförtroende,spelsätt,ledningens öppenhet,ja mycket har förändrats…
  Det är klart att PK inträde har betytt en del,men jag tror inte att det är allt.Klubbens styrelse vill jag nog ge största äran,trots allt.
  Älskade jubileumet,otroligt bra.
  Men,är man så gammal som jag är,så minns jag ju en del roliga saker från förr..
  T ex,löven hade kört över kramfors med 27-3!!(Hans Jax 9 mål,om jag inte minns fel)
  I Vk,dagen efter så tyckte tränaren att det var dåligt försvarsmässigt….vi släppte ju in 3 puckar….
  Det gäller att ha krav….
  Tycker att lövens silly hittils varit bra,Norbe tror jag kan bli ett riktigt kap..
  Hoppas bara att PK hittar en vass målis.
  (Bor numera i fjollträsk,men varje dag går på Björklövsvägen….finns en väg i mitt område med detta fantastiska namn..)

  Svar
 • 22 maj, 2020 kl. 12:14
  Permalänk

  En mycket bra silly så långt. Backsidan otroligt bra om Deilert och Ullman är klara.
  Skulle vilja se en ung lovande forward som 13e.
  Blir väldigt intressant vilka mv som kommer. Med rätt mv kommer det att räcka långt.

  Svar
 • 22 maj, 2020 kl. 14:22
  Permalänk

  Att vi fick in Rahimi i laget känns fortfarande nästan overkligt. Visst han är på nedgång och inte lika bra som förut ( då hade han överlägset varit allsvenskans bästa back😊)….tror inte riktigt det har gått upp för alla hur viktig värvning detta är i form av pådrivare både på å vid sidan av isen samt lövenhjärta m.m…tror han kommer ge allt i löven. Om vi får in Ullman å Deilert så är backbesättningen ruggigt bra. En riktigt bra målvakt är prio 1 just nu..

  Svar
 • 22 maj, 2020 kl. 17:51
  Permalänk

  Klart vi ska bry oss. Hatmatcher oavsett derby eller inte är grymt mycket roligare än t ex sömnpillrena som brukar uppstå mot söderlag borta

  Svar
 • 23 maj, 2020 kl. 11:32
  Permalänk

  Stark silly Jag trodde att det skulle vara svårt för Per Kenttä att få ihop ett lika bra lag som i fjol. Men då fixar han ett ännu bättre lag. Jag frågar mig gång på gång hur gör karln alltså grym fingertoppskänsla av Per. Det som måste in de är ju en bra målvakt fast jag är inte orolig att han inte kommer att leverera en ny Cannata. Sen hoppas jag att Deilert stannar kvar. Och att Ullmark blir klar. På pappret är löven favoriter att vinna serien.

  Svar
 • 24 maj, 2020 kl. 08:52
  Permalänk

  Om det finns en himmel för sportchefer har Kenttä redan förtjänat sin plats. Sen karln kom till Löven har varenda nyförvärv inte bara varit smarta och spelskickliga utan också nästan varenda gång såna som man inte trodde fanns på kartan.

  Instämmer med Daniel att årets lag nog är bättre än förra årets och det är bara att nypa sig i armen.

  Såg lite HV på plats förra säsongen och var förvånad hur fantastiskt bra Norbe klarade det högre tempot och att han skulle komma till Björklöven (knack knack IK Corona) finns inte på min hjärnkarta.

  Hade önskat att Cooper varit kvar men är helt säker på att Norbe kommer bli den nya Cooper och jag tror faktiskt han blir en ännu bättre och snabbare Cooper.

  Listor i mitt tycke:

  Bästa värvningarna i år:
  1 Hans Wallson
  2 Daniel Norbe
  3 Tysel Vesel

  Bästa förlusterna i år:
  1 Joakim Fagervall
  2 Hardy Häman-Aktell

  Sämsta förlusterna i år:
  1 Brian Cooper
  2 Zach Palmquist
  3 Joe Cannata

  /linus

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: